Mesečeva sestra
Format: 13x20 cm
Pismo: Latinica
Povez: Mek
U pripremi
Datum objavljivanja: decembar 2018.
POŠALJI
Peti roman u serijalu Sedam sestara.

Od Lusinde Rajli, autorke s liste bestselera Njujork tajmsa, poznate kao „izuzetan čitalački fenomen“, knjiga Mesečeva sestra vas prenosi u veličanstvene škotske visove i u ciganske pećine Granade neposredno pred Španski građanski rat, i prepliće priče dve žene koje tragaju za svojom sudbinom, izlažući se riziku da izgube priliku za ljubav.

Tigi D’Aplijez provodi dane uživajući u izvornoj lepoti škotskih visova i baveći se poslom koji voli – u prihvatilištu za jelene. Ali prihvatilište je moralo da bude zatvoreno pa joj je ponuđen posao konsultanta za divlje životinje na ogromnom i izolovanom imanju neuhvatljivog lorda koji ima problema, Čarlija Keinarda. Nije ni slutila da će joj taj premeštaj ne samo nepovratno promeniti budućnost, nego i da će je dovesti u situaciju da se suoči sa svojom prošlošću.

Na imanju upoznaje Čilija, ciganina koji je pobegao iz Španije pre sedamdeset godina. On joj saopštava ne samo da poseduje šesto čulo, koje je nasledila od svojih pretkinja, već i da je davno prorokovano da će on biti taj koji će je poslati kući...

1912, u siromašnoj ciganskoj zajednici van gradskih zidina Granade, rodila se Lusija Amaja Albajsin. Bilo joj je suđeno da postane najveća flamenko igračica svoje generacije – i da dobije nadimak La Kandela, zbog unutarnjeg plamena u njoj dok pleše – pa ju je odveo od kuće njen ambiciozni i talentovani otac gitarista kad je bila mala devojčica, da igra flamenko u barovima Barselone. Njena majka je očajna zbog gubitka kćeri, i dok se senka građanskog rata nadvija nad Španijom, ostatak porodice je pogodila tragedija. Sad u Madridu, Lusija i njena plesna trupa su prisiljeni da beže i spasavaju goli život, i na tom putu prelaze okean, stižu u Južnu Ameriku, i konačno u Sjedinjene Američke Države, u Njujork, davnašnji Lusijin san. Međutim, da bi sledila svoj san, ona mora da izabere između strasti prema karijeri i ljubavi prema muškarcu kog obožava.
Od istog autora
Iz istog žanra