Laguna - Bukmarker - Završen je Sajam knjiga! Sad na čitanje! [video] - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Završen je Sajam knjiga! Sad na čitanje! [video]

Na jednom mestu gotovo sve knjige, pisci, čitaoci. To je Sajam knjiga. I ove godine je potvrđena činjenica da je Sajam knjiga najvažnija manifestacija koja promoviše knjigu i čitanje i da je zahvaljujući njemu knjiga glavna vest u svim medijima, a pisci prave zvezde.


 
Tokom osam sajamskih dana na štandovima Lagune u halama 1 i 4 gužve su bile neprestane. Razloga ima više od 4000, koliko je knjiga Laguna izložila, gotovo celokupnu produkciju nastalu tokom dvadeset jedne godine postojanja. Čak 80 novih naslova, i domaćih i stranih, izašlo je pred Sajam knjiga, a 60 Laguninih autora potpisivalo je svoje knjige i družilo se sa čitaocima tokom osam sajamskih dana.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna

Osim dobre energije, imali smo i sjajne susrete sa čitaocima i piscima. Ugostili smo Dejvida Vana, autora knjige „Legenda o samoubistvu“, i Sofiju Lundberj, švedsku književnicu čiji su romani „Upitnik je pola srca“ i „Crveni adresar“ prevedeni na više od 30 jezika.



Zanimljivo je bilo slušati o njihovim utiscima o našoj zemlji i Sajmu knjiga. Iako su bili gosti na nebrojeno sličnih manifestacija, Beogradski sajam ih je impresionirao veličinom i brojnošću posetilaca, a odličan utisak na njih su ostavili i razgovori sa predstavnicima sedme sile.


 
Iz regiona stigli su nam u goste Goce Smilevski i Vedrana Rudan, čije je potpisivanje nove knjige „Ples oko sunca“ bilo njeno najuspešnije do sada.




 
Andrija Milošević je prvi put bio na Sajmu knjiga kao pisac, predstavio je „Kišnog glisca“ i novu knjigu pesmica za decu „Mačak i skakutavo jaje“, koja je ujedno bila i najtraženija knjiga za decu. Bilo je zabavno gledati i slušati njegove razgovore sa mališanima koji su imali mnogo pitanja za svog omiljenog glumca, a sada i pisca. On ih je pažljivo slušao, podrobno odgovarao, ali ga je zanimalo i kako deca provode svoje vreme.


 
Posle pauze od deset godina, Srđan Valjarević je ponovo potpisivao svoje knjige čitaocima. Bilo je dirljivih susreta, a pojedini su poneli za potpis i sve što je Valjarević dosad napisao, da nadoknade propušteno.


 
Najveće gužve oko štanda Lagune, pored Vedrane Rudan, stvorili su i Dr Nele Karajlić, Andrija Milošević, Jelena Bačić Alimpić, Mirjana Bobić Mojsilović i drugi.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna

Bila nam je čast da ponovo vidimo akademika Dragoslava Mihailovića koji je i ove godine bio gost Lagune i potpisivao svoje knjige.


 
A sad malo da se hvalimo.
 
Naš trud i zalaganje prepoznao je i žiri 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga. Laguni je pripalo prestižno priznanje Nagrada za najboljeg izdavača, dok je roman „Neću da mislim na Prag“ Sonje Ćirić najbolja dečja knjiga ovogodišnjeg Sajma.


 
Ima još.


 
Laguni je pripala i jubilarna 25. Novinarska nagrada za najboljeg izdavača između dva Sajma knjiga, i priznanje za najprofesionalniji odnos prema medijima.



Hvala!
 
A koji naslovi su bili najtraženiji na Sajmu knjiga?
 
„Veliki pad“ dobitnika Nobelove nagrade Petera Handkea od prvog dana bio je najtraženiji naslov i tako je ostalo do samog kraja. „Solunska 28 – O prijateljstvu i izdaji“, drugi deo trilogije Dr Neleta Karajlića, najprodavaniji je domaći naslov, dok je na trećem mestu „Ples oko Sunca“ Vedrane Rudan.
 
Evo top 10 liste Lagune sa ovogodišnjeg Sajma knjiga:
  1. „Veliki pad“, Peter Handke
  2. „Solunska 28 II deo – O prijateljstvu i izdaji“, Dr Nele Karajlić
  3. „Ples oko Sunca“, Vedrana Rudan
  4. „Pertle“, Domeniko Starnone
  5. „Solunska 28 I deo – O novcu i strastima“, Dr Nele Karajlić
  6. „Tetovažer iz Aušvica“, Heder Moris
  7. „Čovek po imenu Uve“, Fredrik Bakman
  8. „Njegove bele rukavice“, Jelena Bačić Alimpić
  9. „Poslednji put“, Isidora Bjelica
  10. „Između krajnosti“, Ivan Ivačković

A sad na čitanje! Šta ste kupili kupili ste, šta ste propustili nadoknadićete za Noć knjige, a nas ćete naći u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u Beogradu, Subotici, Novom Sadu, Valjevu, Kragujevcu… tamo gde su dobre knjige…
 
Do novog susreta na Sajmu knjiga!
 
Vaša Laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
odgovori koji su neophodni nikad bolja sve o famoznoj menopauzi u prodaji od 24 aprila laguna knjige Odgovori koji su neophodni: „Nikad bolja: Sve o famoznoj menopauzi“ u prodaji od 24. aprila
23.04.2024.
Ginekološkinja Šila de Liz prihvatila se odgovornog zadatka i u knjizi „Nikad bolja: Sve o famoznoj menopauzi“ dala detaljan vodič i odgovore na mnoga pitanja za važan period života žene. Ova knjiga p...
više
sjajne akcije za svetski dan knjige  laguna knjige Sjajne akcije za Svetski dan knjige!
23.04.2024.
Dan koji cela planeta obeležava kao Svetski dan knjige je 23. april. Ali kada ste knjigama okruženi svaki dan kao mi u Laguni, onda je za nas svaki dan Dan knjige! Ipak, u nedelji kada svi pose...
više
rajko grlić 23 aprila u kc grad, u okviru programa booking balkan  laguna knjige Rajko Grlić 23. aprila u KC Grad, u okviru programa „Booking Balkan“
22.04.2024.
U okviru književnoumetničke platforme „Booking“, Kulturni centar Grad organizuje programski segment pod nazivom „Booking Balkan“, u kom će 23. aprila od 18 sati gostovati Rajko Grlić, jedan od najznač...
više
obaveštenje o radnom vremenu delfi knjižara i isporuci pošiljaka tokom predstojećih praznika laguna knjige Obaveštenje o radnom vremenu Delfi knjižara i isporuci pošiljaka tokom predstojećih praznika
22.04.2024.
Obaveštavamo vas da od 1. do 6. maja nećemo vršiti obradu i slanje porudžbina, već prvog sledećeg radnog dana. Porudžbine napravljene od 7. maja biće obrađivane po redovnoj proceduri i važiće standard...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.