Laguna - Bukmarker - Delimo 50 karata za film koji otvara Beldocs 2018! - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Delimo 50 karata za film koji otvara Beldocs 2018!

Izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi u saradnji sa Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma „Beldocs“ 2018. pripremili su poklon-karte za čitaoce.


 
Međunarodni festival dokumentarnog filma „Beldocs“ biće održan po jedanaesti put od 7. do 14. maja 2018, a obeležiće ga vrhunska filmska ostvarenja savremene dokumentaristike. Festival u velikoj dvorani Sava centra otvara film „Poslednja avantura Kaktus Bate“ za koji vam delimo 50 karata, a uslov je da kupite bilo koje tri Lagunine knjige u određenim knjižarama Delfi.
 
Aleksandar Zograf, poznati strip-autor, otkriva neobičan strip iz perioda Drugog svetskog rata. Njegov junak je Kaktus Bata – mali kaktus zarobljen u saksiji. Zaintrigiran, Zograf istražuje život autora Kaktus Bate – malo poznatog umetnika Veljka Kockara. Uskoro otkriva da je Kockar uhapšen neposredno po oslobađanju Beograda 1944. godine. Optužen je da je bio agent Gestapoa i streljan.
 
Beldocs festival je od svog osnivanja imao jasan cilj – približiti savremenu svetsku dokumentaristiku kao i njene autore domaćoj publici i na taj način upisati Beograd na mapu velikih gradova sa ozbiljnim festivalom dokumentarnog filma. Iz godine u godinu, uz sve probleme i poteškoće, festival je jačao i ambicije su porasle. Broj filmova raste po svakom narednom izdanju, kao i broj prestižnih gostiju širom sveta.
 
Na ovogodišnjem Beldocsu biće prilazan i film „Etgar Keret: Po istinitoj priči“, koji govori o izraelskom piscu čiju će zbirku sjajnih kratkih priča „Suddenly, a Knock on the Door“ Laguna uskoro objaviti na srpskom jeziku. Ljudi širom sveta zavoleli su Etgara Kereta zbog njegovih nadrealnih kratkih priča i urnebesnih živih nastupa, a list „Gardijan“ o njemu piše da je „Provesti vreme sa njim isto kao zakoračiti u svet njegovih priča: odjednom, sve izgleda pomalo iskrivljeno, puno komičnog potencijala.“ Ovaj uzbudljivi dokumentarac, koji objašnjava kako je Keret postao tako sjajan pripovedač,  prikazaće se 11. maja u Domu omladine Beograda.
 


Izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi deliće karte i za ostale filmove sa programa festivala. Celokupan program Festivala možete pogledati ovde.
 
Od petka, 4. maja, uz tri kupljene knjige u izdanju Lagune u Delfi knjižarama „Miloš Crnjanski“, „Borislav Pekić“, „Dobrica Ćosić“, u SKC-u i na Novom Beogradu, dobićete na poklon dve karte za film koji će otvoriti Festival u Sava centru – „Poslednja avantura Kaktus Bate“, ili karte za jedan od filmova u okviru programa festivala.
 
Akcija traje do podele svih karata.


Podelite na društvenim mrežama:

dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.