Laguna - Bukmarker - Počelo snimanje serije „Azbuka našeg života“ - Knjige o kojima se priča
Obaveštenje o radnom vremenu knjižara za praznike »
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Počelo snimanje serije „Azbuka našeg života“

U bašti beogradskog hotela Moskva poslednjeg dana avgusta počelo je snimanje savremene dramske serije „Azbuka našeg života“, nastale po knjigama Mirjane Bobić Mojsilović „Muška azbuka“ i „Azbuka mog života“.



Kreatorka i rediteljka serije je Jelena Bajić Jočić, a realizuju je produkcijske kuće Contrast Studios i Telekom Srbija.

U priči u kojoj je težište stavljeno na muško-ženske odnose, kao najčešćoj inspiraciji i temi nadahnutog književnog stvaralaštva Mirjane Bobić Mojsilović, „Azbuka našeg života“ biće karakteristična po inovativnom pristupu u umetničkoj naraciji i rediteljskom postupku.

„Od dana kada sam pročitala Mirjanine knjige, videla sam potencijal u njima, u činjenici da je to jednostavna, ali iskrena priča o životu, o svima nama, o savremenom društvu, uz jednu dozu dobronamernog cinizma. To je ono što mene oduševljava u njenim delima. Zahvaljujući scenaristima, uspeli smo da prenesemo duh romana i zajedno sa glumcima podelimo energiju, entuzijazam i ubeđenje da radimo nešto lepo, novo i dobro“, istakla je rediteljka.

U središtu priče je bračni par Popović, iza kojeg je 25 godina braka u koji su ušli nošeni studentskom ljubavlju i mladalačkom zanesenošću, željni uspeha u trivijalnom društvu u kojem je sve dozvoljeno da bi se došlo do statusa, karijere i novca.

Četvrt veka kasnije, nakon što su stekli sva materijalna dobra, dok im se deca školuju i provode u inostranstvu, ova naizgled idealna porodica počinje da se raspada.

Glavne uloge će igrati Aleksandra Janković, prvakinja pozorišta „Atelje 212“, i Jadran Malkovič, glumac srpskog porekla koji je ostvario internacionalnu karijeru u filmskim i televizijskim produkcijama Nemačke i Velike Britanije. Osim njih, porodicu Popović čine Miona Marković i Đorđe Mišina, a u seriji će igrati i Nebojša Milovanović, Isidora Simijonović, Anđelka Prpić, Anastasia Mandić, Nedeljko Bajić, Nela Mihailović, Miloš Đorđević, Jovana Stipić, Milan Čučilović, Milena Pavlović, Danina Jeftić i Iva Štrljić. Kao specijalni gosti pojaviće se Aljoša Vučković, Radoš Bajić, Igor Lazić Niggor, kao i sama autorka romana Mirjana Bobić Mojsilović.



„Veliko hvala Jeleni i mladim scenaristima koji su uspeli da od dve knjige koje se bave istom temom, brakom i razvodom, iz muškog i ženskog ugla, naprave scenario koji je zanimljiv, dinamičan, potresan, istinit i divan. Za pisca je najteže da svoje delo da nekome da s njim radi šta hoće, ali moja je velika sreća što sam naišla na kreativne, talentovane i skrupulozne ljude koji su me oduševili“, rekla je Mirjana Bobić Mojsilović.

Serija „Azbuka našeg života“ biće snimana najvećim delom u prepoznatljivim beogradskim elitnim kvartovima, ulicama, hotelima i restoranima, kao i na atraktivnim lokacijama jadranskog primorja u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Premijerno emitovanje serije planirano je za 2021. godinu na kanalu Superstar TV, dok će se repriza emitovati na Prvom programu Radio televizije Srbije.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
obaveštenje o radnom vremenu delfi knjižara i isporuci pošiljaka tokom predstojećih praznika laguna knjige Obaveštenje o radnom vremenu Delfi knjižara i isporuci pošiljaka tokom predstojećih praznika
29.04.2024.
Obaveštavamo vas da od 1. do 6. maja nećemo vršiti obradu i slanje porudžbina, već prvog sledećeg radnog dana. Porudžbine napravljene od 7. maja biće obrađivane po redovnoj proceduri i važiće standard...
više
francuski akademik andrej makin gost 111 laguninog književnog kluba laguna knjige Francuski akademik Andrej Makin gost 111. Laguninog književnog kluba
30.04.2024.
Nova tribina Laguninog književnog kluba biće održana u petak, 10. maja. Specijalni gost našeg druženja biće ugledni svetski pisac i francuski akademik Andrej Makin koji će od 17 sati potpisivati svoje...
više
5 književnih preporuka šta smo čitali u aprilu 2024 godine laguna knjige 5 književnih preporuka: Šta smo čitali u aprilu 2024. godine
30.04.2024.
Danas vam preporučujemo pet knjiga koje su objavljene tokom aprila, a koje prosto morate imati na svom radaru! Ovi naslovi su sve što vam je potrebno da osvežite svoju biblioteku, bilo da ste ljubitel...
više
knjiga meseca đavo u belom gradu  laguna knjige Knjiga meseca – „Đavo u Belom gradu“
30.04.2024.
Za ljubitelje knjige Laguna uvek ima dobre vesti! Svakog meseca jedan od aktuelnijih naslova proglašavamo za Knjigu meseca. To znači da će od 1. do 31. maja Knjiga meseca moći da se kupi na specijalno...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.