Laguna - Bukmarker - Sjajni romani pobednika konkursa „Literarni onlajn inkubator“ od 13. maja u prodaji - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Sjajni romani pobednika konkursa „Literarni onlajn inkubator“ od 13. maja u prodaji

„Literarni onlajn inkubator“ je projekat koji je organizovao Centar za omladinu Tvoja Srbija uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije a u saradnji sa Lagunom. Pobednici konkursa dobili su jedinstvenu priliku da im izdavačka kuća Laguna objavi, distribuira i promoviše roman.


 
Objavljivanjem romana pobednika konkursa „Literarni onlajn inkubator“, Laguna je na domaću književnu scenu izvela tri nova mlada pisca – Jelenu Vuković, autorku romana „Vodi me na vodu“, Uroša Timića, autora romana „Osmi život“, i Aleksandra Miljkovića, autora romana „Petar Mesečko: Nesvakidašnje putovanje“.

Ovim je zaokružen književni konkurs koji je okupio desetine autora u nastojanju da osvoje prvu nagradu: objavljivanje svog romana u Laguninom izdanju.

Romani „Osmi život“, „Petar Mesečko: Nesvakidašnje putovanje“ i „Vodi me na vodu“ pobednika „Literarnog onlajn inkubatora“ naći će se u prodaji od srede, 13. maja u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, na sajtu www.laguna.rs i onlajn knjižari www.delfi.rs.
 
„Osmi život“ Uroša Timića je uzbudljiva, ponekad i strašna priča o borbi mladog čoveka sa čudovištem sna, o njegovoj potrazi za uporištem u samoći i odgovorom na pitanje da li je ostavio dovoljno sebe u drugima da bi se po tom tragu mogao vratiti iz bezizlaza.

Iako počinje kao priča o odrastanju dečaka koji je u ranom detinjstvu upao u rupu na igralištu i isekao lice – ožiljak koji ga je pratio do punoletstva – ovo je i triler sa jakim elementima fantastike. Traumatična iskustva u vrtiću, nesretni pad koji je ostavio strašan ožiljak na licu, jutarnja nada pred ogledalom da je beleg tokom noći nestao i strah roditelja od „označenosti“ njihovog deteta odredili su odrastanje dečaka u našim večito tranzicionim vremenima. U zrelo doba, kada je Vlada započeo samostalan život s devojkom koju poznaje iz detinjstva, naizgled uspešan život počinju da nagrizaju potisnute traume i konačno sučeljavanje s pitanjima od kojih je bežao. Jedne večeri, pritisak prošlosti bio je toliki da njegov um više nije mogao da razabere stvarnost od iluzije. Od tog trenutka Vladin život se pretvara u opsesivno tumačenje snova, a kada je otkrio fenomen paralize sna, zakoračio je u košmarni svet iz kojeg se ne može vratiti ni da ima sedam života.
 
„Petar mesečko: Nesvakidašnje putovanje“ Aleksandra Miljkovića je raskošna fantastična priča o unutrašnjem putovanju ka odgovorima na bolna pitanja odrastanja, o sučeljavanju s gubitkom i neposustajanjem u nastojanju da se spozna istina.

Uoči dvanaestog rođendana Petar provodi svoje uobičajene dane u igrama na udaljenom pacifičkom ostrvu, druženju sa papagajem Arnoom i maštanju o letenju u tajanstvenoj očevoj raketi. Ipak, koliko god da su neobični njegov dom, prijatelji i avanture kroz koje je prolazio a detinjstvo ispunjeno događajima o kojima njegovi vršnjaci mogu samo da maštaju, Petar nije bio spokojan. Svuda bi ga pratila, naročito kad bi trebalo da utone u san, misao o majci koja se otisnula na okean i nestala u oluji. Niko nije umeo da mu kaže šta se s njom dogodilo, gde se sada nalazi i kada će se vratiti. Jedne večeri, dok ga je plima sna obuhvatala sporije nego inače, zakoračio je u svet toliko čudesan da čak ni njegova mašta nije mogla da ga izmisli. Otisnuo se u avanturu s one strane sna i Meseca, boreći se s preprekama dostojnim velikih epskih junaka na putu ka otkrićima koja će mu promeniti život.
 
„Vodi me na vodu“ Jelena Vuković, roman o čežnji, ljubavi i žudnji za ozdravljenjem, pružiće neočekivane odgovore na ova univerzalna pitanja, dramatična kada prerastu u sudbinska.

Dušica zna da s njom nešto nije u redu. Toliko joj je teško da ni svakodnevicu ne može da savlada. Kada to nešto dobije ime, njen život postaće borba za razumevanje toga kako sva složenost njenog unutrašnjeg stanja i odnosa sa stvarnošću nije samo njoj svojstvena i nedokučiva tajna već u tolikoj meri poznata pojava da će pretraživači na internetu prikazati hiljade izvora koji će tumačiti jednu kratku oznaku – F32. Iza ledene šifre kriju se drame nebrojenih zatočenika poremećaja koji postaje naizgled razumljiv kada se nazove – depresijom.

Kako se Dušica nosi s tim parazitom duše, usađenim u svaku poru njenog života? Kako se sudaraju svet u njoj i svet oko nje? Kako će odgovoriti na pitanje svih pitanja: da li vredi živeti?


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.