Laguna - Bukmarker - Posetioci Sajma knjiga su dokazali svoju ljubav prema knjizi i poslednjeg dana - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Posetioci Sajma knjiga su dokazali svoju ljubav prema knjizi i poslednjeg dana

U nedelju ujutru posetioci su stajali u redu za ulaznice pola sata pre otvaranja kapija Sajma. Velika poseta čitalaca svih uzrasta trajala je celog dana.


 
Laguna je svoje prepodne dočekala s nagradom u ruci: novinari su nam dodelili Nagradu za najprofesionalniji odnos prema medijima. U ime svojih kolega, urednica Kulturnog dnevnika RTS-a Marija Miljević pohvalila je Lagunin izdavački trud a posebno entuzijazam našeg PR odeljenja koje revnosno komunicira sve novosti u vezi sa izdanjima i kontinuirano predstavlja nove naslove na način koji je predstavnicima sedme sile blizak.
 
Prvi autor koji je potpisivao knjige na štandu Lagune bila je Ivana Kuzmanović koja je predstavila svoje dve nove knjige pod naslovom „Voli te mama: Mojoj ćerki“ i „ Voli te mama: Mom sinu“ u kojima sublimira roditeljske poruke ljubavi ćerki i sinu. Ove dve knjige krase ilustracije mlade akademske slikarke Aleksandre Lekić, i prenose poruke koje bi, kako Ivana kaže, trebalo svi roditelji da ponavljaju svojoj deci ceo život. Autorka nam je najavila i da radi na novoj knjizi koja bi trebalo da bude priručnik za emocionalno kvalitetniji život.


 
Vladimir Kecmanović je potpisivao primerke svojih knjiga čitaocima i družio se sa Marčelom i Urošem Petrovićem sa kojima čini tandem omiljenog kviza „Glavolomci“ koji se emituje na Radio Laguni. Sa njim smo razgovarali o novoj zbirci priča koje su različite po stilu i koje otvara jedna izuzetno snažna priča koja daje omaž dvojici nobelovaca. Na vama je da otkrijete o kome je reč!  


 
Sumirajući utiske o 62. Beogradskom sajmu knjiga bez sumnje možemo reći da je manifestacija uspela!
 
I ovogodišnji Sajam knjiga beleži izuzetnu posetu! Velika gužva bila je konstantna na štandovima Lagune i Knjižara Delfi a razlog su književni hitovi i sjajni popusti koji su privukli sve knjigoljupce.
 
Više od 60 pisaca potpisivalo je svoje knjige na štandu Lagune tokom osam sajamskih dana. Najviše pažnje privukli su ekskluzivni gost Lagune na ovogodišnjem Sajmu knjiga Ildefonso Falkones koji je predstavio svoj novi roman „Naslednici zemlje“, ali i domaći pisci, Uroš Petrović, Svetislav Basara, Dragan Velikić, Dejan Stojiljković, Marko Vidojković, i uvek rado viđena gošća u Beogradu, Vedrana Rudan.
 
Jelena Bačić Alimpić je i ovog puta pokazala da je istinska zvezda. Veliki broj poštovalaca njene književnosti više od dva sata strpljivo je čekao u redu ne bi li dobio potpis omiljene autorke.


 
Velika jutjub senzacija na ovim prostorim Jana Dačović je okupila najveći broj svojih fanova na potpisivanju izdanja „Lepota – vlogerski priručnik s preporukama Jane Dačović“. Nove generacije i nove tehnologije dovode do neverovatne populatnosti mladih jutjubera i njihovih knjiga, a Jana je samo dokaz toga.


 
Kada je reč o beletristici, među najprodavanijim izdanjima na ovogodišnjem Sajmu su uglavnom knjige domaćih autora, novi romani Dejana Stojiljkovića „Olujni bedem“ i Marka Vidojkovića „E baš vam hvala“, ali i „Čovek po imenu Uve“ Frederika Bakmana. 
 
Evo i kompletne top-liste:
 
1. „Lepota – vlogerski priručnik s preporukama Jane Dačović“
2. „Čovek po imenu Uve“, Fredrik Bakman
3. „Olujni bedem“, Dejan Stojiljković
4. „E baš vam hvala“, Marko Vidojković
5. „Nigde nema te“, Jelena Bačić Alimpić
6. „Krv na snegu“, Ju Nesbe
7. „Traži me“, Mirjana Bobić Mojsilović
8. „Romani“, Ivo Andrić
9. „Ubistvo u Orijent ekspresu“, Agata Kristi
10. „Vodič kroz ljubavnu istoriju Beograda“, Nenad Novak Stefanović
11. „Priča o Jangu“, Uroš Petrović
12. „Priče“, Ivo Andrić
13. „Dvadeset srpskih podela“, Dušan Kovačević
14. „Lovac na zmajeve – Hiljadu čudesnih sunaca – A planine odjeknuše“, Haled Hoseini
15. „Duge noći i crne zastave“, Dejan Stojiljković
16. „Naslednici zemlje – I tom“ , Ildefonso Falkones
17. „Trinaest razloga“, Džej Ašer
18. „Ako me jednom prevariš“, Harlan Koben
19. „Zovem se Mama 2“, Jelica Greganović
20. „Naslednici zemlje – II tom“, Ildefonso Falkones

Sve izjave pisica sa kojima smo se družili na Sajmu knjiga možete pogledati na Laguninom Jutjub kanalu.

Nadamo se da ste uživali u Sajmu knjiga i vidimo se u oktobru 2018!

„Knjiga – to sam ja!“ je već tradicionalna akcija na štandovima Lagune i knjižara Delfi na Sajmu knjiga u kojoj učestvujemo svi mi koji volimo knjige i provodimo sa njima najviše vremena! Kako smo se ove godine zabavljali možete pogledati OVDE.

Partner Lagune na ovogodišnjem Sajmu knjiga bila je Banca Intesa, a Laguni su se pridružili i brojni sponzori: Mastercard, kompanija Bambi, Grand kafa, Avon, Henkel, Coca Cola, Generali, Dexy Co, Emmezeta, Bioten, Klub kniževnika, Sport klub i MEF Fakultet.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
vogue adria ekskluzivno u delfi knjižarama laguna knjige Vogue Adria ekskluzivno u Delfi knjižarama
18.03.2024.
Vogue, modni magazin u kome se uživa od korice do korice i koji se kolekcionarski čuva, pokrenut je u Srbiji i zemljama regiona (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), a ekskluzivno ga...
više
nova izdanja domaćih autora laguna knjige Nova izdanja domaćih autora
18.03.2024.
U knjižarama će se naći peto izdanje „Neviđene Srbije“ Vlade Arsića, knjizi u kojoj su najluđe storije iz naše istorije. Da li znate da je prva Olimpijada održana na Paliću? Znate li da je Robert de N...
više
prikaz knjige živa planeta veličanstvena mreža čudesnog života na zemlji laguna knjige Prikaz knjige „Živa planeta“: Veličanstvena mreža čudesnog života na Zemlji
18.03.2024.
Ne postoji gotovo nijedno mesto na planeti previše toplo, previše ledeno ili previše zagađeno da na njemu bar neki oblik života ne bi mogao da opstane, jer život na ovoj našoj živoj planeti uvek iskaz...
više
prikaz romana prevršena mera najekstremniji paterson laguna knjige Prikaz romana „Prevršena mera“: Najekstremniji Paterson
18.03.2024.
Američki autor Džejms Paterson (1947) jedan je od najčitanijih svetskih pisaca, čija dela su doživela brojne ekranizacije. Po čemu se izdvaja u odnosu na brojne druge autore da bi završio u Ginisovoj ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.