Laguna - Bukmarker - 8 trilera za sva vremena - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

8 trilera za sva vremena

Misterija. Napetost. Svi volimo glavolomke, posebno kada do samog kraja ne možemo da shvatimo ko je krivac.



Sajt „The book storm“ je na osnovu ocena Udruženja pisaca trilera Amerike, „Pablišers viklija“ i Gudridsa napravio listu najbolje ocenjenih trilera svih vremena. Tu su naravno dela čuvenih autora poput Agate Kristi, ali neki od naslova će vas možda i iznenaditi. Među 25 najbolje ocenjenih trilera našlo se čak osam onih koje je objavila izdavačka kuća Laguna.

1. „I ne osta nijedan“ Agata Kristi

Deset ljudi, potpunih stranaca, gosti su tokom jednog vikenda na privatnom ostrvu ekscentričnog milionera. Svako od njih ima problematičnu prošlost koju skrivaju, ali jedan po jedan počinju da umiru. Samo mrtvi prestaju da budu sumnjivi.

2. „Neobičan događaj sa psom u noći“ Mark Hadon

Logički um Kristofera Džona Frensisa Buna može da pronađe šablone i pravila u svemu, ali nema nimalo vremena niti volje za razumevanje ljudskih emocija. Kada neko ubije komšijskog psa Velingtona, on se upušta u potragu za ubicom, po uzoru na Šerloka Holmsa.

3. „Rebeka“ Dafne di Morije

Poletni udovac Maksim de Vinter obara s nogu glavnu junakinju romana i ubrzo se venčavaju što joj deluje kao pravo čudo: odrasla je kao siroče, radila kao služavka, a sada se nalazi na neverovatnom seoskom imanju koje pripada njenom suprugu. Međutim, nije svesna da nad njenim novim životom lebdi senka Maksimove pokojne supruge – Rebeka je zlo koje vreba, i u stanju je da im uništi brak čak i iz groba.

4. „Iščezla“ Džilijen Flin

Deluje da Nik i Ejmi Dan imaju sve u životu, ali na dan pete godišnjice njihovog braka, Ejmi nestaje. Sve ukazuje da je Nik krivac i dok policija i mediji stežu obruč oko njega, dolazi do novog razvoja situacije. Ejmi nije onakva kakvom su je ljudi doživljavali, ali nije ni Nik. Sve laži, obmane i neprijatnosti počinju da isplivavaju dok se pitate da li je Nik zaista ubica.

5. „Kum“ Mario Puzo

Epska priča o zločinu i izdaji, ovo je bestseler od pre skoro pola veka koji nam prikazuje mafijaško podzemlje iz prve ruke, kroz porodicu Korleone. Knjiga prati bogatu zaostavštinu krvi, časti i tradicije koju su zavele moć, pohlepa i, iznad svega, odanost porodici.

6. „Veliki san“ Rejmond Čendler

Ovaj roman nas upoznaje sa Filipom Marlouom, privatnim detektivom koji je obrazovan, mudar i heroj. Čendlerov prvi tvrdo kuvani detektivski roman počinje rečenicom: „Bio sam uredan, čist, obrijan i trezan i baš me je bilo briga šta će ko da pomisli. Bio sam sve što dobro odeven privatni detektiv treba da bude.“ Sve nakon toga vas navodi da se zapitate da li uopšte znate šta se dešava.

7. „Alijenista“ Kejleb Kar

Reporter Džon Mur i njegov prijatelj, dr Laslo Krajzler, alijenista (psiholog), pokušavaju da sastave psihološki profil ubice koji je užasno iskasapio jednog dečaka. Opasnost ih vreba dok se bore sa sopstvenim prošlostima i uvrnutim umom ubice koji neumorno hara.

8. „Zločin i kazna“ Fjodor Dostojevski

Siromašni i očajni student luta Sankt Petrburgom nasumično ubijajući ljude bez kajanja ili griže savesti. Misli da je veliki čovek poput Napoleona i iznad svih moralnih zakona. Neumorni istražitelj pokušava da mu uđe u trag i uskoro ga sustiže savest, a samo jedna namučena prostitutka može da ponudi iskupljenje.

Izvor: thebookstormsite.com
Prevod: Dragan Matković


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
vogue adria ekskluzivno u delfi knjižarama laguna knjige Vogue Adria ekskluzivno u Delfi knjižarama
18.03.2024.
Vogue, modni magazin u kome se uživa od korice do korice i koji se kolekcionarski čuva, pokrenut je u Srbiji i zemljama regiona (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), a ekskluzivno ga...
više
nova izdanja domaćih autora laguna knjige Nova izdanja domaćih autora
18.03.2024.
U knjižarama će se naći peto izdanje „Neviđene Srbije“ Vlade Arsića, knjizi u kojoj su najluđe storije iz naše istorije. Da li znate da je prva Olimpijada održana na Paliću? Znate li da je Robert de N...
više
prikaz knjige živa planeta veličanstvena mreža čudesnog života na zemlji laguna knjige Prikaz knjige „Živa planeta“: Veličanstvena mreža čudesnog života na Zemlji
18.03.2024.
Ne postoji gotovo nijedno mesto na planeti previše toplo, previše ledeno ili previše zagađeno da na njemu bar neki oblik života ne bi mogao da opstane, jer život na ovoj našoj živoj planeti uvek iskaz...
više
prikaz romana prevršena mera najekstremniji paterson laguna knjige Prikaz romana „Prevršena mera“: Najekstremniji Paterson
18.03.2024.
Američki autor Džejms Paterson (1947) jedan je od najčitanijih svetskih pisaca, čija dela su doživela brojne ekranizacije. Po čemu se izdvaja u odnosu na brojne druge autore da bi završio u Ginisovoj ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.