Ako ste zaboravili lozinku kliknite ovde
NaslovnaKnjigeBlogMagazinNagradeMala LagunaU pripremiKlub čitalaca
 pisareva kci
odlomak

Pisareva kći

Antonio Garido

Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0
statistika

Kategorije:
Format: 13x20 cm
Broj strana: 560 strana

O knjizi

Tri rukopisa, dva carstva i jedna tajna.

Nemačka, 799. godine. Karlo Veliki, kralj Zapadnog rimskog carstva, nalaže Gorgiji, iskusnom vizantijskom pisaru, da prevede dokument od ključnog značaja za hrišćanski svet. Na Gorgijinu nesreću njegova kći Tereza, šegrt za zvanje pisara, primorana je da zbog lažne optužbe pobegne iz Vircburga. Devojka traži utočište u opatiji Fuldi, i tamo upoznaje fratra Alkuina iz Jorka. On istražuje uzrok strašne epidemije koja hara gradom.

Misteriozan Gorgijin nestanak odvešće Terezu u srce zavere u kojoj se prepliću ambicije, vlastoljublje i smrt, gde ništa nije kao što izgleda. Zajedno sa Alkuinom, devojka će biti primorana da se bori do poslednjeg daha kako bi pronašla oca, razotkrila krivce i otkrila tajnu od koje zavisi budućnost zapadnog sveta.

Kombinujući istorijske činjenice, rafiniranu prozu i žestok i napet ritam, ovo je triler zasnovan na stvarnom događaju koji će povesti čitaoce na opasno putovanje po srednjovekovnim gradovima, manastirima i opatijama.

Ocena:
zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

Naslov


Ime


E-mail


Tekst


Da biste poslali komentar prevucite knjigu:
Koplje sudbine
na crveno polje.ocenaocenaocenaocenaocena

Pisareva kći,

24.12.2012.
Katarina Radonjić Kosanović

Roman je odličan,progutala sam ga u dahu,toplo,čitljivo,piscu svaka čast.Odmah prelazim na čitanje njegove druge knjige Čitač leševa !

Da li vam je ovaj komentar bio od pomoći?Da (2) | Ne (0)
ocenaocenaocenaocenaocena

Posmatrati život nekog drugog vremena,

23.05.2012.
Evgenija Anđelković

Čitajući,imala sam osećaj kao da sam transponovana u Nemačku VIII veka ,u doba Karla Velikog, i da posmatram kako se odvija život ljudi tog vremena.Videla sam obične ljude sa svim njihovim problemima,njihovom borbom za život i održanje porodice zbog nedostatka hrane,zavirila sam u njihove kuhinje,gledala kako spravljaju jela i koje začine koriste.Videla sam njihov odnos prema ženama i način na koji se leče.Videla sam državne i crkvene velikodostojnike u neprestanoj borbi za premoć,a koji do svojih zvanja i pozicija dolaze rodbinskim ili prijateljskom vezama,bez obzira na svoje sposobnosti i kvalitete pa ne prežu od laži,krađe i ubistava kako bi ostvarili svoje ciljeve.Bave se politikom jer žele moć i vlast,a ljudski su postupci oduvek zavisili od častoljublja,želja i težnji,ali i od načina na koji se sve to ostvaruje...Jednom rečju,izuzetan roman.Pisac nas nije zamarao suvoparnim istorijskim činjenicama,uneti su tek neki detalji radi verodostojnosti,ali nam je pružio obilje akcije sa neočekivanim obrtima i raspletima.Tu su pustolovina,ljubav i zločin kao tri osnovna elementa da bi roman bio zanimljiv i čitljiv...Topla preporuka svima koji vole pisanu reč.

Da li vam je ovaj komentar bio od pomoći?Da (0) | Ne (1)
ocenaocenaocenaocenaocena

Pisareva kći,

18.04.2012.
Marko Jovičević

Fantasticna knjiga.Fantasticno razradjeni likovi,odlicno opisano jedno istorijsko doba....radnja drzi paznju sve vrijeme.Dopada mi se sto nema mnogo istorije ,sve je bazirano na zivotima junaka.Preporuke.

Da li vam je ovaj komentar bio od pomoći?Da (1) | Ne (0)
Cene:
Srbija i ostale države
Cena: 1149.00din / Sa popustom i do: 861.75din
Crna Gora
Cena: 9.80€ / Sa popustom i do: 7.35€
Bosna i Hercegovina
Cena: 21.00KM / Sa popustom i do: 15.75KM
korpazelje
kupovina pomoć
Antonio Garido

O autoru

Antonio Garido

Antonio Garido je rođen u Linaresu 1963. godine a živi u Valensiji, gde radi kao profesor na postdiplomskim studijama na Univerzitetu Kardinal Erera i Politehničkom univerzitetu u Valensiji. Strastveni ljubitelj istorijskog istraživanja, koji vrlo često putuje od Španije do Nemačke i obrnuto, posvetio je poslednjih sedam godina svog života ovom romanu. Prijem na koji je delo naišlo van granica... ...više

Od istog autora:

 citac leseva

Ako vam se svidela ova knjiga, pročitajte i…

 oktobarski konj 2 pad titana oktobarski konj 1 cast i duznost lovac na zmajeve - dragulji lagune crveni sator - dragulji lagune pogrebni obicaji
 u zemlji belog oblaka vucje more ostrvo leptira inspektor bronstajn i slucaj ubijenog naciste samarkand dragulji lagune