Laguna - Bukmarker - #DodajNaSpisak – Sajamski hitovi (istorijski) - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

#DodajNaSpisak – Sajamski hitovi (istorijski)

Kao i u slučaju podžanra drama za koji smo listu preporuka objavili juče, istorijske teme nisu rezervisane samo za istoriografiju, već i za fikciju i različita dela iz oblasti publicistike.



Zato će se i na ovom spisku danas pojaviti naslovi koji spadaju u različite kategorije, a vi uživajte i širite interesovanja!

Unutrašnjost – Tea Obreht

Hipnotička proza Tee Obreht će vas povesti na Divlji zapad polovinom 19. veka. „Unutrašnjost“ je knjiga kojoj se ne žuri da priču dovede kraju, lagano prikazujući fantazmagoričke predele Zapada. Proza puna opisa, često nepopustljiva, sa pasusima koje prosto gutate i osećate da sve to, što možda na momente deluje kao suvišno, zapravo postepeno vodi do kobne završnice.

Raj na drugom ćošku – Mario Vargas Ljosa

„Raj na drugom ćošku“ je roman osmišljen u skladu sa književnom tradicijom 19. veka i paralelno pripoveda o životu Flore Tristan i njenog unuka Pola Gogena. Kao što je uobičajeno u delima Vargasa Ljose, tok obe priče je prirodan, pažljivo usmeravan i čitaocu dodeljuje ulogu zadivljenog posmatrača koga ponekad navodi do kontradiktornih moralnih zaključaka.

Minhen – Robert Heris

Robert Heris je na sigurnom tlu u ovom briljantnom špijunskom romanu o Čemberlenovom poslednjem pokušaju političkog pregovora sa Hitlerom.Oovo je roman o intrigantnom vremenu političkih mahinacija i balansiranja na ivici rata, sa napetim zapletom koji svakog trenutka samo što ne eksplodira.

Umreti u proleće – Ralf Rotman

Na živopisan i gotovo filmski način, višestruko nagrađivani književnik Ralf Rotman prikazuje nemačke zločine ali i patnju sopstvenog naroda u poslednjim danima Drugog svetskog rata. Predočava nam i prve nedelje jednog mira u kojem neki ljudi više nikada neće uspeti da nađu svoje mesto.

Crna ruka – Stefan Talti

Istinita priča o najsmrtonosnijem tajnom udruženju u istoriji Amerike. Mnogo pre „Kuma“ i „Ulica zla“ postojao je film „Pay or die“ („Plati ili umri“), hrabar crno-beli film o mafijašima ubicama i jednom heroju. Ernest Bordžnin igrao je glavnu ulogu detektiva Džozefa Petrosina, poznatog kao „italijanski Šerlok Holms“ – o njemu govori ova uzbudljiva knjiga.

Fabrika lutaka – Elizabet Maknil

Savršeno napisan istorijski roman smešten u London 1850. Godine. Ovaj napeti psihološki triler oduševiće sve ljubitelje priča o Džeku Trboseku ili romana „Alijenista“.

24 sata u starom Egiptu – Donald P. Rajan

Upoznajte Egipat pod usplamtelim okom boga sunca Ra. Tokom jednog dana, susrećemo dvadeset četvoro Egipćana iz svih slojeva društva – od cara do hlebara, od sveštenice do ribara, od vojnika do babice i kroz njihove oči posmatramo kako je tekao dan u starom Egiptu.Vratite se u stari Egipat i provedite jedan dan s ljudima koji su tamo živeli.

21 lekcija za 21. vek – Juval Noa Harari

Istoričar koji poseduje znanje i razumevanje ljudske revolucije je osoba kvalifikovana da objasni stanje sveta danas i da nas posavetuje kako da mu se prilagodimo. Hararijev cilj je da ulije nadu čovečanstvu i informiše nas kako bismo mogli da se suprostavimo neverovatnim izazovima koje novi pravci i predstojeće promene nesumnjivo donose.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
vogue adria ekskluzivno u delfi knjižarama laguna knjige Vogue Adria ekskluzivno u Delfi knjižarama
18.03.2024.
Vogue, modni magazin u kome se uživa od korice do korice i koji se kolekcionarski čuva, pokrenut je u Srbiji i zemljama regiona (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), a ekskluzivno ga...
više
nova izdanja domaćih autora laguna knjige Nova izdanja domaćih autora
18.03.2024.
U knjižarama će se naći peto izdanje „Neviđene Srbije“ Vlade Arsića, knjizi u kojoj su najluđe storije iz naše istorije. Da li znate da je prva Olimpijada održana na Paliću? Znate li da je Robert de N...
više
prikaz knjige živa planeta veličanstvena mreža čudesnog života na zemlji laguna knjige Prikaz knjige „Živa planeta“: Veličanstvena mreža čudesnog života na Zemlji
18.03.2024.
Ne postoji gotovo nijedno mesto na planeti previše toplo, previše ledeno ili previše zagađeno da na njemu bar neki oblik života ne bi mogao da opstane, jer život na ovoj našoj živoj planeti uvek iskaz...
više
prikaz romana prevršena mera najekstremniji paterson laguna knjige Prikaz romana „Prevršena mera“: Najekstremniji Paterson
18.03.2024.
Američki autor Džejms Paterson (1947) jedan je od najčitanijih svetskih pisaca, čija dela su doživela brojne ekranizacije. Po čemu se izdvaja u odnosu na brojne druge autore da bi završio u Ginisovoj ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.