Laguna - Bukmarker - 10 načina da osvojite srce knjiškog moljca - Knjige o kojima se priča
Obaveštenje o radnom vremenu knjižara za praznike »
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

10 načina da osvojite srce knjiškog moljca

Pitate se šta da poklonite svom partneru koji voli da čita? Naravno, uvek možete da kupite nešto preko „Lagunine“ internet prodaje ili da posetite neku od „Delfi“ knjižara. Ali možda želite da pazarite ili uradite nešto još ličnije. Predlažemo vam 10 ideja koje će se svideti većini čitalaca.

KUPITE IM KNJIGU, NARAVNO!



Najbolje bi bilo da to bude knjiga za koju znate da je žele, na primer neka sa njihove liste želja. Mnogi ljubitelji čitanja imaju gomile knjiga koje su dobili na poklon, a za koje nemaju apsolutno nikakvo interesovanje. Ako im već kupujete knjigu, postarajte se da to bude nešto što će ceniti.

PONUDITE SE DA IM ČITATE

Kada budete ovo radili, pobrinite se da telefoni budu sklonjeni ili da im bar zvona budu isključena. Unapred izaberite dve-tri knjige, ali proverite da li i oni imaju nešto na umu. Kratke priče, bajke i erotske priče dobro prolaze. Možete im ponuditi da oni vama čitaju naglas.

NAPRAVITE IM PERSONALIZOVANU, JEDINSTVENU MEŠAVINU ČAJEVA

Na internetu postoji bezbroj recepata za mešavine čajeva, ako smatrate da ste posebno vešti, a postoje i specijalizovani sajtovi na kojima vam je veoma jednostavno da samo izaberete sastojke, a oni ih pomešaju za vas.



NAPRAVITE IM POSEBNU PLEJLISTU ZA ČITANJE

Ja lično volim da slušam muziku iz fantastičnih filmova (na primer „Gospodar prstenova“, „Hari Poter“, „Pirati sa Kariba“, bilo šta od Denija Elfmana), jer mi tekstovi pesama odvlače pažnju kad čitam. Ako ste baš ambiciozni, možete da uskladite plejlistu sa onim što vaš partner trenutno čita. Čita knjigu čija se radnja dešava u Brazilu? Bossa Nova! Čita triler? Muzika iz horor filmova je odlična!

ZAKAŽITE ČITALAČKI SASTANAK

To može biti nešto formalno, sa elegantnom pozivnicom, pićem i hranom, a zatim se priljubite na sofi ili krevetu i u tišini čitajte. A možete imati i stalni termin, jednom nedeljno odvojte nekoliko  mirnih sati, da provedete zajedno čitajući. Nekada je lepo samo to što ste u istoj prostoriji.

ORGANIZUJTE SOPSTVENI DVOČLANI ČITALAČKI KLUB

Možete se dogovoriti da pročitate određenu knjigu ili da naizmenično birate koju ćete knjigu čitati. Smislite posebno ime za svoj čitalački klub i zakažite termin sastanka na kom ćete raspravljati o knjizi, to može biti u omiljenom kafeu ili salonu čaja.

NAPRAVITE IM GRANIČNIK ZA KNJIGE

Tu imate beskonačno mnogo mogućnosti. Možete da dizajnirate u Fotošopu, pa da odštampate. Isheklajte ili izvezite nešto. Možete crtati na nekom praznom. Napravite origami graničnik. Otkucajte svoj ili njihov omiljeni citat. Napišite malecno ljubavno pismo na praznom graničniku.

KUPITE ILI PRIPREMITE OMILJENE GRICKALICE UZ ČITANJE

Pripremite veliku činiju sa omiljenim grickalicama. Preporučujem nešto što može da se jede  jednom rukom, tako da ne moraju da spuštaju knjigu. Ili, možete za užinu uz čitanje da napravite keksiće ili mafine, ako to više volite.

OBEZBEDITE U KUĆI NEKO MESTO KOJE ĆE BITI NJIHOV ČITALAČKI KUTAK

Najmanje što možete je da obezbedite nešto udobno na čemu će sedeti, dobro osvetljenje i stočić na kom će držati čaj. Na internetu možete pronaći puno ideja koje će vam pomoći da osmislite ovaj kutak za čitanje.



POKLON VAUČER ZA KNJIŠKE STVARI

Poklonite im vaučer koju će moći da zamene za bilo koju (ili sve) od gore navedenih stvari!
 
Autor: Patriša Elzi-Tatl
Izvor: bookriot.com


Podelite na društvenim mrežama:

obaveštenje o radnom vremenu delfi knjižara i isporuci pošiljaka tokom predstojećih praznika laguna knjige Obaveštenje o radnom vremenu Delfi knjižara i isporuci pošiljaka tokom predstojećih praznika
29.04.2024.
Obaveštavamo vas da od 1. do 6. maja nećemo vršiti obradu i slanje porudžbina, već prvog sledećeg radnog dana. Porudžbine napravljene od 7. maja biće obrađivane po redovnoj proceduri i važiće standard...
više
francuski akademik andrej makin gost 111 laguninog književnog kluba laguna knjige Francuski akademik Andrej Makin gost 111. Laguninog književnog kluba
30.04.2024.
Nova tribina Laguninog književnog kluba biće održana u petak, 10. maja. Specijalni gost našeg druženja biće ugledni svetski pisac i francuski akademik Andrej Makin koji će od 17 sati potpisivati svoje...
više
5 književnih preporuka šta smo čitali u aprilu 2024 godine laguna knjige 5 književnih preporuka: Šta smo čitali u aprilu 2024. godine
30.04.2024.
Danas vam preporučujemo pet knjiga koje su objavljene tokom aprila, a koje prosto morate imati na svom radaru! Ovi naslovi su sve što vam je potrebno da osvežite svoju biblioteku, bilo da ste ljubitel...
više
knjiga meseca đavo u belom gradu  laguna knjige Knjiga meseca – „Đavo u Belom gradu“
30.04.2024.
Za ljubitelje knjige Laguna uvek ima dobre vesti! Svakog meseca jedan od aktuelnijih naslova proglašavamo za Knjigu meseca. To znači da će od 1. do 31. maja Knjiga meseca moći da se kupi na specijalno...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.