Aleksandar od Jugoslavije - Potpisan primerak
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 320
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
28. septembar 2018.
ISBN: 978-86-521-3006-1
Rasprodato
POŠALJI
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0
Nije Jugoslavija greška. Greška smo svi mi, ovakvi kakvi smo sada.

Gubili su Obrenovići ratove, a snažili Srbiju. Da li je to poraz? A on, evo, pobedio u svim ratovima, slavi ga ceo svet, a Srbija, biološki, na umoru. Da li je to pobeda?


Da li je stvaranje Jugoslavije bilo veliko delo ili tragična zabluda – glasi pitanje nad pitanjima koje u novom romanu Vuka Draškovića sam sebi postavlja glavni protagonista, kralj Aleksandar Karađorđević, tvorac i prvi vladar nove države Južnih Slovena na početku XX veka.

Sa kojim se dilemama nosio, sa kakvim se nasleđem i preprekama susreo po završetku Prvog svetskog rata, koje su domaće i strane sile ometale stvaranje velike države od Soluna do Alpa, koja je bila njegova državna ideja i kako je zamišljao budućeg građanina zemlje četiri puta veće od predratne Srbije – čitalac će saznati iz ove knjige koja preispituje istorijsku ulogu i uspostavlja ljudski lik kralja Aleksandra Karađorđevića, od stvaranja Kraljevine SHS 1918. do atentata u Marselju 1934. godine.

Bez ulepšavanja i bez omalovažavanja, Vuk Drašković nam iznosi unutrašnju borbu i dileme regenta i kralja Aleksandra, proslavljenog vrhovnog komandanta Srpske vojske u Velikom ratu, koji nam, u jednoj dramatičnoj ispovesti, iznosi svoju viziju države, već tada ugrožene mnogim pukotinama... 
 
27.10.2018.

Aleksandar od Jugoslavije - Potpisan primerak

Nikola
ocenaocenaocenaocenaocena
Izuzetno delo. Jak utisak na mene ostavila je ova knjiga, koja je, eto, uspela da zacementira moje pozitivno mišljenje o kralju Aleksandru. Drašković piše kao da vas vodi za ruku i pomaže vam da "razgledate" događaje.
0 0
16.10.2018.

Aleksandar od Jugoslavije - Potpisan primerak

Petar Maljevic
ocenaocenaocenaocenaocena
Medju najboljim Vukovim knjigama. Neverovatno kako smo se ogresili o Presvetog Kralja Ujedinitelja. Mozda je samo jedna stvar zaboravljena a Bosanskom delu naseg naroda i Crkve, bi valjalo to staviti na znanje. Kralj je platio 1918 dobre pare da vaseljenski Patrijarh pusti posle 1 sv rata Crkve iz oslobodjenih krajeva da se sjedine sa Pravoslavnom Crkvom Kraljevine Srbije sa sedistem u Beogradu. Vuk ovom knjigom nastavlja misiju kao iscelitelj opste srpske savesti. Hvala mu.
0 0

Vuk Drašković: Mi danas živimo proročanstvo Aleksandra Karađorđevića

28.09.2018.
Vuk Drašković je napisao novi roman. Glavna ličnost u romanu je kralj Aleksandar. I toliko o romanu. Dok nam pokazuje rukopis i prebiramo kako su, eto, komunisti licemerno Aleksandru Karađorđeviću pre...
više
Od istog autora
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom korišćenja kolačiča.