Laguna - Bukmarker - 10 toplih priča za hladni decembar - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

10 toplih priča za hladni decembar

Zimske čarolije su na pomolu, a hladno vreme mami nas da se uz šolju toplog napitka smestimo udobno sa knjigom u ruci. A šta bi bio prikladniji siže od romantične ljubavne priče?

Evo naših predloga:

Foto: Freepik

1. „Ne samo za Božić“ – Natali Koks

Čarli mrzi famu oko Božića, a po svemu sudeći, ovaj će joj biti najgori. Dečko ju je ostavio pre nekoliko nedelja, u stanu iznad njenog desila se eksplozija gasa zbog koje je sva ugruvana, a njena majka je otišla u Melburn sa petim mužem. Nevoljno pristaje da provede praznike na selu, ali će to biti sve samo ne miran period.  Smejaćete se naglas, dirnuće vas romantična priča, a malo ćete se i prepasti na samom početku. Šta još da očekujete od vesele knjige koja se čita za praznike?
2. „Sedam dana za večnost“ – Mark Levi

Želeći da stave tačku na večito rivalstvo, Bog i Lucifer zadaju jedan drugome poslednji izazov. Šalju u misiju dvoje svojih najboljih agenata. Lukas i Zofija će se sedam dana boriti na zemlji za prevlast dobra ili zla. Bog i Lucifer su sve predvideli, osim jednog detalja. Anđeo i demon bi se mogli sresti. On je đavolski neodoljiv i šarmantan. Ona ima snagu anđela. Hemija među njima je jača od svakog izazova.
3. „Sindrom slomljenog srca“ – Salome Bodino

Ovih dana jedan softver je poljuljao savremeni svet: program Tajmvajz nudi korisnicima saznanje kad će im se tačno okončati veza. Viktor i Lola su idealan par, ludo su zaljubljeni jedno u drugo. Ipak, iz radoznalosti, odlučili su da isprobaju ovaj program. A onda će otkriti, užasnuti, da su im ostala samo dva meseca do raskida. Kako da na najbolji način provedu poslednje dane veze?
4. „Ljubavnici“ – Paolo Konjeti

Fausto pronalazi pribežište na planini posle raskida dugogodišnje veze. Napušta Milano i podno Alpa, u gradiću Fontata Freda, upoznaje Babet koja mu nudi da bude kuvar u njenoj kafanici. Tu radi i Silvija kao konobarica, nesigurna da li je planina samo mesto na kome će prezimiti ili trajno ostati. Tu je i stari Santorso, gorštak koji uživa u samotnjačkim šetnjama. Sam u kuhinji, Fausto ponovo oseća mirise i ukuse, potrebu da brine o nekom drugom, žudnju i želju za prepuštanjem. Sa stranica ove kristalno čiste proze isijava život u svom najčudesnijem obliku.
5. Srce kao ulog“ – Simona Arnstet

Desi i Sam su nekada bili ludo zaljubljeni par, ali su ih događaji na jednoj zabavi zauvek razdvojili. Laži koje su tada izgovorene ostavile su gorak ukus u ustima i posle petnaest godina. Ali sudbina je odlučila da Desi ponovo kroči na njegov put. Jedan pogled među njima dovoljan je da premosti sve godine tokom kojih se nisu videli. Sam dobija priliku da odigra svoj osvetnički potez, ali oboje će morati da založe srce kao ulog.
6. „Sedam dana u junu“ – Tija Vilijams

Eva Mersi je samohrana majka i spisateljica bestselera koja se oseća pritisnutom sa svih strana. Šejn Hol je povučeni, zagonetni, nagrađivani pisac. Kada se neočekivano sretnu u Njujorku na književnom događaju, svi primećuju da među njima sevaju varnice. Niko, međutim, ne zna da su kao tinejdžeri proveli jednu burnu nedelju ludo zaljubljeni. U narednih sedam dana usred sparnog leta u Bruklinu obnoviće svoju vezu. Eva je oprezna jer ne želi da joj srce ponovo bude slomljeno, ali pre nego što Šejn opet nestane, potražiće odgovore na pitanja koja je odavno muče.
7. Nada novog jutra“ – Ketrin Hajni

Džejn se odmah zaljubila u Dankana. Šarmantan je, dobroćudan i zgodan, ali nažalost i vrlo promiskuitetan zavodnik koji je i dalje u dobrim odnosima sa bivšom ženom. Džejnini  stavovi o ljubavi i braku menjaju se posle strašne saobraćajne nesreće, i ona gubi svaku iluziju da će Dankana imati samo za sebe. Ovo je bezgranično vedar roman o ljubavi, porodici i zajednici, s mudrom i velikodušnom porukom.
8. Kao voda za čokoladu“ – Laura Eskivel

Ispunjena receptima, čežnjom i gorko-slatkim humorom, ova šarmantna priča o životu jedne meksičke porodice s početka prošlog veka rasplamsala maštu i zadivila čitaoce širom sveta. Kada se spoje očaravajuća ljubavna priča i neobičan meksički priručnik za kućne lekove, dobije se neočekivano, neodoljivo, slasno štivo po izvanrednom receptu Laure Eskivel.
9. „Ljudi na peronu pet“ – Kler Puli

Svakoga dana tačno u 8.05 Ajona Ajverson ulazi u voz kojim ide na posao. U njemu su uvek isti ljudi. Ne zna ništa o njima, ali svakog jutra gleda njihova lica i zamišlja kakvi su. Daje im čak i nadimke. Ova krajnje šarolika grupa ljudi, koja nema ništa zajedničko osim što koriste istu liniju voza, uskoro otkriva da su pretpostavke koje imaju jedni o drugima uglavnom pogrešne. Da li će novostečeni prijatelji priteći u pomoć Ajoni kada zapadne u probleme?
10. „Sirena sa Crne Konče“ – Monik Rofi

Jednog aprila, blizu obale ostrva Crna Konča, Dejvid je pevušio u svom čamcu iščekujući da nešto zatrese njegove štapove za pecanje. Iznenada, u vodi se stvorila neobična mlada žena – mitsko stvorenje, sirena po imenu Ajkaja. Nekada davno ljubomorne žene sa ostrva proklele su lepu devojku da večno živi u telu ribe. Iako ju je video na tren, nije je mogao zaboraviti. Danima se vraćao se na isto mesto dok je nije ponovo ugledao.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
o romanu belo se pere na devedeset slovenačke autorke bronje žakelj 25 aprila u knjižari delfi skc laguna knjige O romanu „Belo se pere na devedeset“ slovenačke autorke Bronje Žakelj 25. aprila u knjižari Delfi SKC
24.04.2024.
Slovenačka autorka Bronja Žakelj, koja u prestonicu Srbije dolazi uz podršku ambasade Republike Slovenije, predstaviće beogradskim čitaocima roman „Belo se pere na devedeset“ u četvrtak 25. aprila od ...
više
novo izdanje zapisa na stubu, jerusalimskom selimira radulovića laguna knjige Novo izdanje „Zapisa na stubu, Jerusalimskom“ Selimira Radulovića
24.04.2024.
U štampi će se uskoro naći drugo izdanje „Zapisa na stubu, Jerusalimskom“ Selimira Radulovića, dobitnika nagrade „Meša Selimović“. Kada pročitamo pesme iz nove knjige Selimira Radulovića, i njima prid...
više
roman o tinejdžerima kakav još niste pročitali ko zna šta će od mene biti ivane lukić u prodaji od 25 aprila laguna knjige Roman o tinejdžerima kakav još niste pročitali – „Ko zna šta će od mene biti“ Ivane Lukić u prodaji od 25. aprila
24.04.2024.
Zabavan, podsticajan i važan – takav je roman za tinejdžere Ivane Lukić „Ko zna šta će od mene biti“, napisan u interesantnoj formi, na mobilnom telefonu. Šesnaestogodišnji Luka ne voli fudbal i ne...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
24.04.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.