Laguna - Bukmarker - Prikaz knjige „Skrivene poruke“ autorki Vaj Kiland i Penelopi Vord - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz knjige „Skrivene poruke“ autorki Vaj Kiland i Penelopi Vord

Saradnja ove dve autorke iznedrila je nekoliko sjajnih romana, a ova knjiga je samo učvrstila moju ljubav prema njihovim „čedima“. Strašno mi se dopala!

Knjiga počinje u trenutku kada Šarlot pokušava da proda svoju venčanicu jer nikada nije dobila priliku da je obuče. Uhvatila je verenika kako je vara i, naravno, raskinula veridbu. A kako je i radila sa njim/za njega, osećala je da mora da da otkaz, jer nije mogla da podnese da ostane u njegovoj blizini. Novac joj je preko potreban i nije je mnogo briga za venčanicu, pa u prodavnici polovne garderobe pokušava da proda svoju skupocenu haljinu. Ali predomisli se kada slučajno zapazi predivnu venčanicu i pronađe ušivenu najromantičniju ljubavnu poruku ušivenu u njenu postavu. Umesto da uzme novac, ona samo zameni haljine.

Nedugo posle, preko Fejsbuka saznaje da se njen bivši verio sa nekom drugom, i Šarlot uradi ono što bi uradila svaka žena u toj situaciji – napije se jeftinim vinom. I tako pripita, počne da traga na Guglu za autorom ljubavne poruke na venčanici i otkriva nekoliko stvari o njemu. On prodaje skupe nekretnine, pa ona brže-bolje zakaže termin sa njim da joj pokaže jednu nekretninu. Međutim, kada se sretnu, ona shvati da pravi Rid Istvud uopšte nije onakav kakvim ga je zamišljala i da je, zapravo, potpuni kreten.

A onda se desi totalni preokret u Šarlotinom životu. Mimo svih očekivanja, počeće da radi za Rida, i njih dvoje će se savršeno uklopiti. I Ridu je slomljeno srce, pa je zato ogorčen, a Šarlot je veoma dopadljiva. U jednoj divnoj sceni, ona sedi za radnim stolom kad joj on arogantno priđe i stane pred nju. Umesto da samo sedi, ona se popne na stolicu da bi ga nadvisila... Prosto morate da volite junakinju koja bi preduzela ovako nešto.

Ridu nije potrebno mnogo da shvati da je Šarlot, u stvari, blago i oni polako postaju prijatelji među kojima počne da se razvija privlačnost. Ali Rid stalno odbija da preduzme nešto, a Šarlot nema problem da traži ono što želi.

Kada se ove dve autorke udruže da napišu nešto dobro, napišu nešto jako dobro. I znam da ću ponovo da pročitam ovu knjigu, jer sam je progutala u jednom dahu.
 
Izvor: goodbadandunread.com
Prevod: Đorđe Radusin


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
kriza koja je čarlsa dikensa umalo koštala karijere laguna knjige Kriza koja je Čarlsa Dikensa umalo koštala karijere
07.05.2024.
Čarls Dikens se redovno tuširao hladnom vodom i voleo da ide u duge šetnje, tokom kojih je prelazio dvadesetak, a ponekad i trideset kilometara. Stiče se utisak da nikada nije sedeo skrštenih ruku: na...
više
prikaz romana stari kalendar jedne ljubavi andreja makina život između stvarnosti i sećanja laguna knjige Prikaz romana „Stari kalendar jedne ljubavi“ Andreja Makina: Život između stvarnosti i sećanja
07.05.2024.
Početkom 2021. godine se u francuskim knjižarama, posle dvogodišnje pauze, pojavilo novo ostvarenje akademika Andreja Makina. Reč je o romanu „Stari kalendar jedne ljubavi“, nostalgijom obojenom delu ...
više
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
07.05.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
delfi kutak je pročitao malo drugačiji hepiend  laguna knjige Delfi Kutak je pročitao: „Malo drugačiji hepiend“
07.05.2024.
Knjigu sam dobila na zadatak za čitanje. Na prvu loptu, kada sam ugledala korice i videla da ima 500 strana, samo sam zakolutala očima. Dakle, prvi susret nije prošao kako treba. A još više sam zak...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.