Laguna - Bukmarker - Hitovi Sajamskih dana - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Hitovi Sajamskih dana

Pripremite spiskove jer Sajamski dani počinju u svim Delfi i Laguninim knjižarama, kao i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs od 15. do 31. oktobra 2021.



Bilo da se odlučite da posetite neku od knjižara Delfi ili neki od Laguninih klubova čitalaca, ili da knjige birate od kuće, preporučujemo vam da najpre na sajtovima pregledate ponudu najnovijih izdanja, hitova domaće i strane književnosti i knjiga za decu.

I ovoga puta smo pripremili sjajne naslove.

Od autora svetskog bestselera „Čovek po imenu UveFredrika Bakmana stiže nam roman koji može da zaceli i najdublje rane – „Mi protiv vas“. Ovaj roman je posvećen svim mukama i radostima, malim i velikim pričama koje sačinjavaju naše zajednice. Uz ogromnu saosećajnost i razumevanje, Bakman nam otkriva kako nas odanost, prijateljstvo i ljubaznost mogu provesti kroz najteže trenutke.

Sedmi nastavak serijala „Sedam sestara“ – „Izgubljena sestraLusinde Rajli osvanuo je pred domaćim čitaocima. Svaka od šest sestara D’Aplijez prešla je neverovatan put da bi otkrila svoje poreklo, ali na dva pitanja i dalje nemaju odgovor: ko je i gde je sedma sestra? Imaju samo jedan trag – sliku smaragdnog prstena u obliku zvezde. Potraga za izgubljenom sestrom vodiće ih širom zemaljske kugle, ujedinjujući ih u misiji da konačno upotpune svoju porodicu.

U knjizi „Kako sačuvati zdrav razum u doba podela“ književnica i aktivistkinja Elif Šafak osvrće se na naše doba pesimizma, gde emocije vode i zavode politiku, a dezinformacije i strah su norma. Šafak uranja u sopstvena sećanja i istražuje moć priča kako bi nam otkrila da književnost može da podstakne demokratiju, toleranciju i napredak. Uz to nas podseća da samo kada pažljivo slušamo jedni druge, uzajamna empatija postaje jača, a naša vera u bolju i mudriju budućnost snažnija.

Među domaćim autorima izdvajamo nove naslove Milana Jovanovića, Ivana Ivanjija, Zorana Ž. Paunovića, Vladimira Kopicla.

Roman „Tuđi život“ Milana Jovanovića maestralno osvetljava XV vek – period naše istorije o kojem se danas malo zna. Četiri decenije nakon što je Srbija pala pod tursku vlast, u Smederevskom sandžaku odvijaju se neobični i intrigantni događaji kako među srpskim življem tako i među malobrojnim Turcima.

U romanu „Usamljenost manjine“ Ivanji analizira položaj manjine unutar šarenolikog jugoslovenskog društva tokom eksplozivne istorije ove zemlje, kroz pripovest koja se proteže od tridesetih godina XX veka sve do početka novog milenijuma.

Tihe su noći u krugu dvojke, u toplim stanovima se slavi, mirno je sve dok jedna iznenadna smrt na božićno veče ne prekine taj niz... Roman u deset priča „Tragovi u snegu“ Zorana Ž. Paunovića donosi galeriju likova uz pomoć kojih ćemo saznati šta se dešava iza osvetljenih prozora.

U romanu „Španska čizma“ Vladimira Kopicla krajem sedamdesetih dvoje mladih Jugoslovena odlaze u nju ejdž eko komunu kako bi iskusili istinsku slobodu. Posle mnogo urnebesnih peripetija glavni junak se vraća u rodni grad i nastavlja sa svakodnevnim životom, sve dok mu na vrata ne zakuca dečak Og, čiju majku nije video još od komunarskih dana.

Ljubiteljima drame preporučujemo „Knjigu čežnji“ Sju Monk Kid. Fanovi magičnih svetova epske fantastike uživaće u završnici serijala „Vranino obeležje“, romanu „Gavranov pad“ Eda Makdonalda, iz domena publicistike preporučujemo bestseler „Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj“ Štefani Štal i novi osvrt na kinesko društvo „Kineski vek“ Volframa Elznera, dok će oni najhrabriji uživati u trilerima „Vin“ Harlana Kobena ili pričama Jua Nesbea „Stručnjak za ljubomoru i druge priče“.

Za najmlađe je i najslađe, a u Maloj Laguni ima naslova za sve uzraste, od onih najmanjih do tinejdžera: „101 čarobna bajka“, „Medved i klavir“, „Rečnik srpskih mitoloških bića“ i „Rečnik slovenske mitologije“ Tamare Lujak, „Koliba u hrastovoj šumi“ Gabrijele Čović i uvek zabavne i umne zavrzlame u knjigama Uroša Petrovića.

Sajamski dani su više nego dobra prilika da kućnoj biblioteci dodate nove naslove.


Podelite na društvenim mrežama:

dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
aleksandra filipović i zoran penevski gostovali u oš branko radičević u pančevu povodom jubileja brankovi dani  laguna knjige Aleksandra Filipović i Zoran Penevski gostovali u OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu povodom jubileja „Brankovi dani“
28.03.2024.
U okviru obeležavanja jubileja 200 godina od rođenja Branka Radičevića, pisci Aleksandra Filipović i Zoran Penevski družili su se sa učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ u Pančevu. U okviru mani...
više
prikaz romana sutra je novi dan savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika laguna knjige Prikaz romana „Sutra je novi dan“: Savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika
28.03.2024.
Niste se prevarili, to jeste ta knjiga: a zašto je dosadašnji, doslovni prevod originala, „Prohujalo sa vihorom“ (Gone With the Wind), zamenjen prvobitnim naslovom i svojevrsnom parolom glavne junakin...
više
prikaz romana zavedi me knjigama prva ljubav zaborava nema laguna knjige Prikaz romana „Zavedi me knjigama“: Prva ljubav zaborava nema
28.03.2024.
Cveće, čokolade, večere, putovanja – sredstava zavođenja zaista je mnogo, ali se Kejt Bromli u knjizi godine lista USA Today „Zavedi me knjigama“ odlučila za štampanu reč. U ovom je delu rešila da obr...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.