Laguna - Bukmarker - Subota na štandu Lagune – Raspored potpisivanja i aktivnosti - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Subota na štandu Lagune – Raspored potpisivanja i aktivnosti

I pretposlednjeg dana Sajma knjiga na Laguninom štandu biće mnogo pisaca koji će potpisivati svoje knjige.


 
Laguna, Hala 1, 11.00: Branislav Janković, „Gvozdeni oblaci“
Laguna, Hala 1, 11.30: Venko Andonovski, „Pupak sveta“
Laguna, Hala 1, 12.00: Dr Nele Karajlić, „Solunska 28 – O prijateljstvu i izdaji“
Laguna, Hala 1, 13.00: Isidora Bjelica, „Poslednji put“
Laguna, Hala 1, 14.00: Jelena Bačić Alimpić, „Njegove bele rukavice“
Laguna, Hala 1, 15.00: Dejvid Van, „Legenda o samoubistvu“
Laguna, Hala 1, 16.00: Mirjana Bobić Mojsilović, „Obećao si mi“
Laguna, Hala 1, 18.00: Vedrana Rudan, „Ples oko Sunca“
Laguna, Hala 1, 19.00: Keri Čin, „Nedostižna“

Branislav Janković potpisivaće od 11 sati knjigu „Gvozdeni oblaci“, nove hronike Jevrema Utvića, raspopa i istražitelja. Neko ubija žene u haremu Zekerija-paše, jednog od zapovednika Niša. Pošto ne može da sam pronađe ubicu, paša traži pomoć od Uzun-age, svog najvećeg neprijatelja, da pronađe i dovede raspopa Jevrema Utvića, razvratnika i bivšeg ubicu, pripadnika Obrenovićeve tajne policije. Iako mu je glava ucenjena zbog učešća u Milojevoj buni, Jevrem se odaziva pozivu, ali ni njegovo prisustvo na pašinom dvoru ne sprečava nova ubistva.
 
„Pupak sveta“ Venka Andonovskog je savremeni klasik makedonske književnosti. Sastoji se iz dva dela. Prvi je napisan pseudoarhaičnim jezikom, odigrava se u IX veku i predstavlja filozofski kriminalistički roman u jednom manastiru. U narednom delu pratimo ljubavnu priču koja se zbiva u Jugoslaviji u drugoj polovini XX veka, koja preslikava strukturu događaja iz prvog dela i koja preispituje naša saznanja o duhu vremena i njegovoj reinkarnaciji. Autor će knjigu potpisivati od 11 sati i 30 minuta.
 
Dr Nele Karajlić potpisivaće drugi deo trilogije „Solunska 28“ od 12 sati. Drugim delom trilogije posvećene ljudima i događajima koji su prolazili kroz dorćolsku kuću na samoj obali Dunava, Dr Karajlić po ko zna koji put dokazuje kako poseduje neiscrpnu energiju kojom uspeva da se izbori sa najvećim životnim i umetničkim izazovima. Pripovedajući o svemu onome što je snašlo stanare Solunske 28 tokom nemačke okupacije Beograda u Drugom svetskom ratu, Dr Karajlić nudi podjednaki čitalački užitak i onima koji su čitali prvi deo trilogije, ali i onima koji se tek sada pridružuju armiji njegovih vernih čitalaca.

Isidora Bjelica će potpisivati novu knjigu „Poslednji put“ od 13 sati. To je priča o prijateljstvu tri žene koje odlaze na kraj sveta da iznova pronađu sebe i smisao života. Oni koji tragaju za ezoterijskim znanjem u ovoj knjizi će proniknuti u tajne o kojima niko drugi nije pisao. Oni koji traže beg i avanturu putovaće sa Isidorom na najčudesnije mesto na svetu. Oni koji traže odgovore na pitanja kako izaći iz pakla svojih misli, otarasiti se strahova zauvek i pronaći istinsku ljubav dobiće iznenađujući i neočekivan odgovor. I sve to uz čudesnu kombinaciju smeha i suza!
 
Lagunina bestseler autorka Jelena Bačić Alimpić potpisivaće knjigu „Njegove bele rukavice“ od 14 sati. Radnja romana dešava se u Sarajevu 1922. Ušuškana u bezbednost porodičnog doma, Ljubica Ignjatović, lepa i pametna Jevremova kći, slučajno upoznaje Karela Dragutina Harta, poverenika vlade koji će joj pomutiti razum. Zaslepljena strašću i ljubavnim nasladama, ona neće imati snage da se suoči sa istinom. Međutim, nakon što otkrije pravo lice muškarca koga silno voli, odlučiće da preuzme sudbinu u svoje ruke.
 
Od 15 sati gost Lagune i Sajma knjiga Dejvid Van potpisivaće svoju knjigu „Legenda o samoubistvu“. To je delom autobiografska proza u čijem je središtu mladić koji se suočava sa bolom i krivicom zbog očevog samoubistva. Neukrotiva priroda zavičajne Aljaske savršena je pozadina za kolaž od šest pripovednih celina koje predstavljaju krhotine ogledala za mladićev portret i njegovu unutarnju, psihološku divljinu. Roman autora proglašenog „bitnim novim glasom američke književnosti“ zapanjujuće je ispitivanje tragičnog ambisa koji stoji između mladića i njegovog oca.
 
Mirjana Bobić Mojsilović na ovom Sajmu knjiga će se predstaviti malo drugačije – zbirkom poezije „Obećao si mi“, u kojoj su i njeni crteži. Snažan poetski izraz, pesme o ljubavi, stvaranju, sumnji – sve to ovu zbirku čini posebnom. Crteži koje je pravila specijalno za ovu zbirku daju knjizi jednu sasvim novu dimenziju. Oni su crnobeli i na jedan poseban način ilustruju ne samo njenu poeziju nego, možda, i malu istinu zbog koje je ove pesme pisala. Autorka će svoju knjigu potpisivati od 16 sati.
 
Od 18 sati Vedrana Rudan će potpisivati autobiografiju „Ples oko Sunca“. Iskreno i bez ulepšavanja, Vedrana Rudan piše: o svom nimalo bezbrižnom detinjstvu, o deci i unucima, o putu koji je prešla od prodavačice sladoleda na rivi do najčitanije spisateljice u regionu. O tome zašto je u socijalizmu bilo nemoguće dobiti otkaz i kako je ona postala prva novinarka kojoj je to uspelo u novom hrvatskom demokratskom režimu. Konačno, Vedrana Rudan nam pokazuje zašto je u životu najvažnije i najteže bez stida pogledati sebi u oči.
 
U 19 sati svoj roman „Nedostižna“ potpisivaće Keri Čin. „Nedostižna“ je nastavak erotskog bestselera „Nedostojna“, koji govori o ljubavi jedne vatrene dame i moćnog tajkuna. Dubravka je Amerikanka srpskog porekla. Živi u Čikagu, uspešno vodi posao, iza sebe ima dva propala braka i nijednu pravu ljubav. U Beograd je doputovala sa namerom da pomogne svom bratu Petru da konačno osvoji Milu Senković u koju se zaljubio. Mojsije je tajkun, moćni i ugledni vlasnik kazina, iza koga je buran život u beogradskom podzemlju. Ljubav i porodica za njega jedini su luksuz koji sebi ne sme da priušti. Naviknuta da se poigrava s ljubavnicima, Dubravka se upušta u kratku strastvenu aferu sa Mojsijem i ne pomišljajući da će joj tih nekoliko dana boravka u Beogradu potpuno izmeniti život.
 
Dobro došli!
 
Partner Lagune na ovogodišnjem Sajmu knjiga je Banca Intesa a Laguni su se pridružili i brojni sponzori: Radio Laguna, Bambi, Grand Motors, City Residence, Voždove kapije, Moj Aviv, Generali osiguranje, Bel Medic, Beogyn, Hemofarm, Sport klub, Tref sport, Nescafé, Henkel, Dexy Co.
 
Pozivamo sve posetioce da objave fotografije našeg štanda i izdanja Lagune na društvenim mrežama uz korišćenje heštegova #SajamKnjiga2019 i #lagunaknjige i tako doprinesu velikoj zajednici knjigoljubaca koja je iz dana u dan sve veća. A kad završe kupovinu, neka nam fotografišu svoj sajamski ulov uz hešteg #DodajNaSpisak.
 


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.