Laguna - Bukmarker - #DodajNaSpisak – Sajamski hitovi (drame) - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

#DodajNaSpisak – Sajamski hitovi (drame)

Ovaj podžanr je zapravo i stvorio zapadnoevropski roman. Drama, u najširem smislu, podrazumeva širok spektar sižea koji se u savremenom romanu prepliću sa elementima ljubavnih i istorijskih romana, a sve češće i sa kriminalističkim zapletima. Zato će današnja lista biti prilično raznovrsna i duža od ostalih žanrovskih lista.




Legenda o samoubistvu – Dejvid Van

Dejvid Van je američki pisac koji je gromoglasno ušao na scenu savremene američke proze. U ovoj knjizi on obrađuje složen odnos između oca i sina, a ishod njihovih sudbina krije neočekivan obrt koji šokira čitaoca. Ova knjiga je s velikim pravom osvojila 11 međunarodnih nagrada.

Upitnik je pola srca – Sofija Lundberj

Posle „Crvenog adresara“ stiže nam potresna priča o maloj Elin koja se uporno trudila da odagna iz sebe i svog srca mučne tragove koji su obeležili njeno detinjstvo. Dirljiva borba sa duhovima prošlosti učiniće od ove junakinje pravu heroinu.

Pertle – Domeniko Starnone

Ljubitelji romana Elene Ferante, obratite pažnju! Ovaj roman na kondenzovan način govori o tome šta se dešava kad obaveze i rutina nadvladaju osećaj odgovornosti prema porodici. Starnone nam je podario pronicljivo sadzan presek raskršća na kojem se nalaze četiri člana napuljske porodice.

Jorgovan uvek cveta posle zime – Marta Hol Keli

Inspirisana životom stvarne heroine iz Drugog svetskog rata, ova snažna priča sigurno će oduševiti ljubitelje romansirane istorije, kao i one koji su uživali u knjizi „Sva svetlost koju ne vidimo“ Entonija Dora.

Soba čuda – Žilijen Sandrel

Ovo je priča o jednoj majci koja se bori za život svog sina koji leži u komi. Ona preduzima neočekivane korake zbog kojih će se neminovno promeniti i njen život, a čitalac će biti ganut tokom kojim ova priča bude tekla.

Ratno svetlo – Majkl Ondači

Majkl Ondači nam je podario još jedno remek-delo koje govori o uspomenama, porodičnim tajnama i lažima. „Ratno svetlo“ je složena koreografija žudnje i prevare, i jedinstvena oda vezi majke i deteta.

Bez zaklona – Barbara Kingsolver

Snažan roman koji se bavi pitanjima iz stvarnog sveta, a naročito time kako se snalazimo u dubokim promenama koje prete da nas poremete. Osvedočeni dar Barbare Kingsolver za portretisanje junaka ponovo se pokazuje u punoj snazi.

Na sve strane mali požari – Selest Ing

Roman „Na sve strane mali požari“ bavi se prirodom identiteta i žestokom privlačnom snagom majčinstva – i prividom da se poštovanjem pravila može preduprediti katastrofa. Sjajno izgrađena misterija o zapaljenoj kući iz koje saznajemo mnogo toga o majčinstvu i izvlačimo mnoge pouke.

Poslednji od nas – Adelaid de Klermon-Toner

U ovoj intrigantnoj priči kročićete u dve epohe i na dva kontinenta: u Njujork sedamdesetih godina XX veka, njegovu živahnost i slobodu, i u Nemačku tokom Drugog svetskog rata, njenu sramotu i okrutnost. Ovaj uzbudljivi roman zadire u nekoliko važnih tema: ljubav, prijateljstvo, porodične tajne i ratne zločine. Da li nas prošlost i odluke naše porodice sprečavaju da nastavimo dalje i živimo svoj život?

Dok još nismo bile vaše – Liza Vingejt

Jedna od najpotresnijih knjiga koje ćete čitati ove godine. Zasnovana na istinitim događajima, ovo je priča o najvećem skandalu trgovine decom u Americi tokom 20. veka. 

Bela hrizantema – Meri Lin Brakt

Jedna od onih knjiga o kojoj razmišljate još dugo nakon poslednje pročitane stranice. Koliko su žene jake? Koliko tereta mogu poneti na svojim plećima? Kolika je cena njihove slobode? Sve su to pitanja koja vise u vazduhu čak i kada sklopite korice ove knjige.  

Nadajmo se najboljem – Karolina Seterval

Veoma snažna priča za čije je objavljivanje sigurno bila potrebna poprilična hrabrost. Autobiografski roman Karoline Seterval putokaz je kako prebroditi najbolnije životne situacije i kako pronaći izlaz iz njih. Autentičan glas švedske autorke govori univerzalnim jezikom i podstiče da nastavimo dalje čak i kada nam se čini da budućnosti nema. 


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
roman moja ljubav nikola tesla oduševio čitaoce u rumi laguna knjige Roman „Moja ljubav Nikola Tesla“ oduševio čitaoce u Rumi
18.04.2024.
U Gradskoj biblioteci „Atanasije Stojković“ u Rumi održana je promocija romana „Moja ljubav Nikola Tesla“ Ane Atanasković. Foto: Jelena Vidaković Autorka je naišla na srdačan prijem publik...
više
 kenija damari divljine viktora lazića u prodaji od 19 aprila laguna knjige „Kenija: Damari divljine“ Viktora Lazića u prodaji od 19. aprila
18.04.2024.
Viktor Lazić, u putopisnom delu „Kenija: Damari divljine“, kroz neverovatne opise, vodi nas u egzotične predele ove mnogoljudne i raskošne zemlje. Prema rečima autora: „Savane, lavovi, zebre, slono...
više
šesta knjiga kultnog serijala roberta džordana u tvrdom povezu od 19 aprila u prodaji laguna knjige Šesta knjiga kultnog serijala Roberta Džordana u tvrdom povezu od 19. aprila u prodaji
18.04.2024.
Sigurno će vas obradovati vest da će se u prodaji naći „Gospodar haosa“, šesti deo serijala „Točak vremena“, s novim koricama i u tvrdom povezu. Nakon što je pokorio Tir, Andor i Kairhijen, Rand po...
više
 naše priče gorice nešović i jelice greganović u prodaji od 19 aprila laguna knjige „Naše priče“ Gorice Nešović i Jelice Greganović u prodaji od 19. aprila
18.04.2024.
Za sve vas koji volite duhovite životne priče, stižu „Naše priče“, nastavak bestselera „Priči nikad kraja“ Gorice Nešović i Jelice Greganović. „Kada smo prvi put objavile našu knjigu ’Priči nikad k...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.