Zabluda Svetog Sebastijana
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 200
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
oktobar 2018.
ISBN: 978-86-521-3130-3
U pripremi
Datum objavljivanja: oktobar 2018.
POŠALJI
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Kategorije:

Drama

/

Domaći autori

Deca koja plaču sama nose u sebi nadu težu od kita.

Pre nego što je postao svetac, Sveti Sebastijan je bio vođa pretorijanske garde koja je progonila hrišćane. Kao vojnik, kad je mogao, on ih je spasavao od sigurne smrti. Ali kad to nije mogao, hrabrio ih je da stradaju za hrišćanstvo, skrivajući u svom srcu nadu da će vera opstati i jačati upravo kroz žrtvu na koju ih je tajno podstrekivao.

Uzimajući kao podtekst priču o Svetom Sebastijanu, Vladimir Tabašević u svom novom romanu problematizuje fenomen žrtve i zablude o njoj. Zablude o nama koji „činimo dobro“, zablude o našim pravedničkim nastojanjima, zablude u kojima često držimo druge kako bi naše „spasiteljske misije“ imale „publiku“. Poigravajući se sa likovima koji se samodoživljavaju kao pravednici i kao žrtve, autor ispisuje priču o ratu devedesetih na prostorima bivše Jugoslavije, ali i priču o savremenim zabludama u kojima se sećanja neprestano preobražavaju.

Pisan neobuzdanim i razigranim jezikom, roman Zabluda Svetog Sebastijana navešće vas da se zamislite pre nego što za sebe kažete da ste „dobri“ i da ste „hteli sve najbolje“.
14.10.2018.

Zabluda Svetog Sebastijana

Nikolina
ocenaocenaocenaocenaocena
Napokon novi roman genijalnog mladog pisca. Jedva cekam da procitam celu knjigu, odlomak nagovestava da se radi o revoluciji o nasoj knjizevnosti. Nestrpljiva sam da vidim sta nam je to sada zamutio ovaj cudak!
0 0
Od istog autora
Iz istog žanra