Laguna - Bukmarker - Goodreads Choice Awards 2021 - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Goodreads Choice Awards 2021

Došlo je vreme za glasanje na sajtu Goodreads! Ako imate profil, prošle nedelje vam je sigurno stiglo obaveštenje da je počela prva runda glasanja u svim žanrovima i kategorijama. Ako vam treba preporuka za koju knjigu da glasate, sa zadovoljstvom ćemo vam dati nekoliko ideja. Čak jedanaest naslova u izdanju Lagune se našlo na spisku predloženih naslova za ovu nagradu čitalaca. Neke smo već objavili, a za neke ćemo sada iskoristiti priliku da najavimo.



O ženama i soli“ – Gabrijela Garsija

O ženama i soli“ je kaleidoskopski portret izdaja – ličnih i političkih – koje su oblikovale živote tih izuzetnih žena. Nezaboravna meditacija o izborima majki, baštini uspomena koje one nose i odlučnosti žena koje biraju da iznesu svoje priče uprkos onima koji bi da ih ućutkaju. Ova knjiga je više od priče o dijaspori: ona je priča o najzamršenijim, najčasnijim, najčovečnijim korenima Amerike.

Sto godina Leni i Margo“ – Merijen Kronin

Ovo je knjiga koja će vam slomiti srce, ali će vas ujedno nasmejati i uliti vam nadu. Podsetiće vas koliko je život dragocen i koliko je prijateljstvo ponekad čudesno i bezvremeno, i navešće vas da se zapitate šta to ostavljamo za sobom i kako utičemo na tuđe živote čak i kad nas više nema.

Pariska biblioteka“ – Dženet Skeslin Čarls

Snažan roman koji ispituje posledice naših izbora i odnose koji nas određuju – sa porodicom, prijateljima i omiljenim autorima – „Pariska biblioteka“ ukazuje da je izuzetna hrabrost ponekad tamo gde je najmanje očekujete.

„Seven Days in June“ – Tia Williams

Sedam dana je potrebno da se zaljubiš, petnaest godina da tu ljubav zaboraviš i još sedam dana da se sve emocije vrate i zamagle zdrav razum. U ovom duhovitom, romantičnom i seksi romanu dva pisca će dobiti drugu šansu za pravu ljubav.

„The Road Trip“ – Bet O’Liri

Edi i njena sestra spremaju se za venčanje svojih prijatelja koje se odigrava na severu Škotske na koje će otići autom. Nedugo nakon što su krenule, neko ih udara otpozadi. Vozač je niko drugi do Dilan, Edin bivši, koga je izbegavala od traumatičnog raskida dve godine ranije. Dilan i njegova najbolja drugarica takođe idu na venčanje autom, tako da Edi nema drugog izbora nego da im nakon sudara ponudi vožnju. U autu punom prtljaga i tajni, autorka čitaoca vodi na nezaboravno i urnebesno putovanje.

„The Wish“ – Nikolas Sparks

Jedan od vaših omiljenih autora ljubavnih romana vam je spremio pravu poslasticu za predstojeće praznike. Sparks će vas uvek naterati da verujete u ljubav, a ovim emotivnim romanom je dokazao da može rasplakati i dirnuti čak i one koji su hrabro izdržali da ne puste suzu čitajući „Beležnicu“ i „Najduže putovanje“.

„We Begin at the End“ – Chris Whitaker

U životu postoje dve porodice – ona u kojoj smo rođeni i ona koju sami stvorimo. Kris Vitaker je napisao izvanredan roman o ljudima koji zaslužuju mnogo više nego što im je život pružio. Na trenutke razorna, sa blescima humora i nade, ovo je inspirativna priča o tome kako ljudski duh preovladava i kako, na kraju, ljubav ― u svim svojim različitim oblicima ― pobeđuje.

„The Paper Palace“ – Miranda Cowley Heller

El, pedesetogodišnja srećno udata majka troje dece, budi se u „Papirnoj palati“ – porodičnom letnjikovcu koji posećuje svakog leta. Ali tog jutra nešto je drugačije: sinoć su se El i njen najstariji prijatelj Jonas iskrali kroz zadnja vrata u mrak i prvi put imali seks, dok su njihovi supružnici ćaskali unutra. El će sada morati da odluči između života koji je stvorila sa svojim voljenim mužem Piterom, i života koji je oduvek zamišljala da će imati sa svojom ljubavlju iz detinjstva Jonasom.

„Harlem Shuffle“ – Kolson Vajthed

Dvostruki pulicerovac nas je obradovao još jednim moćnim romanom. Ovoga puta nas vodi u njujorški Harlem šezdesetih godina prošlog veka. Ovo je moćna porodična saga zamaskirana u krimi roman i ujedno društveni roman o rasi i moći. Kolson Vajthed kaže da je ova knjiga „ljubavno pismo Harlemu“.

„West with Giraffes“ – Lynda Rutledge Stephenson

Godina je 1938, a Velika depresija i dalje traje. Nad Evropom se nadvila Hitlerova pretnja, a Amerikanci vape za čudom. I pronalaze ga i to u dve žirafe. Te životinje su pukom srećom preživele uragan koji je zahvatio brod kojim su prevožene preko Atlantika. A onda su morale da izdrže dvanaestodnevni put u posebnom kamionu za isporuku prvih žirafa do Južne Kalifornije i zoološkog vrta u San Dijegu. Vozi ih mladi Vudrou iz Teksasa. Sve je moguće. Emotivan i uzbudljiv roman inspirisan je neverovatnom istinitom pričom o dve žirafe koje su dospele na naslovne strane i osvojile srca širom Amerike.

„The Lost Apothecary“ – Sarah Penner

Nekada poštovana isceliteljka Nela sada koristi svoje znanje u mračnije svrhe – tajno prodaje otrove kako bi oslobodila žene od muškaraca koji su im naneli nepravdu. Postoje samo dva pravila – otrov se nikada ne sme koristiti da naudi drugoj ženi i imena ubice i njene žrtve moraju biti zabeležena u apotekarskom registru. Jedne hladne februarske večeri 1791. godine, u mračnoj londonskoj uličici u skrivenoj apoteci, Nela čeka svog najnovijeg kupca. Ali kada se ispostavi da je njena nova mušterija dvanaestogodišnjakinja po imenu Ilajza Fening, neočekivano prijateljstvo pokreće niz događaja koji ugrožavaju Nelin svet i prete da razotkriju mnoge žene čija su imena zapisana u njenom registru.
 
Autor teksta: Dunja Lozuk


Podelite na društvenim mrežama:

roman moja ljubav nikola tesla oduševio čitaoce u rumi laguna knjige Roman „Moja ljubav Nikola Tesla“ oduševio čitaoce u Rumi
18.04.2024.
U Gradskoj biblioteci „Atanasije Stojković“ u Rumi održana je promocija romana „Moja ljubav Nikola Tesla“ Ane Atanasković. Foto: Jelena Vidaković Autorka je naišla na srdačan prijem publik...
više
 kenija damari divljine viktora lazića u prodaji od 19 aprila laguna knjige „Kenija: Damari divljine“ Viktora Lazića u prodaji od 19. aprila
18.04.2024.
Viktor Lazić, u putopisnom delu „Kenija: Damari divljine“, kroz neverovatne opise, vodi nas u egzotične predele ove mnogoljudne i raskošne zemlje. Prema rečima autora: „Savane, lavovi, zebre, slono...
više
šesta knjiga kultnog serijala roberta džordana u tvrdom povezu od 19 aprila u prodaji laguna knjige Šesta knjiga kultnog serijala Roberta Džordana u tvrdom povezu od 19. aprila u prodaji
18.04.2024.
Sigurno će vas obradovati vest da će se u prodaji naći „Gospodar haosa“, šesti deo serijala „Točak vremena“, s novim koricama i u tvrdom povezu. Nakon što je pokorio Tir, Andor i Kairhijen, Rand po...
više
 naše priče gorice nešović i jelice greganović u prodaji od 19 aprila laguna knjige „Naše priče“ Gorice Nešović i Jelice Greganović u prodaji od 19. aprila
18.04.2024.
Za sve vas koji volite duhovite životne priče, stižu „Naše priče“, nastavak bestselera „Priči nikad kraja“ Gorice Nešović i Jelice Greganović. „Kada smo prvi put objavile našu knjigu ’Priči nikad k...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.