Besplatna isporuka na teritoriji Republike Srbije
Mala knjiga o duši
Odlomak
Format: 13x20 cm
Pismo: Latinica
Povez: Mek
U pripremi
Datum objavljivanja: maj 2020.
POŠALJI
Vodič na putovanju kroz našu psihu i njena oboljenja

Šta je to "duša"? Prosto starinski naziv za naš mozak, ili ipak nešto više - nešto kao čovekova suština? I šta se dešava ako duša izgubi ravnotežu? Kako nastaju duševne bolesti i kako se one leče? Na ta i mnoga druga pitanja odgovor daje ova knjiga, koja se na zabavan način približava našem najskrivenijem, nevidljivom organu i nudi nam dublji uvid u u psihijatriju i psihoterapiju.

Većina ljudi prema psihijatriji gaji rezerve i nepoverenje. A pritom je savremena psihijatrija u stanju da na većinu naših pitanja koja se tiču duše da zadovoljavajuće, pa čak i optimistične odgovore: ovo je knjiga za sve koji dušu ne žele da prepuste sveštenicima i proučavaocima mozga. Na lak i zabavan način napisao ju je stručnjak za dušu, koji je iskusan i u medijskim nastupima i koji nam na pristupačan način prenosi medicinsko znanje, a osnovne teze su mu sledeće:

-Mnoge duševne bolesti mogu uspešno da se izleče, ponekad čak i bolje nego telesne.
-Savremena psihijatrija je deo medicine; psihoterapija i lekovi nisu suprotnosti, već se međusobno dopunjuju.
-Psihijatrija brine o celom čoveku: s njegovom biologijom, psihologijom i društvenim odnosima.
-Zdravlje je povezano s duševnom ravnotežom. Ali ona ne nastaje iz mirovanja, već iz uravnotežavanja neprestanih promena.
Iz istog žanra

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom korišćenja kolačiča.