Laguna - Bukmarker - Obeležite i vi Međunarodni dan knjiga za decu - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Obeležite i vi Međunarodni dan knjiga za decu

Upišite u svoj podsetnik da večeras ostavite malo više vremena za čitanje deci pred spavanje. Ili, ako nemate taj ritual, da odigrate neku zabavnu porodičnu igru. Možda da zajedno obojite neku stranicu iz bojanke?

Sve ovo su ideje kojima možete obeležiti današnji dan – Međunarodni dan knjiga za decu, koji se od 1967. godine proslavlja 2. aprila, na dan rođenja Hansa Kristijana Andersena.

Mi smo izdvojili ove predloge za vas, u skladu sa uzrastom.

Za najmlađe, do 3 godine:

Uvedite dete u svet brojeva uz ovu slagalicu od kockastih knjižica. Ovaj komplet od 15 knjižica predstavlja uvod u svet brojeva i jednostavnih matematičkih operacija. Knjige su napravljene da odgovaraju ručicama, a listanje kartonskih stranica dobro je za razvoj fine motorike. 



Vreme je za zagrljaj!

Lavić je najsrećniji kad ga roditelji maze i grle, a njihova najveća radost je da svakog dana svoje mladunče drže u naručju. Igrajte se sa svojim mališanima dok zajedno čitate ovu toplu priču, punu ljubavi i zagrljaja.


 
Klasične priče za decu u potpuno novom ruhu, savremenom i modernom. Živopisne ilustracije i sažeti tekstovi dobro poznatih priča oduševiće mališane koji prave svoje prve čitalačke korake. Deca će uživati u uzbudljivim avanturama, dok će usput razvijati maštu i usvajati svevremene mudrosti.


 
Za predškolce, od 3 do 6 godina:

Devojčica i njen meda zajedno otkrivaju svet u kojem žive, penju se da dohvate sunčeve zrake, u jesen igraju žmurke sa suncem, putuju u zemlju snova. Uživaju zajedno, ali jednog dana... Ovo je topla, maštovita priča o drugarstvu i odrastanju.



Potpuno prigodno, kad se već ovajh dan obeležava na dan rođena čuvenog pisca, preporučujemo njegove bajke.



Otkrijte divnu kolekciju priča i bajki iz ove serije, među kojima su još i „Najlepše priče iz grčke mitologije“ „Najlepše priče iz celog sveta“, ili „Najlepše priče za malu decu“.



Prva enciklopedija koja omogućava mališanima da usvoje osnovna znanja o ljudskom telu. Sa dodatkom „Da li znaš?“ ili „Zabavi se!“, u kojem se obrađuju ove teme: Svi imamo isto telo; Rađamo se, rastemo, starimo; Kako rade organi?; Čujemo, osećamo i kažemo; Lakše tegobe i bolesti; U odličnoj formi!

Mali školarci, od 7 do 9 godina:

Klasici književnosti za decu ostaju uvek u dugotrajnom sećanju. Ova lepo opremljena izdanja u tvrdom povezu, obeležiće detinjstvo vaših mališana. Bilo da je u pitanju školska lektira ili da ih vodi radoznalost, jedan od ova četiri romana sigurno će zaokupiti njihovu pažnju.



Jedne olujne noći neobična vila dolazi na Majin prozor. Maja od nje dobija seme, a iz njega raste Malo zeleno drvo. A drvo može da hoda! Kada Maja krene u šetnju sa svojim Malim zelenim drvetom, saznaće da se nešto strašno događa u dubini šume. Bajkolika i veoma uzbudljiva priča za sve koji veruju da čuda prirode ne mogu da se dogode bez naše pomoći!
 


Ova knjiga sadrži dvadeset mitoloških priča, predstavljenih tako što je svaka priča ispričana do određene tačke, a dete se poziva da je samostalno završi. Ovakva intelektualna i emocionalna uključenost podstiče detetovu kreativnost i veštinu rešavanja problema, kao i interesovanje za grčku mitologiju.
 
Školarci, 10 do 12 godina:

Dnevnik duhočuvara sa priručnikom“ nije nalik nijednoj knjizi koju si ikad pročitao. Zađi među ove stranice i doživi sasvim novo, originalno iskustvo. Dok čitaš priču, skeniraj svaku stranicu pomoću besplatne aplikacije „Duhomatik“ i otkrij tajanstveni svet duhova i prikaza.


 
Nauči da snimaš animirane filmove poput profesionalca. Bilo da te zanima 2D ili 3D animacija, lutke, modeliranje gline, transformaciona animacija ili piksilacija, u ovom mini-kompletu naći ćeš sve što ti je potrebno za snimanje prvog animiranog filma.


 
Planeta Stanko“ veoma je  zabavna avantura koju krasi ljubak humor na pravim mestima. Takođe pokazuje kako rivalstvo među braćom može da se pretvori u bratsku ljubav; koliko su muzeji važni i mogu da inspirišu decu, i otkriva da imamo mnogo toga zajedničkog čak i kada deluje da ne možemo biti različitiji. I uči nas jednu od najvažnijih životnih lekcija: kada sve propadne, pobrinite se da imate kolač.


 
A za one koji bi radije podele neku društvenu aktivnost, predlažemo sjajne Mozgalice o kojima se možete detaljno informisati ovde.



Uživajte u čitanju i druženju sa decom!

Poster ilustrovao: Damijan Stepančić
Poster dizajnirala: Melita Rak
Poster možete preuzeti ovde.


Podelite na društvenim mrežama:

dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
aleksandra filipović i zoran penevski gostovali u oš branko radičević u pančevu povodom jubileja brankovi dani  laguna knjige Aleksandra Filipović i Zoran Penevski gostovali u OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu povodom jubileja „Brankovi dani“
28.03.2024.
U okviru obeležavanja jubileja 200 godina od rođenja Branka Radičevića, pisci Aleksandra Filipović i Zoran Penevski družili su se sa učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ u Pančevu. U okviru mani...
više
prikaz romana sutra je novi dan savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika laguna knjige Prikaz romana „Sutra je novi dan“: Savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika
28.03.2024.
Niste se prevarili, to jeste ta knjiga: a zašto je dosadašnji, doslovni prevod originala, „Prohujalo sa vihorom“ (Gone With the Wind), zamenjen prvobitnim naslovom i svojevrsnom parolom glavne junakin...
više
prikaz romana zavedi me knjigama prva ljubav zaborava nema laguna knjige Prikaz romana „Zavedi me knjigama“: Prva ljubav zaborava nema
28.03.2024.
Cveće, čokolade, večere, putovanja – sredstava zavođenja zaista je mnogo, ali se Kejt Bromli u knjizi godine lista USA Today „Zavedi me knjigama“ odlučila za štampanu reč. U ovom je delu rešila da obr...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.