Laguna - Bukmarker - Četvrtak na štandu Lagune – Raspored potpisivanja i aktivnosti - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Četvrtak na štandu Lagune – Raspored potpisivanja i aktivnosti



Sajam knjiga polako ulazi u finale a druženje sa piscima Lagune nastavlja se i petog dana, u četvrtak 25. oktobra, na štandu u Hali 1:
 
Laguna, Hala 1, 11.00: Nada Korać, „Lavirint“
Laguna, Hala 1, 12.00: Lea Stanković, „Izgradi svoj stil – Mali saveti: Lea Stanković“
Laguna, Hala 1, 14.00: Uroš Petrović i Aleksandar Zolotić, „Ko se uselio u onu staru vilu“
Laguna, Hala 1, 15.00: Ljubivoje Ršumović, „Fazoni i fore“
Laguna, Hala 1, 15.30: Gradimir Stojković, „Hajduk iz Beograda“
Laguna, Hala 1, 16.00: Stefan Tićmi, „Ja sam Akiko“
Laguna, Hala 1, 16.30: Siniša Soćanin, „Bandoglavić Strahinja“
Laguna, Hala 1, 17.00: Miroslav Mišković, „Ja, tajkun“
Laguna, Hala 1, 18.00: Mirjana Bobić Mojsilović, „Muška azbuka“
Laguna, Hala 1, 19.00: Miomir Petrović, „Black Light“
 
Autorka edukativne knjige za decu „Lavirint“ Nada Korać družiće se sa čitaocima od 11 sati. „Lavirint“ se sastoji od dvadeset mitoloških priča, predstavljenih tako što je svaka priča ispričana do određene tačke, a dete se poziva da je samostalno završi. U drugom delu knjige data su rešenja za svaku priču.
 
Poznata jutjuberka Lea Stanković družiće se sa svojim fanovima od 12 sati. Knjiga „Izgradi svoj stil – Mali saveti: Lea Stanković“ ilustrovani je priručnik za vlogere u kojem vam autorka otkriva tajnu kako da budete originalne i uspešne dok planirate svoje modne vlogove na Jutjubu.
 
Od 14 sati na štandu Lagune u Hali 1 možete da se družite sa Urošem Petrovićem, velikim majstorom zagonetnih pustolovina i ostalih mozgolomnih zavrzlama, i sa velikim majstorom tajanstvene svetlosti papira, ilustratorom Aleksandrom Zolotićem. Novi roman u zagonetkama „Ko se uselio u onu staru vilu“, vodi vas u napetu avanturu sa Lunom, Lirom i Veom, decom čudnih naravi iz još čudnije Ulice ljuljaški. Uroš i Aleksandar potpisivaće knjige i na štandu Delfi knjižara od 15 sati.
 
Kultni autor za decu Ljubivoje Ršumović potpisivaće svoje knjige od 15 sati. Ršum na Sajmu predstavlja „Fazone i fore“ koje kroz zabavu nenametljivo uče decu osnovnim životnim istinama, jer se šalama najbolje štiti odrastanje. Knjiga je prepuna duha i mašte i sigurno će vas uz zdrav smeh dovesti do zdrave pameti.
 
Autor legendarnog serijala o Hajduku, Gradimir Stojković, potpisivaće knjige od 15.30 sati. U trećem delu serijala, pod nazivom „Hajduk iz Beograda“, Gligorije Pecikoza Hajduk za vreme letnjeg raspusta stiže u mesto gde je rođen, i pita se da li će moći da nađe zajednički jezik sa svojom nekadašnjom okolinom. Niz komičnih epizoda vodi ka priči o ljubavi, prijateljstvu, fotografijama, lubenicama i pokušajima da se shvate i druge ozbiljne stvari…
 
Stefan Tićmi autor poetskog romana „Ja sam Akiko“ potpisivaće svoju knjigu od 16 sati. „Ja sam Akiko“ je lirska priča o devojčici koja ne voli granice, opojna kao stihovi Mike Antića, bajkovito mudra poput „Malog Princa“, i duhovita i topla kao tekstovi Igora Kolarova. Tićmi veoma dobro zna da je dobra knjiga za decu ona u kojoj mogu da uživaju sve generacije.
 
Kakve veze ima razbojništvo sa starom epskom pesmom otkrićete ako pročitate „Bandoglavić Strahinju“, prvi roman za tinejdžere Siniše Soćanina – autora popularnih dečjih predstava „Gospodari metle“ i „Petrarka“. Siniša Soćanin družiće se sa čitaocima od 16.30.
 
Miroslav Mišković potpisivaće knjigu „Ja tajkun“ od 17 sati. Ova nesvakidašnja autobiografska priča osvetljava sudbinu čoveka koji četiri decenije ispisuje ekonomsku istoriju Srbije.
 
„Muška azbuka“ Mirjane Bobić Mojsilović je roman o muškarcu koji nabrajajući asocijacije po azbučnom redu pokušava da odagna paniku pre nego što zauvek ostavi svoju ženu i započne nov život. Ako ste voleli „Azbuku mog života“, obožavaćete roman „Muška azbuka“. Mirjana Bobić Mojsilović potpisivaće svoje knjige od 18 sati, na štandu Lagune u Hali 1.
 
Miomir Petrović nam u svom novom romanu „Black Light“ donosi priču o mogućoj budućnosti Evrope i regiona, distopijsku viziju jednog novog i drugačijeg Beograda, nove i drugačije viđene istorije, ali i svojevrsni priručnik za otpor, akciju i nepokoravanje. Autor će se družiti sa čitaocima i potpisivati svoj roman od 19 sati.
 
Partner Lagune na ovogodišnjem Sajmu knjiga je Banca Intesa, a Laguni su se pridružili i brojni sponzori: Mastercard, Bambi, Avon, Henkel, Grand Aroma kafa, Pepsi, Sarantis, Dexy Co, Generali, Sport klub, Pharmanova.
 
Pozivamo sve posetioce da objave fotografije našeg štanda i izdanja Lagune na društvenim mrežama uz korišćenje heštega #SajamKnjiga2018 i tako doprinesu velikoj zajednici knjigoljubaca koja je iz dana u dan sve veća.
 
Dobro došli!


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
vogue adria ekskluzivno u delfi knjižarama laguna knjige Vogue Adria ekskluzivno u Delfi knjižarama
18.03.2024.
Vogue, modni magazin u kome se uživa od korice do korice i koji se kolekcionarski čuva, pokrenut je u Srbiji i zemljama regiona (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), a ekskluzivno ga...
više
nova izdanja domaćih autora laguna knjige Nova izdanja domaćih autora
18.03.2024.
U knjižarama će se naći peto izdanje „Neviđene Srbije“ Vlade Arsića, knjizi u kojoj su najluđe storije iz naše istorije. Da li znate da je prva Olimpijada održana na Paliću? Znate li da je Robert de N...
više
prikaz knjige živa planeta veličanstvena mreža čudesnog života na zemlji laguna knjige Prikaz knjige „Živa planeta“: Veličanstvena mreža čudesnog života na Zemlji
18.03.2024.
Ne postoji gotovo nijedno mesto na planeti previše toplo, previše ledeno ili previše zagađeno da na njemu bar neki oblik života ne bi mogao da opstane, jer život na ovoj našoj živoj planeti uvek iskaz...
više
prikaz romana prevršena mera najekstremniji paterson laguna knjige Prikaz romana „Prevršena mera“: Najekstremniji Paterson
18.03.2024.
Američki autor Džejms Paterson (1947) jedan je od najčitanijih svetskih pisaca, čija dela su doživela brojne ekranizacije. Po čemu se izdvaja u odnosu na brojne druge autore da bi završio u Ginisovoj ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.