Laguna - Bukmarker - Roman „Biserna sestra“ Lusinde Rajli – misterija i magija - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Roman „Biserna sestra“ Lusinde Rajli – misterija i magija

Najnoviji roman iz epskog serijala Lusinde Rajli dovodi nas u središte njene priče o sedam sestara. Svaki od nastavaka prati sudbinu jedne od šest usvojenih sestara, nazvanih po nekoj od sedam sestara iz sazvežđa Plejada. U pokušaju da razotkriju misteriozne tajne njihove prošlosti sestre obilaze i najudaljenije krajeve planete. Prethodne knjige iz serijala su nam predstavile različite periode i prostore, od živopisnih sporednih uličica Pariza dvadesetih godina do veličanstvene ledene Norveške za vreme Drugog svetskog rata. Ni ova knjiga vas neće razočarati kad je reč o zadivljujućim predelima u kojima se odvija najnovija avantura.

Roman „Biserna sestra“ prati priču KeKe D'Aplijez. U prethodnom romanu iz serijala, „Sestra iz senke“, Zvezda ostavlja KeKe da započne novo poglavlje svog života u Kentu.

Povređena, jer ju je napustila sestra sa kojom je bila najbliža, KeKe pomalo nerado odlučuje da odmah otputuje u Sidnej. Nada se da će tamo pronaći više informacija o misterioznoj Kiti Merser – ženi za koju veruje da će joj otkriti tajnu njenog porekla.

Na tom putu, događa joj se niz avantura počev od onih na egzotičnim plažama Krabi na Tajlandu, pre nego što se nakon kratkog zaustavljanja u Edinburgu konačno nađe na vrelim, crvenom prašinom prekrivenim, ravnicama Australije.

Uz pomoć nekolicine novih prijatelja, KeKe otkriva istinsku povezanost sa Aboridžinima i njihovom postojbinom što u njoj ponovo budi stvaralački žar.

Zahvaljujući nesvakidašnjem talentu da zarobi maštu čitalaca nizom čarobnih pripovesti, nastalih kao rezultat mukotrpnih istraživanja istorijskih činjenica na kojima je zasnovan svaki od romana iz serijala, Lusinda Rajli donosi novu epsku priču o ljubavi, gubitku i velikim otkrićima.

Sa velikim nestrpljanjem očekujemo sledeću knjigu koja će nam, nadamo se, otkriti više ne samo o Tigi i njenoj priči smeštenoj na škotskim planinama, već će nas dovesti na korak bliže razotkrivanju najveće misterije – istine o tajanstvenoj smrti oca sestara, milijardera Tata Solta.

Iako svaki od romana iz ovog serijala možete posmatrati kao nezavisnu priču, mnogo više ćete uživati ako krenete od prvog dela „Sedam sestara“, za kojim slede „Olujna sestra“ i „Sestra iz senke“, i najnoviji nastavak „Biserna sestra“. 

Autor: Karen Bajrom
Izvor: myweekly.co.uk
Prevod: Maja Horvat


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.