Laguna - Bukmarker - Domaći i strani hitovi u Noći knjige - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Domaći i strani hitovi u Noći knjige

I ova Noć knjige donosi novitete domaće i svetske književnosti. Napravite na vreme svoj spisak za 13. decembar, jer je ova manifestacija i više nego dobra prilika da kućnoj biblioteci dodate nove naslove ili da pripremite novogodišnje poklone za drage ljude.


 
Ekskluzivno za Noć knjige Laguna objavljuje novi roman Sofi Kinsele iz serijala o Kupoholičarki, „Božić kod kupoholičarke“. Proslavite Božić sa kupoholičarkom! Ove godine Beki sama priprema božićno slavlje. Sestra Džes traži vegansku ćurku, muž Luk opet hoće losion za brijanje – ali Beki svakako može da se izbori sa svim tim zahtevima, kao i sa iznenadnom pojavom bivšeg momka i njegove nametljive nove devojke. Hoće li Beki uspeti da proslavi Božić u miru i veselju?
 
U iščekivanju novog romana iz bestseler serijala „Sedam sestara“, Laguna objavljuje novu knjigu Lusinde Rajli „Anđeosko drvo“. Reč je o očaravajućoj priči o porodičnim tajnama i zaboravljenoj prošlosti.
 
Fredrik Bakman je postao omiljeni pisac čitalaca u našoj zemlji. „Poslednja prilika“ je duboka i dirljiva priča koja se događa uoči Božića. Govori nam o isprepletenim sudbinama hrabre djevojčice koja se bori za svoj život i čoveka koji je izgradio globalno poslovno carstvo, ali je usput izgubio svoju porodicu. Prateći njihove sudbine, Bakman nam postavlja pitanje: po koju cenu biste iskoristili priliku da ispravite sve greške u životu?
 
Ilustrovani roman „Ledeni zmaj“ je neizostavno štivo za svakog istinskog ljubitelja Martinovog fantastičnog sveta. U svetu „Pesme leda i vatre“, ledeni zmaj bio je zastrašujuće stvorenje o kojem su se ispredale legende jer ga niko nikada nije ukrotio. Tamo kuda bi proleteo, za sobom bi ostavljao trag hladne i smrznute pustoši. Ali Adara se nije bojala. Jer Adara je bila zimsko dete, rođeno za vreme najgore studeni, kakve su se samo još Stari bogovi mogli setiti.
 
„Golmanov strah od penala“ je rani roman nobelovca Petera Handkea koji Laguna objavljuje za Noć knjige. Bivši golman Jozef Bloh ostaje sada i bez posla na gradilištu. Luta Bečom, provodi dane odlazeći u bioskop, čitajući novine, telefonirajući… Bez ikakvog jasnog motiva ubija bioskopsku blagajnicu, sa kojom je prethodno proveo noć…
 
Uroš Petrović je pripremio novu knjigu za mališane! „Zagonetna potraga“ će vas povesti sa Lantanom i drugim mališanima u vratolomnu i glavolomnu trku za mesto u Domu za domišljatu decu „Ludi Šeširdžija, Martovski Zeka i pajac Alfred Kikli“! Potrebno je rešiti tridesetak zagonetki, utkanih u otkačeni roman Uroša Petrovića, sa čudesnim ilustracijama Aleksandra Zolotića.
 
Posle fantastične zbirke priča „Iznenada neko pokuca na vrata“, stigla je nova knjiga izraelskog pisca Etgara Kereta, koji će biti specijalni gost u Noći knjige.
Krećući se vešto od ličnog do političkog, od razigranog do mudrog, knjiga „Sedam dobrih godina“ iskazuje afirmativan pogled na našu potrebu da i na najneočekivanijim mestima tragamo za dobrotom i stvaramo priče koje ovom hirovitom svetu daju smisao.
 
„Foliranti“ Mome Kapora su nostalgična priča o ljubavi i prijateljstvu, koja nas vraća u vreme kasnih pedesetih. Tridesetsedmogodišnji Momo Kapor seća se sebe sa devetnaest godina, tadašnjeg Beograda, kao i svih onih ljudi koji su mu tada bili važni. Ova knjiga je pismo upućeno njima, ali u isto vreme je i upečatljiv dnevnik jednog davno iščezlog vremena.
 
„Glad“ Mirjane Bobić Mojsilović je roman o svim našim gladima. Priča o čoveku koga svi poznajemo i na koga svi pomalo i ponekad ličimo. A on je oduvek želeo da bude neko drugi. Ovo je priča o beogradskom Getsbiju, koji je živeo ne samo u iluziji da će osvojiti Dejzi svoje mladosti već i da veliki novac znači veliku sreću.
 
U knjizi „Sapijens“ Juval Noa Harari obuhvata čitavu istoriju čovečanstva, od prvih ljudskih bića pa do radikalnih preokreta na našem razvojnom putu: kognitivne, poljoprivredne i naučne revolucije. Harari istražuje kako su tokovi istorije oblikovali naša društva, i naše ličnosti. Jesmo li srećniji? Hoćemo li ikada uspeti da se oslobodimo nasleđa? I možemo li išta da uradimo kako bismo uticali na budućnost?
 
Kao što je knjiga „E, zabole me“ preispitivala našu konvencionalnu mudrost o tome šta nas čini srećnim, tako nova knjiga Marka Mansona „Ma, sve je sje*ano“ preispituje naše pretpostavke o tome šta život čini vrednim življenja. Manson nas podseća da malo o’ladimo, da se ne gnjavimo sitnicama i da se nadamo boljem svetu.
 
U knjižarama je novo izdanje knjige „Nož“ Vuka Draškovića, kultnog romana o zločinu i praštanju, koji je pre 40 godina bio zabranjen zbog „širenja nacionalne mržnje“. Posle pokolja u hercegovačkom selu 1942, muslimani otimaju srpsko dete, koje će kasnije vaspitavati kao muslimansko. Uskoro u istom selu usledi i četnički pogrom nad muslimanima, koji preživi jedno muslimansko dete za koje četnici misle da je srpsko. Sudbina ova dva dečaka preokrenuće se nekoliko decenija kasnije, kada se otkrije istina o njihovom poreklu.
 
Stiže i novo izdanje regionalnog bestselera „Kainov ožiljak“ Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića, koji je prvi put objavljen 2014. U ovom posebnom izdanju knjige o misiji Ive Andrića u nacističkoj Nemačkoj nalaze se dve pripovetke koje za svog glavnog junaka imaju Andrića, eseji o njegovoj diplomatskoj karijeri, njegovom odnosu sa Milicom Jovanović i fotografije iz tog perioda.
 
Posebno izdanje prvog romana legendarnog Terija Pračeta „Narod iz Tepiha“ sadrži autorov predgovor, ilustracije Marka Biča i bonus priču. U Tepihu žive raznorazna plemena i narodi, i tamo upravo sada nastaje priča o Grozi, koja seje pustoš po Tepihu, o krtarima žednim moći i o dva brata koja kreću u pustolovinu nad pustolovinama.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
vogue adria ekskluzivno u delfi knjižarama laguna knjige Vogue Adria ekskluzivno u Delfi knjižarama
18.03.2024.
Vogue, modni magazin u kome se uživa od korice do korice i koji se kolekcionarski čuva, pokrenut je u Srbiji i zemljama regiona (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), a ekskluzivno ga...
više
nova izdanja domaćih autora laguna knjige Nova izdanja domaćih autora
18.03.2024.
U knjižarama će se naći peto izdanje „Neviđene Srbije“ Vlade Arsića, knjizi u kojoj su najluđe storije iz naše istorije. Da li znate da je prva Olimpijada održana na Paliću? Znate li da je Robert de N...
više
prikaz knjige živa planeta veličanstvena mreža čudesnog života na zemlji laguna knjige Prikaz knjige „Živa planeta“: Veličanstvena mreža čudesnog života na Zemlji
18.03.2024.
Ne postoji gotovo nijedno mesto na planeti previše toplo, previše ledeno ili previše zagađeno da na njemu bar neki oblik života ne bi mogao da opstane, jer život na ovoj našoj živoj planeti uvek iskaz...
više
prikaz romana prevršena mera najekstremniji paterson laguna knjige Prikaz romana „Prevršena mera“: Najekstremniji Paterson
18.03.2024.
Američki autor Džejms Paterson (1947) jedan je od najčitanijih svetskih pisaca, čija dela su doživela brojne ekranizacije. Po čemu se izdvaja u odnosu na brojne druge autore da bi završio u Ginisovoj ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.