Laguna - Bukmarker - Upoznali smo Dudu Alapaču! - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Upoznali smo Dudu Alapaču!

U Mikser hausu u četvrtak, 25. avgusta predstavljena je knjiga „Dnevnik čuda Dude Alapače“ Daniele Bakić.


 
Duda Alapača je naziv kolumne koja izlazi više od jedne decenije u časopisu Lepota i zdravlje, i jedna je od najčitanijih i najomiljenijih rubrika u čitavom regionu. Laguna je nedavno objavila Dudine priče u knjizi „Dnevnika čuda Dude Alapače“.
 
O knjizi su, pored autorke, govorile Lidija Ćulibrk, glavna i odgovorna urednica časopisa Lepota i zdravlje, i Una Senić, voditeljka Jutarnjeg programa na Play radiju i Pole Dance Fitnes instruktorka.
 
Junakinja knjige Duda je savremena žena koja se podjednako dobro snalazi u ulozi poslovne žene, majke, ćerke, supruge i prijateljice.
 
Kako je sve počelo i ko je stvorio Dudu Alapaču pitanje je koje se neizostavno postavlja i zanima sve Dudine verne pratioce. Daniela je razmislila trenutak-dva, a kako su godine pisanja za njom, objasnila je da je krivac za čitavu priču Lidija Ćulibrk, urednica magazina Lepota i zdravlje. „Stigao mi je mejl u kome je pisalo da bi bilo lepo da započnemo pisanje neke kolumne koja će govoriti o savremenoj ženi sa svim njenim vrlinama, manama, problemima i sitnicama sa kojima se susreće svaka od nas“, rekla je Daniela Bakić.
 
Lidija Ćulibrk je podsetila da je ovakva „dugovečnost“ Dude Alapače veoma retka u savremenom srpskom novinarstvu i izrazila nadu da će njihova saradnja potrajati, jer prema njenom saznanju, mnoge čitateljke se identifikuju sa Dudom. „Mi živimo s Dudom, znamo sve njene probleme, trenutke sreće i tuge, kako vaspitava svoje dete i kakva je u odnosu sa svojim mužem. To je definitivno svaka od nas“, istakla je, između ostalog, urednica magazina Lepota i zdravlje i zahvalila Danieli na dugogodišnjoj saradnji.
 
Za Unu Senić najveća vrednost ove knjige je u tome da su priče duhovite, simpatične i da sve žene mogu da se identifikuju sa Dudom i njenim prijateljicama. Nju fascinira da je Duda ostala u duši dete koje se hrabro bori sa izazovima savremenog sveta.
 
Daniela je priznala da je lik Dude samo delimično sličan njoj, ali da se i ona bori za iste vrednosti.
 
Promociju su posebnom učinili i kolači koje je lično spremila Daniela Bakić i tako u praksi potvrdila da je zaista sjajna domaćica kao i junakinja njene knjige „Dnevnik čuda Dude Alapače“.
 
Promocija knjige bila je „začinjena“ i predstavljanjem septembarskog broja magazina Lepota i zdravlje, a sve to uz osveženje sa porukom ljubavi za koje se pobrinula Jana.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.