Laguna - Komplet – Bajka nad bajkama - Nenad Gajić - Knjige o kojima se priča
Komplet – Bajka nad bajkama
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 899
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
21. april 2021.
Rasprodato
POŠALJI
Autor Slovenske mitologije.

Epska fantastika prema motivima bajki i pesama na kojima su odrastale generacije.

Bajka nad bajkama – Senka u tami

Neobična družina, okupljena nizom naizgled slučajnih događaja, postepeno otkriva da nije sve onako kao što izgleda. Slepa devojčica, megdandžija, čobanin i hromi lopov, u trci za gole živote, probijaće se kroz živopisni svet mitskih bića i zaboravljenih gradova, dok njihovim koracima kao da upravljaju drevni slovenski bogovi. Jesu li junaci tek marionete mlade i zavodljive veštice, vođene sopstvenim skrivenim motivima, ili u pozadini svega zaista vrebaju užasne mračne sile iz neizmerne dubine vremena?

Velika saga u kojoj se prepliću zagonetke, misterije, borbe i iznenađujući obrti kroz fantastične događaje s neizvesnim ishodom, u svetu koji nastanjuju zadivljujući i neustrašivi junaci velikog srca.
 


Bajka nad bajkama – Dva cara

Senka je slepa, ali ima nemušti jezik i razume životinje. Progone je mračne sile, ali se, slučajnošću ili voljom bogova, oko nje okuplja i mala družina heroja s moćima koje prevazilaze ljudska ograničenja. Drevna mapa izvezena magičnim nitima krije tajne koje ovu devojčicu mogu dovesti do oružja potrebnog da se pobedi prastaro zlo, pre no što junaci budu nevoljno uvučeni u ratni vihor koji se neumitno nadvija.

Sa jedne strane je carevina koja već dvadeset leta istrajno širi svoje granice, rešena da osvoji svet. Ambicije hurskoga cara neprekidno raspiruje ala, drevna neman pritajena u njegovog carici. Uz njega su i najveći od svih junaka, zaklet da ga večno služi, i najstarija od svih veštica. Njena kćer ostala je s druge strane, uz nekada moćnu carevinu nedavno izašlu iz razdoblja bezvlašća. Na nepokornoj zemlji drugoga cara je i tajni ulaz u donji svet, gde je pre mnogo vekova odloženo jedino oružje koje alu može trajno poraziti. Sukob dva cara zato izgleda neminovan, a taj okršaj će oblikovati i sudbinu sveta.
 

Bajka nad bajkama – Treća noć

Mala družina preživelih, okupljena čudnim silama, nalazi se pred kobnom misijom: moraju da siđu u donji svet, zloglasnu Mračnu zemlju, u carstvo mrtvih ljudima nenamenjeno, kako bi u lavirintu večno tamnih pećina pronašli ono što će, možda, spasti njihov svet od probuđene strahote iz dubine vremena.Velelepna završnica koja povezuje skrivene niti ove jedinstvene epske pripovesti.
10.01.2023.

Komplet – Bajka nad bajkama

Maja
ocenaocenaocenaocenaocena
Hvala Vam na ovako lepim knjigama.Topla preporuka za knjige koje se citaju u dahu.Za sve uzraste od 7-77 godina.
Svaka cast.
0 0
04.05.2022.

Komplet – Bajka nad bajkama

Snežana Andonov
ocenaocenaocenaocenaocena
Kupila sam sinu na poklon, ali sam se lično najviše obradovala. Obožavam bajke i epsku fantastiku. Plakala sam od tri suđaje na početku, preko nemuštog jezika, bajke koju mi je pokojni deda pričao u ranom detinjstvu, kao i na fenomenalnom kraju... Bajka nad bajkama vraća sećanja na detinjstvo, na epske pesme, na pravo prijateljstvo, ljubav, iskrenost i potpunu požrtvovanost i poverenje, kojih na žalost više nema. Na datu reč i intuiciju, dušu i sudbinu sveta u duši i sudbini pojedinca... Čitala sam je kao svojevrsnu terapiju i beskrajno uživala. Toplo se zahvaljujem autoru i apsolutno preporučujem.
0 0
21.04.2022.

Komplet – Bajka nad bajkama

Danijela
ocenaocenaocenaocenaocena
U prerhodnom periodu dosta pročitanih knjiga, ali me korona omela da pišem prikaze. A onda mi je pod ruku došla Slovenska mitologija. Malo je reći kakvo ke uživanje bilo ovo pročitati. Možda sam je trebala čitati pre knjiga Aleksandra Tešiča, ali nije ni sad bilo naodmet. Svi se mi od malih nogu srećemo sa Grčkom i Rimskom mitologijom, Slovensku baš retko ko i gde pominje. A Triologija Bajka nad bajkama je tek priča za sebe. Uživala sam u putovanju sa neobičnom družinom, brinula nad njihovim nedaćama, navijala za njih, tugovala sa njima. Svako ko iole voli malo fantastike protkane sa epskim motivima uživaće u ovim knjigama.
0 0
04.03.2022.

Komplet – Bajka nad bajkama

Mihajlo
ocenaocenaocenaocenaocena
Ne znam sa čime bih uporedio ove tri knjige, nema sličnih. Možda sa stripovima Đorđa Lobačeva o Baš Čeliku itd, utisak je sličan. Kada prihvatite da će vam neke stvari biti poznate, što je po meni uslov za uživanje u delu, spremni ste za mnoge nove i čudesne. Od mene velika preporuka.
0 0
21.02.2022.

Komplet – Bajka nad bajkama

Jelena
ocenaocenaocena
Bojim se da mi nekako nije legla. Ne sviđa mi se način pisanja i u nekim delovima mi postaje poprilično dosadno, razvučeno i bez nekog cilja. Mada ima sjajnih priča
1 0

Komplet – Bajka nad bajkama

13.01.2022.
Tanja Jelić Milijević
ocenaocenaocenaocenaocena
Fantastika nije žanr koga rado biram; iskrenost prije svega. Za mene je ova Bajka mnogo više, više od fantastičnih bića i događaja. Doseže do same srži vječitih pitanja dobra i zla, ljubavi i mržnje, običaja ukorijenjenih u svakog od nas, a da ne znamo ni kako, ni otkud.....
Čitanje Bajke nije samo zabavno, poučno je. Bajke su ozbiljne priče.
Bajka i Slovenska mitilogija jesu jedno djelo.
Hvala, Nenade!
0 0

Komplet – Bajka nad bajkama

08.07.2021.
Ana
ocenaocenaocenaocenaocena
Odlična ideja za komplet u ukrasnoj kutiji! Sve tri knjige zajedno grade divnu priču i vredi ih ovako sačuvati.
0 0

Komplet – Bajka nad bajkama

06.05.2021.
Maja M.
ocenaocenaocenaocenaocena
Drago mi je da ste pustili ovo kao komplet, propustila sam kutiju u pretprodaji, a imam samo prvi deo, Senka u tami, knjiga se već malo ofucala od čitanja, nju ću sad moći da pozajmim drugima bez mnogo brige da li će biti vraćena.
0 0

Komplet – Bajka nad bajkama

20.04.2021.
Vlada
ocenaocenaocenaocenaocena
A, ovo je kao komplet, dakle ceo serijal zajedno? Došao sam da ostavim komentar na treći deo, pa se zbunio... Da iskoristim onda i priliku za prvi komentar: iskrena preporuka! Odlično zamišljeno i realizovano, iako negde na polovini čitaoci (uključujući i mene) mogu pomisliti da autor više ne zna gde tera. Greška, priznajem, jer je na kraju baš sve lepo leglo u fenomenalnu celinu.
0 0

„Bajka nad bajkama“ usađuje ljubav prema srpskoj mitologiji

27.08.2021.
Imam 16 godina, i dobila sam ceo serijal „Bajka nad bajkama“ od mame na poklon, jer je htela da me zainteresuje za slovensku mitologiju, sa kojom do tada nisam bila upoznata. Oduševilo me je kako je N...
više

Prikaz trilogije „Bajka nad bajkama“ Nenada Gajića

23.07.2021.
Pročitala sam ovu divnu Nenadovu trilogiju, uglavnom u noćnim satima. Sa uživanjem. Ako čitate po jednu knjigu, bez reda, nije to to. Jer fabula ove bajke je predivna. Očekujem nastavak. (Sinoć sam na...
više

Prikaz trilogije Nenada Gajića „Bajka nad bajkama“

22.06.2021.
Prvi roman Nenada Gajića, „Senka u tami“, na mene je ostavio vrlo dobar utisak. U pitanju je početak trilogije Bajka nad bajkama, bazirane na slovenskoj mitologiji. Kao što piše na početku k...
više

Nenad Gajić: Vjerujem u saradnju slovenskih naroda

09.08.2021.
– Ako verujem u predodređene stvari, rekao bih da drugog puta nije ni bilo. „Slovenska mitologija“ je zaista knjiga koju nisam planirao da napišem, ali kao da sam bio odabran za to. Dok sam istraživao...
više
Od istog autora
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.