Ako ste zaboravili lozinku kliknite ovde
NaslovnaKnjigeBlogMagazinNagradeMala LagunaU pripremiKlub čitalaca

Nelson de Mil

Nelson de Mil
Nelson de Mil rođen je u Njujorku, ali se još u njegovom detinjstvu porodica de Mil preselila u Long Ajlend, gde je Nelson izgradio sportsku karijeru srednjoškolskog ragbiste i atletičara. Uzorna biografija nastavljena je de Milovim prijavljivanjem u vojsku, završavanjem oficirske škole i odlaskom u vijetnamski rat, gde je nekoliko godina služio kao vođa pešadijskog voda.

Po povratku u SAD, odlikovani de Mil završava studije političkih nauka i istorije i razvija strast prema pisanju. Nasuprot očekivanju, teme koje su ga najviše privlačile bile su manje akademske. Prve de Milove knjige bile su o njujorškim detektivima. Prvi veći uspeh doživeo je romanom Pored vavilonskih reka, koji je prvi put objavljen 1978. godine, i koji se i dan danas štampa, kao i svi ostali de Milovi romani objavljeni posle Vavilonskih reka. Po romanu Generalova kći snimljen je i film sa Džonom Travoltom u glavnoj ulozi.

Nelson de Mil vlasnik je tri počasna doktorata i član Mense, udruženja koje okuplja ljude sa koeficijentom inteligencije većim od 140.
Plameni udar

Plameni udar

Autor bestselera Igra lava i Zlatna obala.

„Roman koji ćete poželeti da čitate ponovo.“ Independent

Zlatna obala

Zlatna obala

„Susret Velikog Getsbija i Kuma.“ Dejvid Morel

Od autora bestselera Suton.

Izuzetna priča o prijateljstvu i zavođenju, ljubavi i izdaji.

Suton

Suton

Na plaži Long Ajlenda, u suton, dvoje preljubnika uz svoje vrele trenutke snimaju i užasnu eksploziju.

Provincija

Provincija

Novi vrhunski triler dokazanog majstora. Misteriozno ubistvo u Vijetnamu vraća opasne tajne iz prošlosti i preti da ugrozi jednu od najvažnijih misija za Kopnenu vojsku SAD.

Igra lava

Igra lava

Nelson de Mil ponovo na scenu izvodi Džona Korija, junaka svog velikog hita OSTRVO ŠLJIVA. Ovo je priča koja zaustavlja dah, ubrzava rad srca i ledi krv u žilama...

Ostrvo šljiva

Ostrvo šljiva

Jedan od najčitanijih svetskih pisaca trilera u svom najboljem izdanju!

Radio Laguna
knjizar
kalendar
newsletterKnjiga nedelje
 magicna vila
knjiga nedelje

Magična vila

Grupa autora
Divac