Laguna - Bukmarker - Najbolje poze za čitanje - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Najbolje poze za čitanje

Ako se upuštate u maratonsko čitanje, trebalo bi da primenite adekvatnu tehniku. Ispravan metod. Da li ćemo govoriti o tome kako je zapravo ispravno sedeti, zbog vaše kičme? Naravno da ne.



Samo je bitno to koliko dugo možete da ostanete u jednom položaju i ne napuštate svet romana u koji ste uplovili. Živite najbolje što možete, dragi knjigoljupci!

Prigrlite fotelju



Oh, ti srećni dani bindžovanog čitanja knjiga o Hariju Poteru i sjedinjavanje sa foteljom poput ove. Prava tragedija odrastanja je to što postajemo viši i ne možemo da se savijamo toliko. Ili nam je samo potrebna veća fotelja.

Hladnoća ne može ništa čitaocu



Čitala sam ponekad napolju tokom hladnih dana, ali devojka sa slike je sve podigla na viši nivo. Deluje da će tamo provesti sate. Daleko toplije bi joj bilo kada bi stajala! Ovo je istinska posvećenost. Mora da pročita tu knjigu i pročitaće je upravo na klupi.

Dobro držanje



Dobro, naravno, ovako bi svi trebalo da sedimo, ali ko ima toliko strpljenja? Utrnuće mi stopala, nadviću se nad knjigom od uzbuđenja poput nekog lešinara. Mada, zaista mi se dopada ta stolica na kojoj drži knjigu. Možda bi funkcionisalo sa lejzibegom ili tako nečim? Ali ne na duže staze.

Pravo raspoloženje



Ležanje na podu stvara pravo raspoloženje, a držanje elektronske knjige iznad stomaka je dobra tehnika. Svima bi se velika knjiga u tvrdom povezu sručila na lice. Ili samo meni?

Nešto novo



Dobro, ova poza sigurno nije za duži period, ali pretpostavljam da je to stvar individualnog ukusa.  Vredi pokušati. Plus, to svakako diže čitalačko iskustvo na novi nivo. Čitate o Marku Polu? Zauzmite tu poziciju!

Autor: Kali Noris
Izvor: bookstr.com
Prevod: Dragan Matković


Podelite na društvenim mrežama:

dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.