Laguna - Bukmarker - 7 smrtnih grehova koji odgovaraju likovima iz „Igre prestola“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

7 smrtnih grehova koji odgovaraju likovima iz „Igre prestola“

Ljubitelji književnog serijala i televizijske serije su veoma aktivni na internetu. Interpretacije i nagađanja o likovima i intrigama se nagomilavaju i takmiče u kreativnosti, a mi smo pronašli ovo tumačenje koje nam se dopalo zbog težnje da se likovi dočaraju na drugačiji način. Listu je sastavila Ana Robinson koja je (kako kaže) odgledala sve epizode do sada i pročitala sve knjige iz serijala. Ona je svakom liku pripisala po jedan smrtni greh, i evo ko je, prema njenom mišljenju, oličenje čega:



Arja Stark: Gnev. Besna je na ceo svet zbog onoga što se desilo njoj i njenoj porodici. Sveti se svima koji su je povredili i njene najmilije.

Mardžori Tirel: Pohlepa. Silno želi da bude kraljica. Ne preza ni od čega da bi dobila ono što želi, čak bi pogazila i svoje dostojanstvo.

Tirion Lanister: Požuda. Očigledno je da je on jedan razvratan čovek. Iako je patuljak uspeva da ima mnogo seksa. I strašno mu se dopadaju prostitutke.

Tivin Lanister: Gordost. Misli da mu nema ravnog, a tako se i ponaša. Želi da svi misle da je njegova kuća najjača. Uobražen je i voli da privlači pažnju i divljenje drugih.

Šandor (Pseto) Klegani: Proždrljivost. Pojeo bi svako prokleto pile koje postoji! Ali stvarno, neprestano samo o tome priča. Hrana mu je najbolji prijatelj.

Sansa Stark: Lenjost. Za ovaj greh je bilo teško odlučiti se kome ga pripisati. Ne mislim da ima puno lenjih likova. Ali kada bih morala da odaberem jedan, rekla bih Sansa. Ona bi samo fino da sedi i da bude lepa. Nije baš osoba od akcije. Prosto je vidim kao nekog ko bi samo sedeo i čekao da dođe savršeni  muškarac i da je spase od te dosade. S druge strane, mislim da je Sansa neko ko se dosta promenio i u seriji i u knjigama u odnosu na sam početak.

Remzi Bolton: Zavist. Ovo mi je bio čak najteži izbor. Nije da smatram da ima puno likova sa ovom osobinom, ali Remzi je ubio svog mlađeg brata zato što, za razliku od samog Remzija, ovaj nije bio kopile. Remzi se plašio da bi njegov brat mogao postati naslednik Užasnika pre nego jedno priznato kopile?? Bolton je, tako se bar čini, bio ljubomoran i na Džona Snoua. Ako ništa drugo, Džon je rastao u divnoj porodici kojoj nije smetalo što je on kopile.

A vi? Da li se slažete sa ovim poređenjem? Svoje komentare možete ostaviti na našoj Facebook stranici.

Izvor: www.quora.com


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
proslavimo svetski dan dečje knjige laguna knjige Proslavimo Svetski dan dečje knjige
29.03.2024.
Svetski dan dečje knjige, ustanovljen 1967, kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca, obeležava se 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Tim p...
više
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više
komemorativni skup sanu posvećen goranu petroviću laguna knjige Komemorativni skup SANU posvećen Goranu Petroviću
29.03.2024.
U prisustvu velikog broja članova Srpske akademije nauka i umetnosti u Svečanoj sali SANU u četvrtak 28. aprila održana je komemorativna sednica, posvećena piscu i akademiku Goranu Petroviću (1961–202...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.