Laguna - Bukmarker - Prikaz knjige: „Nakon poslednjeg plesa“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz knjige: „Nakon poslednjeg plesa“

Stanica Kings Kros, 1943. Rouz stiže u London u nadi da će zameniti mučninu rata romansom, glamurom i životu sa vojnicima u „Dugi na uglu“, poznatoj plesnoj dvorani na Pikadili cirkusu. Dok bombe budu padale, jedan pilot će joj slomiti srce, ali do kraja rata Rouz će izgubiti i mnogo više.

Las Vegas, današnjica. Prelepa žena u venčanici ulazi u neugledan bar i prvog čoveka kog vidi pita da je oženi. Kada Leo stavi prsten na Džejninu ruku, nije ni svestan da njegova žena neće stati ni pred čim dok ne dobije ono što želi.

Tako da, kada Džejn sretne Rouz, sada izazovnu stariju damu, između njih postoji animozitet. Ali vreme neumitno protiče dok se Rouz i Džejn pitaju mogu li da se pomire sa tragičnim tajnama koje su oduvek opsedale njihove živote.

„Nakon poslednjeg plesa“ je neobična priča o dve žene, razdvojene u vremenu, ali povezane sudbinom, koja će vas naterati da poverujete u pokajničku moć neočekivane ljubavi.

Uvod iz septembra 1943. nas upoznaje sa maloletnom Rouz koja stiže u London na Kings Kros stanicu. Buntovnički, ona beži iz svog doma u Duramu i traži „Dugu na uglu.“ Septembar 2003. nas upoznaje sa Džejn koja takođe stiže u London na Kings Kros stanicu ali u mnogo drugačijem stanju...

Ispričana kroz promenljive vremenske tokove, pratimo priču o Rouz u ratom rastrzanom Londonu iako u „Dugi na uglu“ nije sve samo ples, krofne i koka-kola. Postoje i slomljena srca, prijateljstva i romanse... U sadašnjosti upoznajemo Džejn i Lea, njihov dolazak u London i trenutak kada odluče da odsednu kod Rouz – sudbinski momenat koji će u njima probuditi kovitlac emocija.

Čitaocu se lik Džejn možda neće dopasti na prvu loptu, međutim, kroz njenu vezu sa Leom i iskrenost koja se rasprostire, njen karakter će se prikazati u sve pozitivnijem svetlu. Ona će doživeti transformaciju i postati jaka žena koja se suočava sa realnošću i ne plaši se da kroči na ona tajna mesta duše, čija vrata drugi ljudi možda ne bi lako otključavali. I Leo se menja. Zbog toga što je ceo život proveo u senci mlađeg brata, on nosi veliki teret na leđima. A lik Rouz je izuzetno maštovito prikazan – od mlade zabavne devojke, koja voli da rizikuje do autoritarne stare žene, koja u sadašnjosti sedi pravih leđa.

Roman „Nakon poslednjeg plesa“ se suočava osećajno i realno sa emotivnim problemima. Ovo je pripovest o sudbinama o kojima ćete dugo razmišljati.

Izvor: jerasjamboree.co.uk
 
 


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
selimiru raduloviću uručena nagrada meša selimović  laguna knjige Selimiru Raduloviću uručena nagrada „Meša Selimović“
16.04.2024.
U utorak 16. aprila na Kosančićevom vencu u Beogradu, na mestu nekadašnje Narodne biblioteke, pesniku Selimiru Raduloviću svečano je uručena prestižna nagrada „Meša Selimović“ za pesničku zbirku „Zapi...
više
to blurb or not to blurb nije sve amazing, surprising i breathtaking ili  laguna knjige To blurb or not to blurb: Nije sve amazing, surprising i breathtaking... ili?
16.04.2024.
U moru fenomenalne, sjajne, spektakularne i književnosti koja oduzima dah, postavlja se pitanje: to blurb or not to blurb? Prenosimo vam sjajan tekst koji je objavljen na hrvatskom književnom prortalu...
više
20 popusta za predavanje huana pabla eskobara laguna knjige 20% popusta za predavanje Huana Pabla Eskobara
16.04.2024.
Huan Pablo Eskobar, autor knjige „Moj otac Pablo Eskobar“, poznat i pod imenom Sebastijan Marokin, predavač, pisac, arhitekta, dizajner i sin ozloglašenog Pabla Eskobara, u četvrtak 9. maja u MTS dvor...
više
promocija romana moja ljubav nikola tesla u rumi laguna knjige Promocija romana „Moja ljubav Nikola Tesla“ u Rumi
16.04.2024.
U Gradskoj biblioteci „Atanasije Stojković“ u Rumi, u sredu 17. aprila od 18 sati, biće predstavljen roman Ane Atanasković „Moja ljubav Nikola Tesla“. A već narednog dana, 18. aprila, takođe od 18 sat...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.