Laguna - Bukmarker - Nova izdanja domaćih autora - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja domaćih autora

Posni kuvar s pravilima postaOnufrija Hilandarca doživeće treće izdanje. U pitanju je izvanredna zbirka recepata posnih jela prikupljanih kako po srpskim manastirima tako i onih zapisanih od baka, majki i sestara širom sveta. Uz svaki recept navedena je i otačka pouka o postu, što predstavlja svojevrsnu specifičnost ovog izdanja.

U štampi je drugo izdanje „Hajduka sa druge straneGradimira Stojkovića, peti nastavak legende o Hajduku. Hajduk se vratio u svoju osnovnu školu, ali ovoga puta je sa druge strane katedre kao nastavnik, pardon profesor biologije! Gligorije je razredni starešina, a njegovo osmo pet je na zlom glasu među kolegama. I naizgled sve se ponavlja: sukobi, humor, želje, veze, razočaranja, pobede... i sve to protiče uz Unu, ali ona nije reka.

Uskoro će se u prodaji naći osmo izdanje „DorotejaDobrila Nenadića, kultna knjiga koja je pomerila granice istorijskog romana u jugoslovenskoj i srpskoj književnosti. Roman na ivici žanra, ni istorijski, ni psihološki, ni polifoni, ni ljubavni, a opet klasik koji kroz više glasova svojih junaka pripoveda o kaluđeru-vidaru u srednjovekovnoj Srbiji, strancu u ovom svetu, koji strada sa svoje dobrote i čiste ljubavi. Iako pripoveda o jednom dalekom vremenu, epohi kralja Milutina, Nenadić jezikom današnjeg čoveka, pritom obogaćenim i stilski savršenim, kroz ispovedanja trinaest pripovedača-junaka koja se međusobno smenjuju, plete univerzalnu priču o sudbini čoveka koga ograničava surovo doba kojem pripada.

Na knjižarskim policama uskoro će se naći jedanaesto izdanje knjige „Beograd ispod Beograda“, Zorana Lj. Nikolića i dr Vidoja D. Golubovića. Podzemni svet ispod velikih gradova nije samo predeo ljudske uobrazilje. Sve civilizacije, a pogotovo svaki grad, kao čvorište svake složenije ljudske zajednice, s vremenom uranjaju u zemlju. Sadašnji žitelji svakog grada na zemaljskom šaru tek su gornja površ jednog vremenskog stuba koji izvire iz podzemlja sačinjenog od mnogih slojeva. Beograd je od onih gradova gde su se priroda i istorija združile da stvore uzbudljivu podzemnu topografiju.

U prodaji je peto izdanje „Pete žiceBranislava Jankovića – priča o ženi koja se ogrešila o Boga da bi pobedila đavola u sebi. U samo jednom trenu, život mirne violinistkinje pretvorio se u mahnito bekstvo pred zločinom koji je počinila. Ne želeći da se preda, ona odlazi jedinom čoveku koji je može sakriti. To je iguman Tadej, njena prva ljubav, koji joj pruža zaštitu u svom manastiru i pravi od nje lažnu iskušenicu.

Sedmo izdanje „Velikog jurišaSlobodana Vladušića uskoro će se naći u knjižarama. Rano proleće 1916. godine: poručnik srpske vojske Miloš Vojnović oporavlja se na Krfu, u vili „Ahileon“, od prelaska preko Albanije. Tu upoznaje neobičnu Holanđanku Fani de Grot i postaje očevidac samoubistva srpskog majora koga niko nije oslovljavao po imenu. Napeta potraga za izgubljenim pismom koje je ostalo iza majora, Vojnovića će voditi kroz ulice Krfa, do vrhova Kajmakčalana, a zatim nazad, do solunskih kabarea i Solunskog fronta. Njegova sudbina će se preplitati sa životima Stanislava Krakova, vojvode Vuka, majora Kalafatovića, kao i sa akcijama tajanstvenog bugarskog oficira koga će pratiti u stopu, da bi se, na kraju puta, suočio sa maglom.

U prodaji je jedanaesto izdanje viceva i pitalica „Otkačena škola“. Zabavite se uz najbolje šale sa Malim Pericom u glavnoj ulozi, uz smešne pitalice i viceve o robotima i mačkama.

Upozorenje: Ovu knjigu ne smete da čitate za vreme nastave jer postoji opasnost da vam je nastavnik oduzme – i zadrži je za sebe.

Zanimljiva istorija Srba u 147 pričaMomčila Petrovića doživeće osmo izdanje. Istoriju jedne nacije ne čine samo sećanja na sudbonosne bitke i velike heroje. „Zanimljiva istorija Srba u 147 priča“ beleži i osvetljava one događaje i pojedince za koje u zvaničnim hronikama često neopravdano nije bilo mesta. Kratke i upečatljive priče iz ovog svojevrsnog istorijskog zabavnika dopašće se čitaocima različitih generacija i sigurno će iznenaditi nepoznatim detaljima i interesantnim činjenicama mnoge koji smatraju da dobro poznaju nacionalnu istoriju, književnost i društveno-političke prilike.

Posle samo mesec dana od izlaska, „Poslednji sati“, Jelene Bačić Alimpić doživeće drugo izdanje. Ovo je priča o hrabrosti i potrazi za istinskim smislom života koja će vam se urezati u pamćenje.

Na prvi pogled, Katarina Safran je oličenje uspeha. Njeno ime je sinonim za veštinu, stručnost i neumornu posvećenost medicinskom pozivu i kardiohirurgiji. Njen um je besprekoran, a ruke sigurne u operacionoj sali. Udata za uspešnog francuskog biznismena, Katarina živi život iz snova u luksuznom penthausu u centru Čikaga. Noćni let na relaciji Čikago–Beograd, međutim, zauvek će promeniti sve. Ta sudbinska noć uzdrmaće temelje Katarininog postojanja i navesti je na to da preispita celokupan dotadašnji život.

Zagonetna potragaUroša Petrovića uskoro će dobiti svoje šesto izdanje. U knjizi koju držiš u ruci nalazi se tridesetak zagonetnih prepreka, utkanih u otkačeni roman u zagonetkama, sa čudesnim ilustracijama Aleksandra Zolotića. (Rešenja, koja se nalaze na kraju knjige mogu se čitati samo u ogledalu.) Pridruži se Lantanu i drugim mališanima u vratolomnoj i glavolomnoj trci za mesto u Domu za domišljatu decu „Ludi Šeširdžija, Martovski Zeka i pajac Alfred Kikli“!


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.