Laguna - Bukmarker - Viđenje jedne učiteljice romana za decu „Izvanredni izgovori (i druge dobre stvari) – Tom Gejts“ Liz Pišon - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Viđenje jedne učiteljice romana za decu „Izvanredni izgovori (i druge dobre stvari) – Tom Gejts“ Liz Pišon

Mom odeljenju, uključujući i dečacima koji nisu baš bili oduševljeni čitanjem iz zadovoljstva, ovo je nesumnjivo jedna od najdražih i najentuzijastičnije pročitanih knjiga u našem razredu.

Knjiga kroz šarmantan i duhovit narativ iz prvog llica, prati Toma, školarca koji ne može da dočeka letnji raspust. Puna crteža, oblačića sa tekstom pa čak i interaktivnih kvizova, brzo uvlači mladog čitaovca u radnju i on brlo brzo može sebe da zamisli kao  deo Tomovog dana i odeljenja i uskoro počne da se smeje sa njim.

Deca su otkrila da mogu da poistovete knjigu sa svojim životom i sigurna sam da su zbog toga toliko uživali u njoj – iako se nadam da ih Tomov umorni i mušičavi učitelj gospodin Fulerman ne podseća na mene.

Knjiga se svima dopala, toliko da su uskoro počeli da uzimaju i druge knjige o Tomu Gejtsu iz biblioteke. Dok kucam ovaj prikaz vidim bar šest dečaka kako čitaju knjige o Tomu Gejtsu.

Preporučujem knjigu svima koji traže laganu, duhovitu knjigu uz koju će uživati i koju će koristiti da deci pokažu radosti čitanja. Iako je knjiga ohrabrila dečake da čitaju, devojčice su se takođe smejale uz Toma.

„Dopala mi se knjiga jer je smešna i svakme ko voli da čita preporučio bih knjige o Tomu Gejtsu jer su neverovatne i smešne.

Ova knjiga je jedna od najboljih ikada jer je duhovita i lepo dizajnirana. Različiti crteži su je učinili zanimljivom i drugačijom od ostalih i uvek je lepo videti knjige koje su tako kreativno osmišljene. Preporučujem je svima koji uživaju u knjigama koje ih zasmejavaju“, Metju, 9 godina.

„Dopala nam se knjiga jer je smešna i svi su se u oodeljenju smejali. Meni se dopala zbog toga što se od devojčica ne očekuje da čitaju ovake knjige. Iako je veoma jasno da je u pitanju knjiga za dečake, svima se u odeljenju dopala i sada i neke devojčice čitaju knjige o Tomu Gejtsu.

Meni su se dopali delovi sa Tomovom dosadnom sestrom jer neki od nas imaju dosadne sestre i razumemo Toma! Mislim i da je super čitati knjigu koja se dešava u školi jer je to relevantno za nas. Dopalo mi se što možemo da zamislimo našu školu umesto nejgove.

Dok smo čitali, osećala sam se kao Tom i kao da živim njegov život. Zbog toga preporučujem ovu knjigu apsolutno svima“, Tazmin, 9 godina.
 
Autor: Sara Hepvort
Izvor: www.tes.com


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.