Laguna - Bolest kao govor duše - Ridiger Dalke - Knjige o kojima se priča
Bolest kao govor duše
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 497
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
18. oktobar 2013.
ISBN: 978-86-521-1310-1
Prevodilac: Dušica Milojković i Vlado Ilić
Rasprodato
POŠALJI
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0
Nastavak knjige Bolest kao put, najvažnijeg dela iz oblasti psihosomatske medicine.

Deset godina nakon prvog izdanja knjige Bolest kao put došlo je vreme za nastavak i proširenje tema koje su opisane u toj knjizi. Činjenica da je taj pristup odmah naišao na veliki odziv – u početku pre svega kod zainteresovanih laika, a u međuvremenu sve više u stručnim medicinskim krugovima, bila je znak sve veće potrebe za razumevanjem bolesti kao posledice nesklada ravnoteže tela i duha.

Poznati lekar i psihoterapeut doktor Ridiger Dalke svojim bestselerima bitno je doprineo novom razumevanju bolesti kao posledice psihosomatskih procesa. On bolest shvata kao priliku da se ponovo uspostavi trajna harmonija tela i duše. Bolest kao govor duše je dopuna i nadogradnja prvenca Bolest kao put (pisanog zajedno s Torvaldom Detlefsenom) i u njoj je opisano mnoštvo (kliničkih) slika bolesti. Za čitaoca knjiga je sredstvo da razume jezik tela, da tumači svoje simptome i poveže ih s duševnim uzrocima.

Ko svoje simptome shvati kao smislenu poruku i podsticaj da nešto nauči, za njega suština lečenja nije u njihovom odstranjivanju. Suština je u promeni duševnog stanja čiji je nužan izraz simptom. Takav pristup bolesti pospešuje lični razvoj i ponovo uspostavlja sveobuhvatnu harmoniju, a trajno oduzima osnov za postojanje simptoma.
13.10.2018.

Bolest kao govor duše

Ane Lej
ocenaocenaocenaocenaocena
Apsolutno sjajna knjiga! U nekim obrađenim dijagnozama u potpunosti sam pronašla sebe od reči do reči.Sada koristim saznanja iz knjige da radim na sebi jer jedino razrešenje unutrašnjih čovekovih konflikata i promena ponašanja je prava prevencija kako se bolesti ne bi javljale. Kako autor kaže, u vezi sa najstrašnijom bolesti novog doba: ''Najbolja profilaksa je hrabar život, sopstveni individualni put''.
0 0
22.09.2017.

Bolest kao govor duše

Ana A.
ocenaocenaocenaocenaocena
Fantastična, odlična knjiga! Vrlo poučna, korisna i primenljiva u svakodnevnom životu. Ova knjiga nudi detaljan prikaz nairazličitijih psihosomatskih oboljenja i to "od glave do pete", bukvalno. Autor objašnjava uzroke bolesti i načine na koji se one leče ne samo medicinski već i emotivno / duhovno: od nervnih oboljenja (potres mozga, meningitis, šlog Parkinsonova bolest i dr.), preko kancerogenih oboljenja, bolesti grla, vrata, kičmenog stuba, ruku, nogu, pa sve do problema povezanim sa starenjem tela. Autor objašnjava kako da obolela osoba preuzme odgovornost za svoje zdravstveno stanje, zatim razume i shvati bolest u svom telu, te da se isceli kroz primenu kako saveta lekara tako i saveta sopstvene duše. Isceljenje je moguće ukoliko prihvatimo svoje stanje a zatim poslušamo svoje biće (dušu) jer je svaka bolest psihosomatska - proizvod lošeg stanja naše duše (psihe) i tela, savetuje Ridiger Dalke, autor knjige.
1 0
22.04.2014.

Bolest kao govor duše

Maja Kitić
ocenaocenaocenaocenaocena
Odlična knjiga kao i prva, Bolest kao put. Verujem da može da bude od velike koristi u izbegavanju bolesti i podnošenju, ako do nje dođe. Toplo je preporučujem svima koji brinu o svom mentalnom zdravlju (i fizičkom, naravno)
0 0

Hrabar čovek je zdrav čovek, Ridiger Dalke za Bazar

04.07.2017.
Strah je emocija koja upravlja većinom ljudi: plašimo se za zdravlje, decu, egzistenciju, budućnost, plašimo se bolesti, samoće, sile… Šta leži ispod svih tih strahova?   Iskustvo mi govori da ...
više
Od istog autora
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.