Laguna - Bukmarker - Četvrtak na štandu Lagune – Raspored potpisivanja i aktivnosti - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Četvrtak na štandu Lagune – Raspored potpisivanja i aktivnosti

Druženje sa piscima na Laguninom štandu nastavlja se i petog dana Sajma knjiga.


 
Laguna, Hala 1, 11.30: Aleksandra Mihajlović, „Sofijine mudrolije s Markom Kraljevićem“
Laguna, Hala 1, 13.30: Oto Oltvanji, „Kako sam postao detektiv“
Laguna, Hala 1, 14.00: Ljubivoje Ršumović, „Fazoni i fore 2“
Laguna, Hala 1, 15.00: Uroš Petrović i Aleksa Gajić, „Strahovita knjiga“
Laguna, Hala 1, 15.30: Gradimir Stojković, „Hajduk protiv vetrenjača“
Laguna, Hala 1, 16.00: Sonja Ćirić, „Neću da mislim na Prag“
Laguna, Hala 1, 16.30: Lara Đorđević, „Boja beskraja“
Laguna, Hala 1, 17.00: Dragan Velikić, „Adresa“
Laguna, Hala 1, 18.00: Vladimir Kecmanović, „Feliks“
Laguna, Hala 1, 18.30: Marko Krstić, „Mundo Libre“
 
„Sofijine mudrolije s Markom Kraljevićem“ Aleksandre Mihajlović knjiga je o najvećem srpskom junaku, ali i mnogo više od toga: ona traži da se upoznaš i sa istorijskim okolnostima, i sa narodnim predanjem, ali i da upotrebiš svoju kreativnost. Razmisli, docrtaj, dopiši, reši i zabavi se učeći o Marku Kraljeviću i njegovom dobu na originalan način, i to zajedno sa autorkom, sa kojom je susret na Laguninom štandu zakazan za 11 sati i 30 minuta.
 
Oto Oltvanji će na Sajmu knjiga prvi put predstaviti svoj roman za decu „Kako sam postao detektiv“ od 13 sati i 30 minuta na štandu Lagune. To je prvi pravi detektivski roman za decu i mlade, u čijem centru je Teo, pametan i radoznao dečak, kod koga se jednog jutra, umesto dadilje, pojavila tetka Elena, koja je nekad radila u policiji. Uslediće avanture koje su kao stovorene za njih dvoje... U ovoj knjizi ćete naći deset neobičnih i originalnih slučajeva koje su rešili Teo i njegova tetka.
 
U „Fazonima i forama 2“ kultnog dečjeg pisca Ljubivoja Ršumovića saznajte šta znače uzrečice i nizrečice, otkrijte nove spravice neverovatnog pronalazača Raše i čitajte viceve svojim roditeljima da biste im vratili osmehe na lica. Ako vam ni urnebesne pesmice, pa ni otkačeni oglasi ne budu dovoljni da ih nasmeju, recite im da ugase televizore na trenutak i odslušaju vesti iz nesvesti! Voljeni dečji pisac potpisivaće „Fazone i fore 2“ od 14 sati.
 
„Da se nismo prepadali, možda bismo pre padali“, kaže nam Uroš Petrović u svojoj „Strahovitoj knjizi“. To je knjiga o strahovima, o tome zbog čega je važno da se ponekad, dok smo još mali, pošteno isprepadamo i kako nam takva strahotna iskustva pomažu da izrastemo u hrabre ljude. Zabavna da pukneš od smeha i strašna da se slediš od jeze – to je knjiga za sve generacije. Pisac Uroš Petrović i ilustrator Aleksa Gajić potpisivaće „Strahovitu knjigu“ od 15 sati.
 
A od 15 sati i 30 minuta još jedan dečji autor potpisivaće svoju knjigu. Gradimir Stojković će malim čitaocima predstaviti roman „Hajduk protiv vetrenjača“. Hajduk ide u drugi razred gimnazije i neprestano se sukobljava sa razrednim starešinom koga zovu Fric. Situacija se pogoršava kada sazna da mu otac odlazi u inostranstvo da radi. A do eksplozije će doći kada se pojave nov nastavnik i zloglasna braća Vranić! To je uzbudljiv roman o sazrevanju i borbi za pravdu koja nema uvek lice koje bismo očekivali.
 
Sonja Ćirić će od 16 sati potpisivati knjigu „Neću da mislim na Prag“. To je nežna i suptilna priča o prijateljstvu i složenim društvenim odnosima koji utiču na porodicu, pre svega na decu, ali i snažan roman o tome kako nas onim što jesmo čine strast i posvećenost talentu koji svako od nas nosi u sebi. Glavna junakinja je Darja, sedmakinja koja lepo piše i svi od nje traže da učestvuje na evropskom konkursu za mlade talente – nagrada je sedmodnevni boravak u Pragu. Darju vole i podržavaju Duca i Daca, vlasnici restorana koji je uvek pun cveća, domaćih sokova i kolača. Oni traže da Darja napiše zbirku priča o njihovom restoranu, a Darja to prihvata s radošću jer želi da postane pisac.
 
Knjiga „Boja beskraja“ govori o Lenki Mihajlović, koja već godinama traži utočište u umetnosti. Iz beogradskog kruga pesnika i slikara odlazi u Pariz, a zatim je nemirni duh vodi u Beč na izložbu njenog prijatelja Pavla Jovanovića. Vodeći nas kroz umetnička stremljenja Beča, Pariza i Beograda početkom 20. veka, Lara Đorđević priča o neizbežnim suprotnostima i životnim prekretnicama, i granicama koje je teško preći čak i onda kada stari život više nije dovoljan. Autorka Lara Đorđević knjigu će potpisivati od 16 sati i 30 minuta.
 
Od 17 sati na Laguninom štandu će biti dvostruki dobitnik Ninove nagrade Dragan Velikić i potpisivati roman „Adresa“. Na srednjoevropskoj mapi Velikićeve književne geografije Beograd se često pojavljivao, ali je u romanu „Adresa“ prestonica Srbije glavni tragičar ove savremene povesti. U svesti glavnog junaka Vladana Todorovića, dokumentariste u Muzeju pošte, javljaju se slike grada koji je prolazio kroz raznolike faze razaranja, od turskih vremena do danas. Šetajući ulicama i parkovima, on sastavlja svoj „zapis teskobe“, svojevrstan dosije grada i sebe u njemu, nastojeći da prizove slike prošlosti i u njima pronađe smisao današnjeg stanja duha i opšteg propadanja.
 
Vladimir Kecmanović potpisivaće roman „Feliks“ od 18 sati. Osoben Kecmanovićev stil, način tematizovanja odnosa glavnih junaka, majstorsko i nenametljivo oslikavanje današnjih prilika i sudbina likova našeg podneblja pribavljaju ovom romanu visoko mesto u srpskoj književnosti na početku 21. veka. Pisan u maniru trilera, napet od početka do kraja, „Feliks“ je istovremeno variranje biblijskog motiva sukoba oca i sina, koji je u svakoj kulturi i svim vremenima isti, a koji se ispoljava uvek na različit način.
 
Od 18 sati i 30 minuta na Laguninom štandu biće Marko Krstić i potpisivati svoj novi roman „Mundo Libre“. Inspirisana istinitim događajima, to je intimna i dosad neispričana priča o poslednjim danima legendarnog revolucionara Ernesta Če Gevare.
 
Dobro došli!
 
Partner Lagune na ovogodišnjem Sajmu knjiga je Banca Intesa a Laguni su se pridružili i brojni sponzori: Radio Laguna, Bambi, Grand Motors, City Residence, Voždove kapije, Moj Aviv, Generali osiguranje, Bel Medic, Beogyn, Hemofarm, Sport klub, Tref sport, Nescafé, Henkel, Dexy Co.
 
Pozivamo sve posetioce da objave fotografije našeg štanda i izdanja Lagune na društvenim mrežama uz korišćenje heštegova #SajamKnjiga2019 i #lagunaknjige i tako doprinesu velikoj zajednici knjigoljubaca koja je iz dana u dan sve veća. A kad završe kupovinu, neka nam fotografišu svoj sajamski ulov uz hešteg #DodajNaSpisak.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
vogue adria ekskluzivno u delfi knjižarama laguna knjige Vogue Adria ekskluzivno u Delfi knjižarama
18.03.2024.
Vogue, modni magazin u kome se uživa od korice do korice i koji se kolekcionarski čuva, pokrenut je u Srbiji i zemljama regiona (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), a ekskluzivno ga...
više
nova izdanja domaćih autora laguna knjige Nova izdanja domaćih autora
18.03.2024.
U knjižarama će se naći peto izdanje „Neviđene Srbije“ Vlade Arsića, knjizi u kojoj su najluđe storije iz naše istorije. Da li znate da je prva Olimpijada održana na Paliću? Znate li da je Robert de N...
više
prikaz knjige živa planeta veličanstvena mreža čudesnog života na zemlji laguna knjige Prikaz knjige „Živa planeta“: Veličanstvena mreža čudesnog života na Zemlji
18.03.2024.
Ne postoji gotovo nijedno mesto na planeti previše toplo, previše ledeno ili previše zagađeno da na njemu bar neki oblik života ne bi mogao da opstane, jer život na ovoj našoj živoj planeti uvek iskaz...
više
prikaz romana prevršena mera najekstremniji paterson laguna knjige Prikaz romana „Prevršena mera“: Najekstremniji Paterson
18.03.2024.
Američki autor Džejms Paterson (1947) jedan je od najčitanijih svetskih pisaca, čija dela su doživela brojne ekranizacije. Po čemu se izdvaja u odnosu na brojne druge autore da bi završio u Ginisovoj ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.