Laguna - Bukmarker - 16 razloga zbog kojih je sjajno biti knjigoljubac - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

16 razloga zbog kojih je sjajno biti knjigoljubac

Nije tajna da je čitanje fenomenalan način da utrošite slobodno vreme. Ali ponekad, na kraju napornog dana, lakše je uključiti Netfliks nego potražiti knjigu koja će vam prijati, a koju tek treba da započnete. To ne bi trebalo da vas obeshrabri, niti da zbog toga odustanete. Knjigoljubačke navike imaju mnoge prednosti. Za početak, evo 16 takvih:



1. Nikada vam nije dosadno. Javni prevoz? Knjiga u ruke. Čekaonica kod lekara? Knjiga u ruke. Prijatelji vas ignorišu zato što nikada ne „izlazite“ i „uvek ste prezauzeti čitanjem“? Knjiga u ruke.

2. Izričito procenjujete ljude na ljubavnim sastancima. To ponekad može biti pogubno, čak i ako sve ostalo protiče kako treba, ako potencijalni partner izjavi: „Ja ne čitam“ – tu je kraj.

3. Dok je većina zarobljena svojim životima, vi ste u prilici da iskusite na stotine života i na stotine ljudskih percepcija. To je kao telepatija, samo bolje.

4. Vi zapravo učite dok vežbate! Pod vežbanjem podrazumevamo držanje knjiga poput „1Q84“ u rukama dok ležite u krevetu. Snaga vaših ruku je čisto savršenstvo.

5. Možete da učestvujete u razgovorima o glavnim blokbasterima pre nego što se nađu u bioskopima.

6. Za svaku situaciju imate prigodnu repliku. Kao sada, na primer: „Knjige su jedinstvena prenosiva magija.“

7. Slično kao prethodna stavka: da bi ste opisali neku situaciju koristite prave reči. Jer vašem vokabularu nema premca.

8. Vama je najlakše izabrati poklon.



9. Različiti pogledi na svet koji vam pružaju junaci knjiga koje čitate su praktično besplatna terapija; dobijate dobre savete o životu, i to redovno.

10. Nestali su vam internet signal i kablovska zbog lošeg vremena? Nema problema! Ionako ste večeras planirali da čitate.

11. Kvalitetniji čitaoci su kvalitetniji pisci.

12. Na raspolaganju vam je nepresušni izvor tema za razgovor.

13. Niste uzrujani zbog manjka sitnica i andramolja koje bi mogle da vam krase kuću; vaša kolekcija knjiga je sasvim dovoljna da odradi stvar.

14. Toliko knjiga ste pročitali da umete da primenite svu dramu i uzbuđenje na sopstveni život.

15. Prema najnovijim istraživanjima, čitanje pomaže u povezivanju nerava u mozgu. Tako je – naučno je dokazano da vas čitanje čini pametnijim.

16. Omogućeno vam je da putujete u najudaljenije krajeve sveta, kroz prošlost i u budućnost. Bilo da je to viševekovna istorija Kolumbije ili odnosi među stanovnicima elizabetanske Engleske.

Izvor: huffpost.com
Prevod: Alekasndra Branković


Podelite na društvenim mrežama:

održana promocija zbirke priča od šapata do vriska gorana skrobonje laguna knjige Održana promocija zbirke priča „Od šapata do vriska“ Gorana Skrobonje
23.04.2024.
Promocija knjige priča „Od šapata do vriska“ Gorana Skrobonje održana je 22. aprila u knjižari Delfi SKC. U pitanju su priče strave i fantastike, o kojima su govorili prof. dr Aleksandar Jerkov, knjiž...
više
nova izdanja domaćih autora laguna knjige Nova izdanja domaćih autora
23.04.2024.
Uskoro će se na knjižarskim policama naći deveto izdanje romana „Dorotej“ Dobrila Nenadića, kultne knjige koja je pomerila granice istorijskog romana i srpske književnosti. „Dorotej“ je roman na ivici...
više
još jedna knjiga o avanturama omiljenog pileta cile, zaljubljeno pile u knjižarama od 24 aprila laguna knjige Još jedna knjiga o avanturama omiljenog pileta: „Cile, zaljubljeno pile“ u knjižarama od 24. aprila
23.04.2024.
Nakon što smo upoznali našeg druga Cileta u knjizi „Cile, razmaženo pile“, pisac za decu Jovica Tišma sada nam predstavlja još jednu smehotresnu priču o Ciletu koja će male čitaoce upoznati s novim os...
više
odgovori koji su neophodni nikad bolja sve o famoznoj menopauzi u prodaji od 24 aprila laguna knjige Odgovori koji su neophodni: „Nikad bolja: Sve o famoznoj menopauzi“ u prodaji od 24. aprila
23.04.2024.
Ginekološkinja Šila de Liz prihvatila se odgovornog zadatka i u knjizi „Nikad bolja: Sve o famoznoj menopauzi“ dala detaljan vodič i odgovore na mnoga pitanja za važan period života žene. Ova knjiga p...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.