Ako ste zaboravili lozinku kliknite ovde
NaslovnaKnjigeBlogMagazinNagradeMala LagunaU pripremiKlub čitalaca
 ostrica
odlomak

Oštrica

Džo Aberkrombi

Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
12
4
1
3
0
2
0
1
0
statistika

Kategorije:
Format: 13x20 cm
Broj strana: 567 strana

O knjizi

„Pravo je uživanje koliko je ova knjiga iščašena i zla.“
Guardian

Mnogo akcije i crnog humora – knjiga koja se zaista čita u jednom dahu.

Logenu Devetoprstom, zloglasnom varvarinu, napokon je ponestalo sreće. Posle još jedne bitke, svi su izgledi da će postati mrtav zloglasni varvarin, koji za sobom neće ostaviti ništa sem loših pesama i mrtvih prijatelja.

Džezal dan Lutar, oličenje sebičluka, zaoukupljen je bezazlenijim brigama – sticanjem slave u mačevalačkom takmičenju. Međutim, rat kuca na vrata, i na bojištima ledenog Severa bitke se vode po mnogo surovijim pravilima.

Inkvizitor Glokta, bogalj i mučitelj, najviše bi želeo da vidi Džezala kako se kući vraća u kovčegu. Doduše, on svakoga mrzi. Čovek koji se bavi iskorenjivanjem izdajstava u kraljevstvu nema mnogo vremena za prijateljstva – a njegova najnovija istraga vodi ga pravo u trulo srce najviše vlasti... samo ako on poživi dovoljno dugo da je okonča.

Najbolji način da prekratite čekanje sledećeg nastavka Martinovog serijala. Logen Devetoprsti je najbolji varvarin u epskoj fantastici, a Sand dan Glokta je zli rođak Tiriona Lanistera.

„Ako ste ljubitelji beskrvne, beživotne fantastike pune papirnatih i bljutavih likova, Džo Aberkombi će vam se zaista smučiti. Dugačka i plodna karijera ovog momka bila bi pravi dar za naš žanr.“
Skot Linč, autor romana Laži Loka Lamore

Ocena:
zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

Naslov


Ime


E-mail


Tekst


Da biste poslali komentar prevucite knjigu:
Zelena kuća
na crveno polje.ocenaocenaocenaocenaocena

Oštrica,

23.03.2014.
Nemanja Grbić

Ako jedno možete reći za Džoa Aberkrombija,to je da je prokleto dobar pisac! A čitalac ne sme da se zavarava, Džo zasluženo predstavlja novi talas generacije talentovanih, inovativnih i originalnih pisaca u svetu epske fantastike. Oštrica ce vas lako uvući u njen surov, ali ujedno i očaravajući svet ispunjen magijom, krvavim obračunima,crnim humorom i fantastičnom karakterizacijom njenih likova,protagonista i anti heroja. Putevi Logena Devetopsrtog, najozloglašenijeg ubice i odmetnika sa Severa, Inkvizitora Glokte kojim se nekada čitavo kraljevstvo divilo i nazivalo herojem i koji je uspeo je da od sebe načini bogalja koga su svi prezirali, ali i plašili, i Džezal dan Lutar - razmaženi, sebični plemić od koga svi u njegovom okruženju očekuju velike podvige i predvidjaju mu blistavu budućnost, su samo neki od likova koji neće ostaviti nijednog čitaoca ravnodušnim i zasićenim posle prve knjige ove brilijantne trilogije!

Da li vam je ovaj komentar bio od pomoći?Da (2) | Ne (0)
ocenaocenaocenaocena

Oštrica,

31.01.2013.
Elma

Ova knjiga je veoma dobra. Pogotovo u svjetlu cinjenice da je ovo prvo objavljeno djelo Džoa Aberkrombija. Odlicni likovi, dosta desavanja, predobra scena borbe. Jedini problem koji sam imala s knjigom je cinjenica da nije zavrsila. Upravo kada se vrhunac trebao pojaviti, knjiga zavrsava. Po tome je dosta slicna Prstenovoj druzini, radnja postoji do kraja knjige, imamo i prosirene scene borbe, i zatim sve jednostavno zavrsava. Po meni ova knjiga i ostale iz trilogije trebale su biti samo jedna knjiga. One su definitivno jedna prica. Ali, ova knjiga me navela da procitam i ostale dvije (ako ih nadjem). Ako volite fantazi knjige, ovu odaberite. Spada medju one dobre.

Da li vam je ovaj komentar bio od pomoći?Da (0) | Ne (2)
ocenaocenaocenaocenaocena

Oštrica,

24.08.2012.
Ivan Stojilković

Zbog ovakvog ostvarenja drago mi je što posećujem ovaj sajt i imam laguninu člansku karticu. I dok pokušavam da nađem reči kojima bih opisao delo OŠTRICA i sabrao utiske koji me ispunjavaju nakon završetka knjige, ipak ostajem bez reči. Nakon prologa ala KONAN VARVARIN iliti VUKODAV (Marije Semjonove) počinje da se raslojava priča, uvode sveži i kompleksni likovi sa izuzetno interesantnim stilom pisanja i fabulom (havala i Pajvančiću na prevodu, a ko bi i bio adekvatniji za ovaj zadatak sem njega), koja vas takvom snagom i brzinom uvlači u sebe i ne dozvoljava vam da knjigu ostavite privremeno na stand-by režimu. Mislio sam da mi se nijedan stil pisanja posle MARTIN-a neće tako svideti. Mislio sam da je TIRION LANISTER vrhunac lukavosti, prepredenosti i na neki uvrnut način najvoljeniji lik epske fantastike, dok na scenu nije stupio Sand dan Glokta. Voliš da ga mrziš, a mrziš da ga ne voliš! Kao žena - ko je u braku shvatiće! Nakon završene poslednje stranice čitanja, oteo mi se uzdah i prožeo osećaj potpunosti i zaokruženosti prvog dela jedne prelepe i uzbudljive sage!

Da li vam je ovaj komentar bio od pomoći?Da (2) | Ne (0)
ocenaocenaocenaocenaocena

Oštrica,

08.08.2012.
Dragana

"Najbolji način da prekratite čekanje sledećeg nastavka Martinovog serijala." Hmmm... A čime prekratiti čekanje sledećeg nastavka Aberkrombijevog serijala?

Da li vam je ovaj komentar bio od pomoći?Da (3) | Ne (0)
Pogledaj sve komentare (13)
ostrica_dzo_aberkrombi
Beograd, 28. septembar 2011

„Oštrica“ – Džo Aberkrombi

Već sam se nekoliko puta osvrnuo na navalu naslova iz visoko-fantastičnog žanra koja je došla i do naših obala poslednjih godina. Povučeni slavom serijala kao što su „Točak vremena“...više
Cene:
Srbija i ostale države
Cena: 999.00din / Sa popustom i do: 749.25din
Crna Gora
Cena: 8.80€ / Sa popustom i do: 6.60€
Bosna i Hercegovina
Cena: 18.90KM / Sa popustom i do: 14.18KM
korpazelje
kupovina pomoć
Džo Aberkrombi

O autoru

Džo Aberkrombi

Džo Aberkrombi rođen je 1974. godine u Lankasteru (Engleska). Studirao je psihologiju na Univerzitetu u Mančesteru.Kasnije se bavio televizijskom produkcijom i montažom. U pauzama između honorarnih poslova tokom 2002. godine počeo je da piše The Blade Itself – Oštricu. Rukopis je završio 2004, a izdavača za svoj prvi roman pronašao je 2006. godine. Tako je počela njegova književna karijera.... ...više

Od istog autora:

 poslednji argument kraljeva vesala

Ako vam se svidela ova knjiga, pročitajte i…

 secanje na svetlost - deo drugi secanje na svetlost - deo prvi  kralj iza zatvorene kapije bajka nad bajkama - senka u tami legende ii - zmaj mac i kralj
 legende ii - seni bogovi i demoni tornjevi ponoci - deo drugi tornjevi ponoci - deo prvi secanja na led - deo drugi secanja na led - deo prvi