Ako ste zaboravili lozinku kliknite ovde
NaslovnaKnjigeBlogMagazinNagradeMala LagunaU pripremiKlub čitalaca
 ulica sarlot
odlomak

Ulica Šarlot

Deni Volas

Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
4
4
0
3
0
2
0
1
0
statistika

Kategorije:
Format: 13x20 cm
Broj strana: 436
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja: 16. jul 2012
ISBN: 978-86-521-0990-6

O knjizi

Duhovito poput Hornbija, neodoljivo kao Parsons.

Roman jednog od najboljih britanskih pisaca komedije. Priča o običnom mladiću u neobičnoj potrazi za devojkom. Roman koji ćete kupiti dvaput, jednom za sebe i jednom za poklon.

Sve je počelo zbog devojke. (Naravno, sve je uvek zbog devojke.)

Stajao sam na uglu Ulice Šarlot kada se to dogodilo. Neka devojka se mučila da otvori vrata taksija držeći gomilu paketa. Ne znam zašto, ali prišao sam joj i pitao je mogu li joj pomoći. Taj neverovatan osmeh... Odjednom sam osetio nalet samopouzdanja i odlučnosti, kao da sam majstor koji zna tačno koju vrstu eksera da upotrebi, i već joj pridržavam torbe, i ona mi kaže hvala, i onda… to je bilo to. Izgledalo je kao početak. Ali taksista je bio nestrpljiv, a mi smo, pretpostavljam bili suviše britanski uštogljeni da bismo jedno drugom rekli nešto više… i tako se to desilo, hvala, i još jedan osmeh. Zatvorila je vrata, a ja sam gledao kako taksi odlazi dok je moja nada visila i kloparala po putu za njim. A onda sam spustio pogled. Nešto mi je bilo u rukama. Mala plastična kutija. Pročitao sam reči na njoj: foto-aparat za jednokratnu upotrebu, 35mm.

Džejson, bivši nastavnik, bivši momak, povremeno pisac i heroj protiv svoje volje ima dilemu. Da li treba da pokuša da pronađe devojku svog života? Šta ako je baš ta devojka ona prava? Da bi je pronašao mora da se posluži jedinim tragom koji ima, mora razviti film i izraditi njene fotografije.
 

Ocena:
zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

Naslov


Ime


E-mail


Tekst


Da biste poslali komentar prevucite knjigu:
Samarkand – Dragulji Lagune
na crveno polje.ocenaocenaocenaocenaocena

Trenuci sreće,

02.08.2013.
Genica

Neobičan roman,pun vrcavog humora i jednostavno sročenih istina o životu.Džejson je običan mladić,bivši nastavnik,ostavljeni momak,povremeni pisac koji slučajno naleće na lepu devojku kojoj pomaže da se smesti u taksi.Kad je ona otišla,shvata da mu je u rukama ostao njen foto-aparat za jednokratnu upotrebu.Fasciniran je tom činjenicom, smatra da su fotografije iz takvog aparata jedinstvene,prave slike života,da prikazuju tenutke sreće koje želiš da pamtiš.Odlučuje da razvije fotografije i da krene u potragu za nepoznatom devojkom kako bi joj vratio foto-aparat i fotografije.Oseća da se zaljubio,da mu se ta nepoznata dopada,napokon shvata da možeš nekog izgubiti ali i nekog drugog pronaći,oseća da mu treba novi početak,oseća da je ta nepoznata ona prava i da je mora pronaći jer to jednostavno mora da uspe... Toplo i romantično štivo,preporučujem svima,posle čitanja bićete ispunjeni nekom novom energijom,bićete spremni za nove izazove,kako ljubavne tako i poslovne...

Da li vam je ovaj komentar bio od pomoći?Da (0) | Ne (0)
ocenaocenaocenaocenaocena

Ulica Šarlot,

05.10.2012.
Nenad Todorović

Knjiga je vrlo šarmantna, i kako se primičete kraju knjige tako počinjete glavne likove da doživljavate kao da su vam prijatelji.

Da li vam je ovaj komentar bio od pomoći?Da (2) | Ne (0)
ocenaocenaocenaocenaocena

Ulica Šarlot,

22.09.2012.
Sunja

Predivna knjiga koju sam čitala par dana i koju sam jutros(na moju veliku žalost) privela kraju. Obična, jednostavna priča ispričana na duhovit, realistično-optimističan načina. Knjiga je svakom novom stranicom dobija na kvalitetu, a likovi sa svim svojim vrlinama i manama postajali su mi bliski i prepoznatljivi. Deni Volas je postao moj omiljeni pisac i unaprijed se radujem da pročitam neku njegovu sljedeću knjigu.

Da li vam je ovaj komentar bio od pomoći?Da (2) | Ne (0)
ocenaocenaocenaocenaocena

Ulica Šarlot,

08.08.2012.
NATA

Šarmantan, duhovit, roman ispunjen svežim britanskim humorom i divnim osećajem optimizma kada zatvorite poslednju stranicu ove čarobne knjige. Deni Volas donosi nam svoj jedinstveni stil, šaljivost, moderni klasik o sudbini, odnosima i nadi. Dopadljiv karakter romana Džejson snuždeno luta ulicama pokušavajući da se pomiri sa tim da je bivši dečko, da vrati svoju karijeru na pravi put i izbori se sa problemima kada ugleda misterioznu, lepu devojku predivnog osmeha u ulici Šarlot. Ona ispušta svoju torbu, on joj pruža pomoć kako bi pokupila svoje stvari i zajedno dele taj veličanstveni trenutak (svi smo imali jedan od tih momenata). Za sobom ostavlja maleni fotoaparat i tračak nade da će je ponovo videti. Udaljavanje taksija ostavlja za sobom pitanje šta je moglo da se dogodi? Odlučuje da razvije film i potraži zagonetnu damu. Ono što sledi jeste dirljiva, briljantna priča, intrigantnog toka i nenametljive mudrosti koja će vam doneti osmeh na lice, sa ponekim trikovima i obrtima. Izuzetno mi se dopalo kako se priča razvila, veoma slatko i uverljivo iako se zaplet vrti oko pronalaženja devojke. Autor će vas povesti na neverovatnu turneju kroz London i nekoliko gradova u okolini, na šaljivo, putovanje ispunjeno smehom kroz stranice ovog zanimljivo romantičnog romana. Kroz radnju izlazimo u susret Džejsonovim prijateljima sa kojima slavimo život i upoznajemo grad, prelepi primorski ambijent kao i tamne dubine jugoistočnog Londona. Nalazimo se u krugu Deva, Džejsonovog najboljeg prijatelja opsednutog kompjuteskim igricama, Klem, koleginice iz kancelarije (neko ko je bio ubeđen da će postati vrhunski stand up komičar), poljske konobarice koja je uvek delovala vedro na Džejsona pružajući mu hrabrost da završi životno putovanje, bivše devojke Sare, Ebi... Čitajući neponovljivu knjigu Denija shvatamo koliko je važno iskoristiti svaki trenutak u životu, ne dopustiti da prođe pored nas kao da ga i ne živimo. Hvala autoru na meni omiljenoj knjizi.

Da li vam je ovaj komentar bio od pomoći?Da (3) | Ne (0)
Cene:
Srbija i ostale države
Cena: 999.00din / Sa popustom i do: 749.25din
Crna Gora
Cena: 8.40€ / Sa popustom i do: 6.30€
Bosna i Hercegovina
Cena: 18.00KM / Sa popustom i do: 13.50KM
korpazelje
kupovina pomoć
Deni Volas

O autoru

Deni Volas

Deni Volas je novinar, pisac, scenarista, glumac, radio i tv voditelj. Živi u Londonu sa suprugom Australijankom. Pisao je za „The Scotsman“, „The Guardian“, „The Independent“, „Elle“, „Cosmo“, „The Times“. Autor je romana: „Are You Dave Gorman?“, „Join Me“, „Random Acts of Kindness: 365 Ways To... ...više

Ako vam se svidela ova knjiga, pročitajte i…

 bozic u kapkejk kafeu prva bracna noc covek koji je zaboravio sopstvenu zenu pocetno pitanje nesavrsena devojka
 nemrtva i nezaposlena nemrtva i neudata 50 nacina da nadjes onog pravog devojka iz dvadesetih nesto da ti kazem