Laguna - Bukmarker - Dečji dani kulture od 20. do 22. aprila – U igri sa knjigom! [video] - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Dečji dani kulture od 20. do 22. aprila – U igri sa knjigom! [video]

Izdavačka kuća Laguna i lanac knjižara Delfi organizuju još jednu manifestaciju posvećenu deci.



Radionice, druženja sa piscima, promocije knjiga, pozorišne predstave, popusti na izdanja za mališane čine Dečje dane kulture, koji će se održati od 20. do 22. aprila sa ciljem da se deci približe knjiga i čitanje. Prijatelj manifestacije je Banca Intesa.



U svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca koji se nalaze u Beogradu, Nišu i u još 20 gradova u Srbiji, kao i u Laguninim klubovima u Bosni i Hercegovini (Banja Luka, Sarajevo, Tuzla) i Crnoj Gori (Podgorica i Nikšić), važiće veliki popusti na knjige za decu i mlade, dok će u knjižari u SKC-u biti organizovan raznovrstan program.
 
Popusti na Lagunina izdanja za jednu dečju knjigu iznosiće 25%, za dve 30%, za tri 35%, a za četiri i više knjiga za decu 40%. U Dečjim danima kulture učestvuju i drugi izdavači, popusti na njihove naslove biće 20%, dok će knjige izdavača Sun Promo i Egmont biti na popustu i do 40%. Odabrani gift program biće na popustu od 15%, dok će Lego i DexyCo asortiman biti snižen 15%, odnosno 20%. Svi popusti u okviru Dečjih dana kulture važiće i na sajtu www.delfi.rs. Uz svaku kupovinu spremili smo i poklone!

Spisak artikala na popustu od 15% možete videti ovde.

Spisak artikala na popustu od 20% možete videti ovde.

Spisak Laguninih naslova na popustu do 40% možete videti ovde.

Spisak Sun Promo i Egmontovih naslova na popustu do 40% možete videti ovde.

Navedeni popusti se ne mogu kombinovati sa drugim popustima i akcijama.
 
Na konferenciji za novinare kojom smo najavili Dečje dane kulture, Zoran Penevski, urednik izdanja za decu, naveo je da su Lagunina izdanja za decu samo u ovoj godini već dobila brojna priznanja i predstavio je novitete iz produkcije za najmlađe.


 
„Edukativna, sjajno ilustrovana i sadržajem bogata izdanja za decu čine ediciju Mala laguna. Pored klasičnih i savremenih priča i slikovnica, posebno negujemo književnost domaćih autora. Ekskluzivno za Dečje dane kulture Laguna predstavlja novu knjigu Gradimira Stojkovića, ’Peta devojčica, Marja’, duhovitu i toplu priču o sazrevanju omiljenog romanopisca. Nedavno smo objavili izuzetan ’Larousse – Kviz: Da li znaš?’, kojim će se mališani zabavljati dok proveravaju znanje iz opšte kulture sa svojim prijateljima ili članovima porodice. Predstavili smo i fenomenalne knjige iz oblasti nauke: ’Istražujte, eksperimentišite, otkrivajte svet nauke’ za male školarce, i za nešto starije enciklopediju ’Nauka – znanja neophodna radoznalima’.
 
Kako je od izuzetne važnosti mališanima u ranom uzrastu približiti knjigu, Laguna objavljuje izdanja koja su dobra za podsticanje čitanja, od najmlađeg uzrasta do vrhunskih savremenih romana za decu i mlade.
 
Jelica Greganović nam je za Dečje dane kulture poklonila „Uspavanku za miša“ koju je ilustrovao Bob Živković. „Mislim da je najteže pisati za decu jer su oni najstroža čitalačka publika. ’Uspavanka za miša’ je namenjena nepismenim i bezubim čitaocima i nadam se da će uz nju učiti da čitaju, jer veće časti za pisca nema. Naše bake i majke su nas uspavljivale uspavankama, a Bob i ja smo probali da napravimo knjigu koja će mališane odvesti u svet slatkih snova.“


 
Donacija knjiga Fondaciji „SOS Dečija sela Srbija“!
 
Posle sjajnog uspeha akcije u kojoj je poklonjeno skoro dve hiljade knjiga Svratištu za decu, izdavačka kuća Laguna i knjižare Delfi nastavljaju humanitarnu misiju. Ovoga puta poklanjamo knjige Fondaciji „SOS Dečija sela Srbija“. Povodom Dečjih dana kulture, posetićemo prijatelje iz ove fondacije i pokloniti knjige.
 
Akcija traje do 12. maja i možete se uključiti i vi. Ukoliko kupite jednu od preko 30 preporučenih knjiga u knjižarama Delfi ili Laguninim klubovima čitalaca, Laguna će istu knjigu pokloniti Fondaciji „SOS Dečija sela Srbija“!


 
Program Dečjih dana kulture od 20. do 22. april odvijaće se u knjižari Delfi u SKC-u
 
Za sve mališane i njihove roditelje spremili smo bogat program koji će se održati u knjižari Delfi u SKC-u.
 
Petak, 20. april
 
18.00: Promocija knjige „Uspavanka za miša“ Jelice Greganović


 
Subota, 21. april
 
11.00 – 12.00: Štrumfovanje! Ukrasi svog omiljenog štrumfa!
12.00 – 13.00: Igramo se rečima sa Natašom Labović i Borkom Nikolić; vežbe za pravilan izgovor sa vrhunskim logopedima
13.00 – 14.00: Kratak kurs o dinosaurusima sa Dušanom Krtolicom, autorom „Enciklopedije praistorijskih životinja“
14.00 – 15.00: „Larousse – Kviz: Da li znaš?“ za male pametnjakoviće! Proveri svoje znanje i nauči nešto novo!
15.00 – 16.00: Radionica lepog govora. Glumačke vežbe i brzalice sa instruktorima UMS škole za talente
16.00 – 17.00: Nauka u kuhinji! Da li ste znali da postoji čak 26 naučnih zakona koje nikako ne smemo da prekršimo dok smo u kuhinji i spremamo svoje omiljeno jelo?
17.00 – 18.00: Promocija knjige „Izmislica“ Vesne Ćorović Butrić
18.00 – 20.00: Najzabavnija Lego radionica! Priključite se takmičenju u brzom slaganju na kojem će svi završeni radovi biti nagrađeni Lego poklončićem.
 
Nedelja, 22. april
 
11.00 – 12.00: Kreativna radionica „Singi Lumba“; sa Slavimirom Stojanovićem upoznajemo novu drugaricu i učimo da crtamo!
12.00 – 13.00: Čas sa Sveznalkom! Upoznajemo poslovice i fraze srpskog jezika i njihovo značenje
13.00 – 14.00: Radionica o vitezovima i princezama sa Markom Aleksićem, autorom knjige „Srpski viteški kod“
14.00 – 14.30: Napravi svog Nesquik robota
14.30 – 15.00: Dobble – nova igra za celu porodicu! Brzina, opažanje i sjajna zabava!
16.00 – 17.00: Artistikum muzička radionica. Pevanje dečjih pesmica i upoznavanje sa Orfovim instrumentarijumom.
17.00 – 19.00: Crtanje Plazmom! Omiljeni keks postaje umetnička zabava!
 
Jana Dačović 21. aprila u Dexy Co kids radnji u Ušću
 
Ona je mlada, slatka i veoma uspešna. Jana Dačović je mlada srpska Jutjub zvezda čiji kanal ima više od 400.000 pratilaca, a video-snimci broje milionske preglede.
 
Druženje sa mladom Janom Dačović biće organizovano i u okviru Dečjih dana kulture u subotu 21. aprila od 16 do 18 sati u Dexy Co kids radnji u šoping centru „Ušće“.
 
Biće ovo prilika za druženje sa jednom od najpoznatijih vlogerki na Balkanu koja će potpisivati knjigu „Lepota – vlogerski priručnik s preporukama Jane Dačović“ koju možete kupiti u svim knjižarama Delfi.
 
Dođite da zajedno budemo u igri sa knjigom od 20. do 22. aprila u svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca!
 
Napomena: U toku Dečjih dana kulture navedeni popusti se ne mogu kombinovati sa drugim popustima i akcijama.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.