Laguna - Bukmarker - 15 razloga zbog kojih je veza sa knjigoljupcem sjajna - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

15 razloga zbog kojih je veza sa knjigoljupcem sjajna

Uvek ćete im biti na drugom mestu i možda će vas zaboraviti s vremena na vreme jer će se previše zadubiti u knjigu, ali knjigoljupci su baš zato neodoljivi. Šta ih to čini tako sjajnim partnerima?

Foto: Unsplash

Uvek imate temu za razgovor.

Da li ste znali da je prema proceni Gugla na svetu pre pet godina postojalo ukupno 129.864.880 knjiga? I već ste započeli razgovor!

Upoznaćete ih preko njihovih polica sa knjigama.

Kažu da knjige oblikuju um čitaoca. Ako pažljivo pregledate njihove police sa knjigama, one će vam otkriti mnogo više od njihovog ukusa. Iako ni to nije loše za početak.

Nikada neće izvoljevati.

Zabavljajte se dok ste zajedno, jer on/ona mora da se vrati svojoj knjizi. Uživajte u lepim trenucima i poštujte lični prostor.

Veoma su strpljivi.

Vaš partner je imao strpljenja kada Hari nije slušao svoje prijatelje; imao je strpljenja čak i za „Gospođu Dalovej“. Strpljenje im zaista ne predstavlja problem.

Empatija im je jača strana.

Knjigoljupci odlično posmatraju svet tuđim očima. Zapravo, to im je omiljeni hobi. Uvek ćete imati rame za plakanje.

Vaš partner će vam otkriti potpuno nove stvari.

Ne postoje dva ista čitaoca. Čak i ako ste sami strastveni čitalac, partner će vam pružiti potpuno drugačiji uvid u poznate stvari.

Bićete sa ozbiljnom osobom.

Zaboravite na plitke bivše momke i devojke. Knjiški moljac će neminovno biti zreliji zbog sveg iskustva koje su mu podarili izmišljeni likovi.

Lako ih je zadovoljiti.

Potreban vam je poklon za vašu ljubav? Idite do najbliže knjižare i kupite im knjigu. Može čak i vaučer. Laganica.

Ne osuđuju.

Knjige otvaraju prozore duše, a knjigoljupci će sasvim sigurno proviriti unutra. Brojni likovi o kojima vaš partner čita i njihove osobine im stalno unapređuju razumevanje sveta. U čitalačkom svetu nema mesta za osude.

Raspaliće vam maštu.

Vaš knjigoljubac će unaprediti vaše najluđe snove i najčudnije želje. Usudite se da ludo maštate!

Zbog načitanog partnera ćete postati pametniji.

Razgovori sa njiima su prepuni aluzija na knjige koje su pročitali i mogu u nedogled da pričaju o svojim omiljenim knjigama i piscima. Čak i ako sami ne čitate, sigurno ćete saznati nešto više o svetu.

Dobri su slušaoci.

Ako ćemo iskreno, provode sate zadubljeni u knjige, strpljivo iščekujući razvoj priče. Njihova koncentracija i strpljenje se ispoljavaju i u vezi. Uvek će znati kako da vas podstaknu na razgovor.

Imaju stila.

Pošto su godinama negovali ukus za knjige, razvili su sjajan ukus za stvari. Primera radi, samo obratite pažnju kako dobro izgledaju knjige u njihovoj sobi.

Znaju da čuvaju tajnu.

Sve vreme su znali šta će se desiti u „Igri prestola“ (barem u većoj meri) i nikada vam nisu unapred pokvarili seriju. Da li vam to dovoljno govori o njihovoj sposobnosti da čuvaju tajnu?

Dobićete pristup njihovoj kolekciji.

Ovo je možda najbolja i najvažnija privilegija izlaženja sa knjigoljupcem. Dobićete pristup njegovoj biblioteci.

Međutim, obavezno im čuvajte knjige, inače stvari veoma brzo mogu da krenu po zlu.

Autor: Sukanja Banerdži
Izvor: scoopwhoop.com
Prevod: Đorđe Radusin


Podelite na društvenim mrežama:

dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
aleksandra filipović i zoran penevski gostovali u oš branko radičević u pančevu povodom jubileja brankovi dani  laguna knjige Aleksandra Filipović i Zoran Penevski gostovali u OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu povodom jubileja „Brankovi dani“
28.03.2024.
U okviru obeležavanja jubileja 200 godina od rođenja Branka Radičevića, pisci Aleksandra Filipović i Zoran Penevski družili su se sa učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ u Pančevu. U okviru mani...
više
prikaz romana sutra je novi dan savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika laguna knjige Prikaz romana „Sutra je novi dan“: Savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika
28.03.2024.
Niste se prevarili, to jeste ta knjiga: a zašto je dosadašnji, doslovni prevod originala, „Prohujalo sa vihorom“ (Gone With the Wind), zamenjen prvobitnim naslovom i svojevrsnom parolom glavne junakin...
više
prikaz romana zavedi me knjigama prva ljubav zaborava nema laguna knjige Prikaz romana „Zavedi me knjigama“: Prva ljubav zaborava nema
28.03.2024.
Cveće, čokolade, večere, putovanja – sredstava zavođenja zaista je mnogo, ali se Kejt Bromli u knjizi godine lista USA Today „Zavedi me knjigama“ odlučila za štampanu reč. U ovom je delu rešila da obr...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.