Laguna - Bukmarker - Predstavljena knjiga „Drvo života“ Kristine Kovač - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Predstavljena knjiga „Drvo života“ Kristine Kovač

U Mikser hausu je u utorak, 1. decembra predstavljen roman Kristine Kovač „Drvo života“.



O knjizi su pored autorke govorile dramaturškinja Tanja Simić i urednica Jasmina Radojičić, dok su odlomke čitali glumci Branislav Trifunović i Tamara Krcunović.
 
Umetnici svoj dar ispoljavaju na više pojavnih načina. Za Kristinu Kovač je to primarno muzika, ali mnogi koji su roman pročitali mogu da posvedoče da to veoma dobro čini i kao pisac.
„Mislim da ipak nije veliko iznenađenje što sam napisala knjigu. Pisanje pesama ne može da se poredi sa pisanjem romana, ali i u pesmama imate likove, radnju i naravno emociju. Samo je drugačija forma“, objašnjava Kristina.
 
„Drvo života“ je romantična i potresna priča o dvoje ljudi koji su pronašli ljubav kada su je najmanje očekivali. Ona je bila u braku koji se raspadao, dok se on u bolnici borio za goli život. Sve je počelo poznanstvom na Facebooku, a izrodilo se u pravu ljubav koja je pobedila i samu smrt.
 
Na komentar da je knjiga hrabra, Kristina je rekla da su pre svega junaci ti koji su hrabri, jer se u vrlo teškim životnim situacijama odlučuju da budu iskreni prema sebi i nešto promene.
 
„Mesecima sam pisala knjigu i prijalo mi je. Pisanje je jedna vrsta psihoterapije. Tako da je to bilo jedno katarzično iskustvo, jer dok sam je pisala, morala sam da duboko kopam po svojoj duši“, rekla je Kristina.
 
Iako je „Drvo života“ ljubavni roman, bavi se i mnogim drugim važnim temama kao što je odnos prema majčinstvu, smrti, seksu, bolesti, roditeljima... Pritom, govori o tri ljubavi – prema majci, detetu i muškarcu. Ovakva višeslojna priča pruža romanu neophodnu dinamiku.
 
Tanja Simić je istakla da Kristina razbija predrasude kada je reč o estradnim ličnostima koje pišu knjige. „Ona to čini veoma dobro, sa sjajnim osećajem za dinamiku.“ Na pitanje da li knjiga ima potencijal da bude pretočena u film, Tanja je istakla da bi „Drvo života“ bila sjajna TV serija.
 
Jasmina Radojičić je pohvalila Kristinin stil i naglasila da je njeno veliko umeće da piše nepretenciozno, što je za mnoge pisce pretežak zadatak.
 
Knjigu „Drvo života“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
proslavimo svetski dan dečje knjige laguna knjige Proslavimo Svetski dan dečje knjige
29.03.2024.
Svetski dan dečje knjige, ustanovljen 1967, kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca, obeležava se 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Tim p...
više
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više
komemorativni skup sanu posvećen goranu petroviću laguna knjige Komemorativni skup SANU posvećen Goranu Petroviću
29.03.2024.
U prisustvu velikog broja članova Srpske akademije nauka i umetnosti u Svečanoj sali SANU u četvrtak 28. aprila održana je komemorativna sednica, posvećena piscu i akademiku Goranu Petroviću (1961–202...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.