Laguna - Bukmarker - Nova izdanja Laguninih autora - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja Laguninih autora

Na knjižarskim policama uskoro će se naći nova izdanja sva tri romana iz trilogije „Bajka nad bajkama“ Nenada Gajića. Prvi deo „Senka u tami“ doživeće osmo izdanje, drugi deo „Dva cara“ treće, dok će nedavno objavljeni treći deo „Treća noć“ doživeti drugo izdanje. „Bajka nad bajkama“ je velika saga u kojoj se prepliću zagonetke, misterije, borbe i iznenađujući obrti kroz fantastične događaje s neizvesnim ishodom, u svetu koji nastanjuju zadivljujući i neustrašivi junaci velikog srca.


 
U štampi je sedmo izdanje knjige „Priče o selu“ Ive Andrića. U svim prilikama i vremenima, junaci Andrićevih „Priča o selu“ umeju da budu mudri, lukavi i dovitljivi, hrabri, pravdoljubivi i ponositi, vredni, borbeni i uporni, ponekad skloni zanosima, tvrdoglavi, brzopleti i kratkovidi, ali najviše čvrsto vezani za surovu ali lepu zemlju koja ih hrani i za podneblje gde traju generacije njihovih saplemenika.
 
Knjiga Mirjane Bobić Mojsilović „Azbuka mog života“, po kojoj se snima serija, doživeće šesto izdanje. To je priča o ljubavi, planovima, razočaranju, rasturanju porodice, usamljenosti i pokušaju da se uhvati krpica sreće, da se izbegne proćerdano vreme među licima i viljuškama. Ali pre svega, ovo je priča o tome kako lako zaboravljamo da imamo čega da se sećamo i kako treba da se sećamo da ne bismo zaboravili ono što je važno.
 
Šesto izdanje doživeće i roman Nenada Novaka Stefanovića „Ubistvo u Kapetan Mišinoj“.U trouglu između Jekaterinburga, Istanbula i Beograda odvija se radnja ovog romana punog zagonetki. Autor oživljava epohu dvadesetih godina XX veka i prikazuje nam prestonicu Jugoslavije. Islednik sudske policije Krsta Pavlović rešava slučaj ubistva bogate Ruskinje. Pomaže mu profesor sa Policijske akademije, čuveni kriminalista Arčibald Rajs.
 
Uskoro će se u prodaji naći peto izdanje knjige „Srpske zemlje pre Nemanjića“ Marka Aleksića. To je sveobuhvatna i živopisna priča o počecima srpske istorije. Knjiga se bavi najzamagljenijim i najmanje poznatim razdobljem istorije Srba (od 7. do 10. veka) i predstavlja jedinstven izvor znanja o vremenu koje prethodi slavi Nemanjića i uspostavlja nov pristup u traganju za otkrićima iz trinaest vekova duge istorije Srba.
 
Ljubavni roman o pisanju ljubavnog romana Mirjane Bobić Mojsilović „Srce moje“ doživeće treće izdanje. Zoran i Milena su pisci. Nekada su se voleli. Sada o toj ljubavi žele da razgovaraju, ali ne mogu. Zato oboje, svako za sebe, pišu o njoj. Da li je njihova želja da ih čitaoci vole veća od jedne obične ljubavi? Da li je pisac mali sujetni bog, da li je pisanje – trijumf osvete ili vid psihoterapije, i šta se desi kada se literatura i stvarnost prepletu na neverovatan način, pročitaćete u ovoj knjizi.
 
Antiratni roman čija radnja počiva na komediji zabune „Jebo sad hiljadu dinara“ hrvatskog autora Borisa Dežulovića uzburkala je javnost, pa će posle samo tri nedelje od objavljivanja doživeti drugo izdanje. Dok pokušavaju da smisle razrešenje pat-pozicije, dvanaest vojnika prepričavaju dogodovštine iz prošlosti. Na obe strane spominju se ista mesta, isti događaji i ličnosti zbog čega njihov položaj postaje još besmisleniji i apsurdniji.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.