Laguna - Bukmarker - 10 razloga koji objašnjavaju zašto su ljubitelji čitanja bolji ljubavnici - Knjige o kojima se priča
Obaveštenje o radnom vremenu knjižara za praznike »
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

10 razloga koji objašnjavaju zašto su ljubitelji čitanja bolji ljubavnici

Nemate sreće u ljubavi? Možda bi trebalo da posetite lokalnu knjižaru. Evo i 10 razloga zbog kojih su ljubitelji čitanja ujedno i fantastični ljubavnici.



1. Ljubitelji čitanja su pametni, a inteligencija je nedvosmisleno seksi.

Činjenica je da vas čitanje čini pametnijima. Oni koji često čitaju ne samo da bolje prolaze na testovima u školi, već poseduju i šira znanja o čitavom nizu tema. Štaviše, ukoliko vam čitanje postane životna navika, održaće vam um britkim i aktivnim, što može da doprinese odlaganju staračke demencije.

2. Bibliofili misle brzo, a njihova budna mašta pomaže im pri pronalaženju kreativnih rešenja.

Knjigoljupci su neprocenjivi u nezgodnim situacijama. Osobe koje vreme provode čitajući poseduju bolje analitičke sposobnosti i sposobni su da brzo procene problem i vešto dođu do adekvatnog rešenja. Osim toga, izlaganje drugim svetovima, ljudima i idejama kroz literaturu njihov um čini čarobno maštovitim. Njihova će kreativnost neumitno održati vaš život, razgovore i (khm) postelju zanimljivima. Na kraju krajeva, s ljubiteljem čitanja nikada ne znate šta možete da očekujete.

3. Gotovo je sa zaboravljenim proslavama – knjigoljupci bolje pamte.

Sa svakim novim likom, zapletom i svakom scenom koju apsorbuju, mozak čitalaca radi punom parom i ojačava stare neuronske veze u mozgu. Usled toga, uglavnom se bolje prisećaju i svakodnevnih stvari.



4. Knjiški moljci su manje pod stresom.

Čitanje je ugodna razbibriga i strastveni čitaoci se uvek mogu okrenuti knjizi u potrazi za opuštanjem i smanjenjem stresa. To su dobre vesti za njihove partnere, budući da stres može da ozbiljno umanji libido, a parovi koji su pod stresom imaju tendenciju da izbegavaju intimnost i češće upadaju u svađe.

5. Impresivni vokabular i pripovedački talenat ljubitelje čitanja čine izvanrednim sagovornicima.

Ima li šta gore od izveštačenog razgovora na dejtu? Redovni čitaoci, s druge strane, poseduju bogatiji vokabular i lepše govore od onih koji retko kad jedva otvore knjigu. Usled toga, vaši razgovori biće znatno raznovrsniji i privlačniji. Ljubitelji knjige često originalnije i dublje razmišljaju o životu, što ume da podstakne izazovne i uzbudljive razgovore.

6. Vaš ljubitelj čitanja biće kulturno i umetnički osvešćen.

Šanse da će posvećeni knjigoljupci i sami stvarati umetnost i posećivati koncerte i muzeje preko tri puta su veće u odnosu na one koji ne čitaju. Jel’ neko rekao: „Fantastičan dejt“?



7. Ljubitelji čitanja će verovatnije imati uspešnu karijeru i dobro plaćen posao.

Poslodavci nedostatak umešnosti u čitanju i pisanju smatraju jednom od najvećih mana pri zapošljavanju, tako da iskusni čitaoci imaju veće šanse da se zaposle. Štaviše, imaju i veće šanse da dospeju na menadžersku poziciju i, povrh svega, imaju generalno veće plate.

8. Ljubitelji čitanja će verovatno ispuniti i svoju građansku dužnost.

Ne samo da će aktivni čitaoci verovatnije izaći na izbore, već su i preko dva puta veće šanse da će na sebe preuzeti i volonterski rad. Ne samo da vas altruizam čini privlačnijim, već su i parovi koji se zajedno bave humanitarnim radom često intimniji i emocionalno povezaniji.



9. Ljubitelji čitanja imaju više empatije i razumevanja za druge.
Istraživanja pokazuju da oni koji često čitaju romane pokazuju veću sposobnost za empatiju i razumevanje misli, osećanja i svetonazora drugih. Empatija je u vezama ključna – dovodi se u vezu sa kraćim i ne toliko burnim prepirkama, i uopšteno sa srećnijim i dužim vezama.

10. Ljubitelji čitanja su strastveni, vibrantni, pametni i složeni.

Ako ste u vezi s nekim ko voli da čita, smatrajte se srećnim. Njihov neverovatan um, mašta, smisao za humor i srce biće vam izazov. Oni su kroz pisanu reč proživeli mnoge živote i rado će ih podeliti s vama. Želeće da budete deo svih njihovih svetova, svih njihovih priča. Zajedno ćete putovati u nestvarne svetove razbacane u prostoru i vremenu, dok ćete za sve to vreme pisati i sopstvenu, prelepu priču. Ovo vam obećavam: svaki zaplet i svaka karakterna mana, svako popodne provedeno u knjižari i svaki noćni razgovor o nasumičnoj gomili knjiga apsolutno će biti vredni toga!
 
Izvor: lifehack.org


Podelite na društvenim mrežama:

obaveštenje o radnom vremenu delfi knjižara i isporuci pošiljaka tokom predstojećih praznika laguna knjige Obaveštenje o radnom vremenu Delfi knjižara i isporuci pošiljaka tokom predstojećih praznika
29.04.2024.
Obaveštavamo vas da od 1. do 6. maja nećemo vršiti obradu i slanje porudžbina, već prvog sledećeg radnog dana. Porudžbine napravljene od 7. maja biće obrađivane po redovnoj proceduri i važiće standard...
više
francuski akademik andrej makin gost 111 laguninog književnog kluba laguna knjige Francuski akademik Andrej Makin gost 111. Laguninog književnog kluba
30.04.2024.
Nova tribina Laguninog književnog kluba biće održana u petak, 10. maja. Specijalni gost našeg druženja biće ugledni svetski pisac i francuski akademik Andrej Makin koji će od 17 sati potpisivati svoje...
više
5 književnih preporuka šta smo čitali u aprilu 2024 godine laguna knjige 5 književnih preporuka: Šta smo čitali u aprilu 2024. godine
30.04.2024.
Danas vam preporučujemo pet knjiga koje su objavljene tokom aprila, a koje prosto morate imati na svom radaru! Ovi naslovi su sve što vam je potrebno da osvežite svoju biblioteku, bilo da ste ljubitel...
više
knjiga meseca đavo u belom gradu  laguna knjige Knjiga meseca – „Đavo u Belom gradu“
30.04.2024.
Za ljubitelje knjige Laguna uvek ima dobre vesti! Svakog meseca jedan od aktuelnijih naslova proglašavamo za Knjigu meseca. To znači da će od 1. do 31. maja Knjiga meseca moći da se kupi na specijalno...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.