Laguna - Bukmarker - Hit naslovi na Dečjim danima kulture - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Hit naslovi na Dečjim danima kulture

U susret Dečjim danima kulture, manifestaciji koja na najlepši mogući način jača vezu između mališana i knjige, predstavljamo vam neke od novih naslova kojima ni deca ni roditelji neće moći da odole.


 
Jedan od tih naslova je „Kišni glistac“, zbirka zabavnih pesmica glumca Andrije Miloševića, sa divnim ilustracijama Nemanje Ristića, gde ćete kroz smeh shvatiti svu važnost i snagu iskrenog prijateljstva. Šta se dogodilo sa hrabrim kišnim gliscem koji je krenuo da ispita koji to strašni stvor živi u šumi, kako se ćure našlo usred bure, ko je pronašao zlatnog zmaja – otkrićete baš u ovoj knjizi.
 
„Urnebesna hemija“, čiji su autori Dragana Petrović Kosanović, Andreja Leskovac, Branko Stevanović i Zoran Penevski, a koju je ilustrovao Aleksandar Stojšić, pokazuje da nauka nije bauk. To je zbirka eksperimenata sa mućkanjem, koja decu uvodi u ozbiljna saznanja putem raznih „trikova“.
 
Izdvajamo i „Strahovitu knjigu“ Uroša Petrovića, koja je zabavna da pukneš od smeha, a strašna da se slediš od jeze. Govori o tome zbog čega je važno da se ponekad, dok smo još mali, pošteno isprepadamo i kako nam takva strahotna iskustva pomažu da izrastemo u hrabre ljude.
 
A za sve one koje zanima kako je moguće da januar završi u žirafi i da postoji slonče sa štamparskom greškom, knjiga Dejana Aleksića „Januar u žirafi“, sa fantastičnim ilustracijama Koste Milovanovića idealno je štivo. Sagledaćete svet i čudnovate probleme u njemu iz neočekivanog ugla, koji će vam proširiti vidike.
 
„Moje omiljene životinje“ Olge Utkine su komplet od 15 knjižica, koji predstavlja bebinu prvu enciklopediju koja će uvesti mališane u svet životinja. Knjige su napravljene da odgovaraju ručicama, a listanje kartonskih stranica dobro je za razvoj fine motorike.
 
Ako vaši najmlađi vole zagonetke, onda je knjiga „Nije čovek, nije čigra“, koju je priredila Gordana Maletić, odličan izbor. U knjizi se nalazi izbor zagonetki u vidu divnih stihova, zabavnih pričica i igara rečima više od trideset sjajnih domaćih pisaca i pesnika za decu.
 
„Kuća hiljadu maski“ Igora Kolarova je briljantan roman, satkan od originalnih poetskih crtica od kojih je sačinjena tanka linija života između igre i samoće. Glavna junakinja je Efi, devojčica bez roditelja, koja živi sa tetkom i blesavim mačkom. A da bi se izbeglo suočavanje sa gubitkom, uposlena su najrazličitija sredstva igre i mašte.
 
Preporučujemo i „Priče iz glave“ Vladislave Vojnović. Ovde jednoj Milici mama „čita“ iz glave, tj. priča joj priče u čekaonici ispred laboratorije, pred put na rekreativnu nastavu, na plaži, dok idu iz pozorišta kući, nose mačku veterinaru ili na brzinu pre spavanja.
 
Zahvaljujući serijalu „Velikani“, mladi čitaoci imaju priliku da upoznaju najuticajnije i najtalentovanije ljude u istoriji. Priče o njima su zabavne, lepo ilustrovane i sadrže važne činjenice i zanimljivosti iz života Ane Frank, Napoleona, Kristifora Kolumba, Marka Pola, Galilea Galileja i Arhimeda.


 
I da podsetimo, za vreme trajanja manifestacije važiće fantastični popusti na Lagunina izdanja – za jednu dečju knjigu iznosiće 25%, za dve 30%, za tri 35%, a za četiri i više knjiga za decu 40%. Popusti na naslove drugih izdavača, kao i na odabrani gift program i Lego i Dexy Co asortiman biće 20%, dok će knjige izdavača Sun Promo i Egmont biti na popustu i do 40%. Popusti će važiti i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs, a uz svaku kupovinu spremili smo i poklone!
 
U svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca koji se nalaze u Beogradu, Nišu i u još 20 gradova u Srbiji važiće veliki popusti na knjige za decu i mlade, dok će u knjižari u SKC-u, Dečjem kulturnom centru i u prodavnici Dexy Co u TC Ušće biti organizovan raznovrstan program.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
 mačka i zen džejmsa norberija u prodaji od 19 aprila laguna knjige „Mačka i zen“ Džejmsa Norberija u prodaji od 19. aprila
18.04.2024.
Iz pera Džejmsa Norberija, autora i ilustratora svetskog bestselera „Velika Panda i Malecki Zmaj“, dolazi novo delo velikih mudrosti „Mačka i zen“. Ovo je priča o mački posvećenoj zenu koja želi da na...
više
o romanu belo se pere na devedeset slovenačke autorke bronje žakelj 25 aprila u knjižari delfi skc laguna knjige O romanu „Belo se pere na devedeset“ slovenačke autorke Bronje Žakelj 25. aprila u knjižari Delfi SKC
18.04.2024.
Slovenačka autorka Bronja Žakelj predstaviće pred beogradskim čitaocima roman „Belo se pere na devedeset“ u četvrtak 25. aprila od 18 sati u knjižari Delfi SKC. Pored autorke, o knjizi će govoriti i J...
više
održana promocija knjige bez opoziva poslednje reči znamenitih ličnosti  laguna knjige Održana promocija knjige „Bez opoziva: Poslednje reči znamenitih ličnosti“
17.04.2024.
U kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC 16. aprila predstavljena je knjiga „Bez opoziva: Poslednje reči znamenitih ličnosti“ Vladete Jankovića i Dejana Mihailovića, obuhvatan i raznovrstan hronološk...
više
promocija romana tri hleba nasušna u trsteniku laguna knjige Promocija romana „Tri hleba nasušna“ u Trsteniku
17.04.2024.
Autorka Slavica Mastikosa predstaviće svoj roman „Tri hleba nasušna“ pred čitaocima u Trsteniku. Promocija će se održati u petak 19. aprila od 19 sati u čitaonici Narodne biblioteke „Jefimija“. ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.