Laguna - Bukmarker - Hitovi domaće i svetske književnosti za Noć knjige - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Hitovi domaće i svetske književnosti za Noć knjige

Verovatno najlepši deo priprema za Laguninu manifestaciju Noć knjige jeste osmišljavanje spiska sa naslovima kojima ćete obogatiti svoju kućnu biblioteku. Među novitetima se nalazi mnogo izdanja domaće i svetske književnosti u kojima ćete uživati.



Nova knjiga Jua Nesbea „Ostrvo pacova i druge priče donosi pet priča iz bliske budućnosti. Poigravajući se žanrovima, Nesbe ispituje šta pokreće i određuje sudbinu čoveka kao pojedinca, ali i jedinke u društvu – ima li mesta za ljubav, saosećanje i pravdu čak i u ekstremnim uslovima borbe za opstanak?

Kad je nastao, pre skoro 20 godina, bio je ispred svog vremena. Danas je nažalost i dalje aktuelan. Roman „Ljubav na posljednji pogled“ Vedrane Rudan je po autorkinoj oceni njen najbolji roman, a govori o nasilju u porodici i ženi koja odlučuje da više ne bude žrtva nasilnika.

Treći roman u hit serijalu „Prva damska detektivska agencija“ Aleksandra Mekola Smita je „Moralne pouke za lepe devojke, onaj o dečaku kojeg su možda odgajili lavovi... Kad jednom nešto krene po zlu, čini se da tome nema kraja. Mma Ramocve svoju ljupku kancelariju mora da preseli u prostorije radnje „Brzi motori Tlokvenga“. A povrh svega, nekoliko slučajeva koje je preuzela ispostaviće se kao prilično izazovni.

Sa knjigom Anđeli neće sići sa nebesa možemo reći da se krug zatvorio. Devet priča iz zaostavštine Đorđa Lebovića, koje Laguna prvi put objavljuje kao da zamenjuju nikad nenapisana dva završna poglavlja njegovog kultnog romana „Semper idem“.

Delo u kojem se prepliću činjenice i fikcija Tugovanke za zavičajem Ajada Aktara je epska priča o čežnji, nezalečenim ranama i besramnom pustošenju ljudskih života; priča u kojoj autor ne štedi nikog, a ponajmanje sebe.

Uveu Jonzonu je bilo potrebno više od petnaest godina da napiše svoju tetralogiju u kojoj opisuje jednu godinu u životu protagonistkinje po imenu Gezina Krespal. Svakom danu u toj godini posvećeno je po jedno poglavlje. Nedavno je izašao treći roman Svaki dan u godini 3“.

Novi roman kraljice romantične komedije Sofi Kinsele „Zabava tek počinje vas poziva na zabavu na kojoj definitvno želite da budete.

Značajna knjiga Josipa Mlakića „Na Vrbasu tekija živo i uverljivo, utemeljena na zavidnom poznavanju epohe i istorijske građe, osvetljava jedan nezaobilazan i bitan, a u književnom smislu retko tematizovan segment novije bosanske istorije.

Mnoštvo interesantnih, intrigantnih i manje poznatih pojedinosti iz života popularnih muzičara otkriva u svom romanu Preko trnja“ legendarni gitarista Riblje čorbe Miša Aleksić, koji Laguna posthumno objavljuje uz pomoć njegove ćerke Mine.

Vanja Bulić u romanu Tata u drugom stanju iskreno i duhovito opisuje šta sve preživljava Slobodan Boda Dimić dok očekuje porođaj svoje supruge. Iščekivanje je napeto i isprekidano brojnim epizodama koje Bodu uznemiravaju i dekoncentrišu a čitaoce razgaljuju. Nezaobilazno štivo za (buduće) očeve.

U knjizi Moja ljubav Nikola Tesla“ Ana Atanasković nam otkriva drugu stranu Tesline prirode: nežnog, pažljivog, duboko moralnog čoveka koji izbegava Amorovu strelu supruge bliskog prijatelja i mecene.

U zbirci tekstova Džefa Bezosa „Smišljajte i istražujte: Sabrani spisi sadržani su ključni principi i filozofija jednog od najbogatijih ljudi planete, kojima se vodio tokom stvaranja, razvoja i vođenja kompanija Amazon i Blu oridžin. Knjiga sadrži jedinstvena i izuzetno originalna godišnja pisma akcionarima, uz brojne govore i intervjue koji pružaju uvid u Bezosovo poreklo, rad i razvoj njegovih ideja. Možda uspete da odgonetnete koja je formula uspeha!

Kada je reč o književnosti za decu, svetski popularni serijal o Ameliji Zubić nastavlja se sa još dva dela Amelija Zubić i nestalo blago jetija i Amelija Zubić i nestašni mačkorozi. Tu su i knjige bugarskog klasika za decu Elina Pelina Jan Bibijan i Jan Bibijan na Mesecu.

Sa knjigom Priče o životinjama sa svih kontinenata mališani će krenuti na put oko sveta uz osam divno ilustrovanih priča a usput će i saznati kako žive životinje na različitim kontinentima.

Osim ponude više od 50.000 naslova, brojnih hitova domaće i svetske književnosti, i ove godine važiće fantastični popusti!

Popusti na Lagunina izdanja:

za kupovinu jedne knjige 25%,
za dve knjige 30%,
za tri knjige 35%,
a za četiri ili više knjiga 40%


Na knjige drugih izdavača koji su se priključili Noći knjige, strana izdanja i gift asortiman važiće popust od čak 20%, dok će naš partner Games u knjižari Delfi „Borislav Pekić“ u Knez Mihailovoj 48 davati popust od 15% na sve igre, dodatnu оpremu, gift, figure i prateći gejming program.

Za vreme trajanja Noći knjige neće važiti Premium pogodnosti na delfi.rs, kao ni pogodnosti članova Laguninog kluba čitalaca na laguna.rs.

Uz svaku kupovinu u knjižarama Delfi pripremili smo i poklone!

I ovu Noć knjige realizujemo u saradnji sa generalnim pokroviteljem manifestacije Eurobank Srbija i brojnim prijateljima manifestacije: Bambi, Generali, Haier, Bioten, Wash&Go, STR 8, Henkel, Persil, Golden Rose, Eveline, MCF.

Pripremite spiskove na vreme i budite deo još jedne Noći knjige!


Podelite na društvenim mrežama:

vogue adria ekskluzivno u delfi knjižarama laguna knjige Vogue Adria ekskluzivno u Delfi knjižarama
18.03.2024.
Vogue, modni magazin u kome se uživa od korice do korice i koji se kolekcionarski čuva, pokrenut je u Srbiji i zemljama regiona (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), a ekskluzivno ga...
više
nova izdanja domaćih autora laguna knjige Nova izdanja domaćih autora
18.03.2024.
U knjižarama će se naći peto izdanje „Neviđene Srbije“ Vlade Arsića, knjizi u kojoj su najluđe storije iz naše istorije. Da li znate da je prva Olimpijada održana na Paliću? Znate li da je Robert de N...
više
prikaz knjige živa planeta veličanstvena mreža čudesnog života na zemlji laguna knjige Prikaz knjige „Živa planeta“: Veličanstvena mreža čudesnog života na Zemlji
18.03.2024.
Ne postoji gotovo nijedno mesto na planeti previše toplo, previše ledeno ili previše zagađeno da na njemu bar neki oblik života ne bi mogao da opstane, jer život na ovoj našoj živoj planeti uvek iskaz...
više
prikaz romana prevršena mera najekstremniji paterson laguna knjige Prikaz romana „Prevršena mera“: Najekstremniji Paterson
18.03.2024.
Američki autor Džejms Paterson (1947) jedan je od najčitanijih svetskih pisaca, čija dela su doživela brojne ekranizacije. Po čemu se izdvaja u odnosu na brojne druge autore da bi završio u Ginisovoj ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.