Laguna - Bukmarker - „Opasne veze“ našeg doba – novi roman Kamij Lorans - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

„Opasne veze“ našeg doba – novi roman Kamij Lorans

Kamij Lorans, već poznata autorka našim čitaocima, ovog puta predstavlja se psihološkim romanom „Mogla bih to biti ja“. Knjiga o onlajn vezama zapanjujuća je optužnica protiv društva koje daje drugačiji sud o ženama u izvesnim godinama, a autorka se poigrava stvarnošću i fikcijom.
 
U vrtoglavoj igri ogledala između stvarnog i onlajn sveta Kamij Lorans priča o opasnim vezama jedne žene koja ne želi da se odrekne strasti. Istovremeno senzualna, intelektualno stimulativna i aktuelna, ovo je priča o kojoj ćete dugo razmišljati nakon čitanja.
 
Junakinja romana je Kler, ima četrdeset osam godina, profesorka je, razvedena. Kako bi pratila Džoa, svog neuhvatljivog ljubavnika, otvoriće lažan profil na Fejsbuku: postaje mlada smeđokosa devojka od dvadeset četiri godine, slobodna, a ta fotografija na kojoj je tako lepa, avaj, nije njena. Međutim, u tu izmišljenu dvojnicu zaljubljuje se Kristof – sa nadimkom KisKris.
 
Čitanje ove knjige izaziva ludački smeh i veliku bol. Remek-delo. Poverovaćete u svaku verziju ove priče. I svaki put ćete shvatiti da ste u zabludi… Priča o silasku u pakao na dve i po godine, između nepouzdanih ispovesti i odgovora, između „Priča iz hiljadu i jedne noći“ i lakloovskih intriga, kada ljubav može da se ostvari jedino menjanjem identiteta, čak i ako to dovodi do tragedije.
 
Knjigu porede sa Lakloovim „Opasnim vezama“ i „Ako jedne zimske noći neki putnik“ Itala Kalvina. Čitaoci inteligentnih drama i psiholoških romana, svi koji vole dinamične knjige pune preokreta, knjige koje ispituju mesto žene u društvu i ulogu društvenih mreža biće očarani ovim čudesnim književnim delom.
 
Kamij Lorans je francuska spisateljica, rođena 1957. Član je žirija nagrade Femina. Napisala je 17 romana, prevedenih na 30 jezika. Dobitnica je književnih nagrada: Femina, Renodo i Burgonj.
 
Lorans će biti gošća Molijerovih dana Francuskog instituta od 14. do 18. maja. U Kragujevcu će gostovati 14, u Nišu 15, dok će u Beogradu u Delfi Caféu potpisivati svoje knjige 17. maja.
 
Najavljen je film po ovoj knjizi 2018. U glavnoj ulozi će se naći Žilijet Binoš.
 
Knjigu „Mogla bih to biti ja“ možete pronaći od utorka 8. maja u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
branko anđić ništa gore od čitanja suvoparne knjige, jedino gore od toga je njeno pisanje laguna knjige Branko Anđić: Ništa gore od čitanja suvoparne knjige, jedino gore od toga je njeno pisanje
17.05.2024.
Ovogodišnji dobitnik Nagrade grada Beograda „Despot Stefan Lazarević“ u oblasti književnosti i prevodnog stvaralaštva u razgovoru za Danas govori o značaju ove nagrade, ali i o dve poslednje knjige na...
više
prikaz presfildovog romana ratnik kada vas zapuhne prašina starih rimskih puteva laguna knjige Prikaz Presfildovog romana „Ratnik“: Kada vas zapuhne prašina starih rimskih puteva
17.05.2024.
Vratio se Stiven Presfild. Autor bestselera o staroj Grčkoj – „Ognjena kapija“ i „Plime rata“ – u novom, uzbudljivom romanu „Ratnik“, pažnju je posvetio Starom Rimu. Zaplet romana je smešten u dve ...
više
prikaz knjige tajni život drveća zaljubljen u šumu laguna knjige Prikaz knjige „Tajni život drveća“: Zaljubljen u šumu
17.05.2024.
Retko je koja knjiga o prirodi privukla pažnju svetskih razmera i postala bestseler kao što je to slučaj sa naslovom „Tajni život drveća“ Petera Volebena. Zašto noćas tako šume jablanovi, tako stra...
više
ekskluzivno stiven erikson u beogradu 20 maja  laguna knjige Ekskluzivno: Stiven Erikson u Beogradu 20. maja!
17.05.2024.
Jedan od najznačajnijih svetskih autora žanra epske fantastike, Stiven Erikson, družiće se sa čitaocima u Beogradu u ponedeljak 20. maja od 17 sati u knjižari Delfi SKC. On će potpisivati svoje knjige...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.