Laguna - Mračna šuma - Liju Cisin - Knjige o kojima se priča
Mračna šuma
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 536
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
3. decembar 2020.
ISBN: 978-86-521-3988-0
Prevodilac: Bojan Tarabić
U pripremi
Datum objavljivanja: 3. decembar 2020.
POŠALJI
Dobitnik nagrade Hugo

Drugi roman trilogije Besede o Zemljinoj prošlosti

Zamislite da je čitav univerzum jedna šuma kojom krstare nebrojeni, bezimeni predatori. U toj šumi preživljavaju oni koji su neprimetni, a civilizacija koja otkrije svoje postojanje postaje lak plen. Zemlja se razotkrila. Predatori dolaze.

Derviški ples Trisolarisovih zvezda naterao je ovu naprednu rasu u izgnanstvo. Trisolarijanska flota nezadrživo grabi ka Sunčevom sistemu. Njihove verne sluge sofoni pažljivo motre na svaki potez čovečanstva, držeći nauku pod svojom kontrolom. Um postaje poslednje bezbedno uporište, a izbavljenje ljudskog roda pada u ruke zidozornika sa gotovo neograničenim ovlašćenjima. Protiv njih ustaju izdajnici ljudskog roda čiji je zadatak da poruše bedeme spasonosnog umovanja.

Trisolarijanska svita šalje glasonošu.

Šahovska majstorica počinje i završava se u mračnoj šumi.

„Glavni pokretač radnje su autorova sumorna ali veoma uverljiva, razložna i gotovo filozofska promišljanja sa blistavim idejama komplikovane strukture koje ponekad zahtevaju veću čitaočevu pažnju, ali pisac taj naš trud višestruko nagrađuje. Mračna šuma je izuzetan roman. Za svaku preporuku.“ Kirkus Reviews

Mračna šuma je važan roman čiji će vas obrti oduševiti i šokirati, a metafore nagnati na dublja promišljanja o inherentnoj prirodi inteligentnog života u univerzumu.“ thebooksmugglers.com
19.11.2020.

Mračna šuma

Pedja
ocenaocenaocenaocenaocena
Odlična knjiga. Toliko dobra da sam morao da pročitam izdanje na engleskom jeziku, nisam mogao da čekam prevođenje.
Preporuka.
0 0
03.11.2020.

Mračna šuma

Radovan
ocenaocenaocenaocenaocena
Bravo, nastavak neverovatnog prvog dela...Hvala Laguna..
0 0
22.10.2020.

Mračna šuma

Zuna
ocenaocenaocenaocenaocena
Dugo očekivana!!!
2 0
Od istog autora
Iz istog žanra

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom korišćenja kolačiča.