Laguna - Bukmarker - Lagunina nova izdanja - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Lagunina nova izdanja

Prva knjiga „Zagonetnih priča“ Uroša Petrovića pojaviće se uskoro u svom dvadesetom izdanju. Ko voli priče, uživaće u njima, ali svaka postavlja ne baš lak zadatak – rešavanje logičke zagonetke u vezi sa događajima iz neobičnog traperskog naselja. Neretko će biti potrebna i pomoć starijih, jer ova knjiga, najblaže rečeno, ne potcenjuje decu...

Jedanaesto izdanje knjige „Sunčanje na mesečini“ Ljubivoja Ršumovića uskoro će se naći pred čitaocima. Nove, duhovite, sasvim ršumovske pripovesti neupadljivo upućuju na činjenicu kako nas život ne uči jednoj istini, jer takve nema, niti postoji jedan svevažeći recept za sve. On poručuje i da je život povremeno jedno nezaboravno „sunčanje na mesečini“.

„Tajne veštine Marte Smart“ Uroša Petrovića pojavljuju se u sedmom izdanju. Ovo je treći deo hit serijala za sve uzraste, započetog knjigom „Misterije Ginkove ulice“. Marta, zelenokosa devojčica koja život posmatra na svoj, sasvim poseban način, rešila je da svojim prijateljima priredi jednu čarobnu, tajanstvenu noć. Otkrivanjem svojih tajnih veština, povešće i njih i vas u nezaboravnu avanturu punu začuđujućih trikova i misterioznih pojava.

„Grabljivica“ Simonida Milojković doživela je svoje šesto izdanje. Istinita priča opisana u ovom romanu daje nam nadu – ali nipošto lažnu, već veoma realnu – da ne postoje bezizlazne situacije, da je čovek biće ogromne snage koju često tek u najtežim situacijama otkrije u sebi.

Šesto izdanje knjige „Beograd ispod Beograda“ Zorana Lj. Nikolića i Vidoja D. Golubovića povešće vas na putovanje kroz tamni vilajet ili zemlju čuda. „Podzemni svet ispod velikih gradova nije samo predeo ljudske uobrazilje. Sve civilizacije, a pogotovo svaki grad, kao čvorište svake složenije ljudske zajednice, s vremenom uranjaju u zemlju. Sadašnji žitelji svakog grada na zemaljskom šaru tek su gornja površ jednog vremenskog stuba koji izvire iz podzemlja sačinjenog od mnogih slojeva. To svi znamo. Ali ono što ne znamo, ili što previđamo, jeste da je Beograd od onih gradova gde su se priroda i istorija združile da stvore uzbudljivu podzemnu topografiju“, smatra Predrag J. Marković.

Poklonike Vedrane Rudan obradovaće peto izdanje romana „Muškarac u grlu“. Kroz odnos glavne junakinje s nekoliko različitih muškaraca, Vedrana Rudan u najnovijem delu bez dlake na jeziku otvara nekoliko tematskih okvira koje u svojoj prozi ranije nije doticala.

Biografija prvog srpskog cara „Dušan Silni“ Luke Mičete takođe se pojavljuje u četvrtom izdanju. Stefan Uroš IV, prozvan Dušan Silni, najčuveniji je srpski vladar koji je ušao u mit obeleživši svoje stoleće, ali i celu srpsku istoriju.

„Pisma iz tuđine“ Borislava Pekića pojavljuju se u drugom izdanju i pravi su esejistički biseri, prozne minijature koje još jednom potvrđuju Pekićevo suvereno vladanje svim književnim žanrovima. 


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
proslavimo svetski dan dečje knjige laguna knjige Proslavimo Svetski dan dečje knjige
29.03.2024.
Svetski dan dečje knjige, ustanovljen 1967, kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca, obeležava se 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Tim p...
više
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više
komemorativni skup sanu posvećen goranu petroviću laguna knjige Komemorativni skup SANU posvećen Goranu Petroviću
29.03.2024.
U prisustvu velikog broja članova Srpske akademije nauka i umetnosti u Svečanoj sali SANU u četvrtak 28. aprila održana je komemorativna sednica, posvećena piscu i akademiku Goranu Petroviću (1961–202...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.