Sajam knjiga 2019.
Najbolja jela Srbije
Odlomak
Format: 19 x 19 cm
Broj strana: 248
Pismo: Latinica
Povez: Tvrd
Godina izdanja:
24. oktobar 2017.
ISBN: 978-86-521-2447-3
Cena:
Srbija i ostale države

Cena: 1599.00 din

Sa članskim popustom i do:
1151.28 din

Crna Gora

Cena: 13.70 €

Sa članskim popustom i do:
9.86 €

Bosna i Hercegovina

Cena: 29.30 KM

Sa članskim popustom i do:
21.10 KM

DODAJ U KORPU Dodaj na listu želja

Pored svakog artikla nalazi se dugme „Dodaj u korpu“ – kliknite na njega i artikal će automatski biti dodat u Vašu korpu.

Artikle u korpu možete na isti način dodati i sa svoje liste želja. U svakom trenutku pogledom na korpu u gornjem desnom uglu ekrana možete da vidite koliko artikala imate u korpi.

Kada ste odabrali sve artikle koje želite da kupite, kliknite na korpu u gornjem desnom uglu ekrana i otvoriće vam se obrazac za kupovinu.

Odabrane knjige možete platiti karticom, pouzećem ili uplatom na račun.

Troškovi dostave su 100 dinara za plaćanje karticom i uplatom na račun, i 150 dinara za pouzeća.

Troškovi isporuke za inostranstvo su 1800 dinara – pakete isporučuje DHL.

Rokovi dostave su 2 do 3 radna dana.
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Kategorije:

Domaći autori

/

Kuvari

Tradicionalna jela iz kuhinje tvorca karađorđeve šnicle.

U nastojanju da širokoj publici prikažu vrednosti domaće kuhinje, kulinarski majstori Milovan Mića Stojanović i Milan Stojanović izdvojili su iz srpske kulinarske riznice najlepša jela koja se na tradicionalan način pripremaju u domaćinstvima i restoranima.

U srpskoj kuhinji postoji oko hiljadu petsto zapisanih recepata za jela od kojih se većina još rado priprema. U ovoj knjizi odabrano je više od stotinu savremenih varijanti tradicionalnih srpskih jela i kulinarskih proizvoda, među kojima se nalaze i jela usvojena iz stranih kuhinja. Prikazana su reprezentativna jela iz svih krajeva Srbije, kao i originalna jela kreirana u gastronomskoj radionici profesora Milovana Miće Stojanovića, svetskog kulinarskog prvaka i autora čuvene karađorđeve šnicle.

Čitanje ovog kuvara, nadahnutog raznovrsnošću i kvalitetom tradicionalne kuhinje, omogućiće nam ne samo da s lakoćom pripremamo domaća jela nego i da obogaćeni novim saznanjima upotpunimo užitak posete restoranima nacionalne kuhinje.

Sva prikazana jela pripremljena su i fotografisana specijalno za potrebe knjige, a zatim i poslužena gostima čuvenog restorana „Mićina domaća kujna“.
 
 
Hladna predjela ● Prebranac ● Pihtije ● Manastirske sarme ● Topla predjela ● Gibanica ● Zlatiborska lepinja ● Pečurke sa pilećom džigericom ● Rolovane tikvice sa slaninom i sirom ● Supe i čorbe ● Supa od junetine ● Jagnjeća čorba na srpski način ● Alaska riblja čorba ● Kuvana jela ● Sarmice u jagnjećoj maramici ● Srpski đuveč ● Svadbarski kupus ● Podvarak sa dimljenim šaranom ● Riblji paprikaš ● Jela od mesa ● Ćevapčići ● Leskovački uštipci ● Pileća džigerica u slanini ● Teleći kotlet na srpski način ● Leskovačka mućkalica ● Smuđ na smederevski način ● Pečeno pile na seoski način ● Karađorđeva šnicla ● Salate ● Paprike punjene kupusom ● Salata od pečenih paprika ● Srpska salata ● Šopska salata ● Poslastice ● Štrudla s makom ● Salčići ● Knedle sa šljivama ● Vanilice ● Žito sa šlagom ● Savijača s višnjama

22.12.2017.

Najbolja jela Srbije

Milica
ocenaocenaocenaocenaocena
Sve pohvale za Lagunu i autore. Recepti, fotografije i kvalitet knjige Je za poštovanje. Napokon da se promoviše Srpsko jelo da je originalno a lepo.
0 0
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom korišćenja kolačiča.