Laguna - Bukmarker - Petak na štandu Lagune – Sajam knjiga 2017. - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Petak na štandu Lagune – Sajam knjiga 2017.

Druženje sa piscima Lagune nastavlja se i šestog dana Sajma knjiga, u petak 27. oktobra, na štandu u Hali 1:
 
Laguna, Hala 1, 11.00: Svetlana Preradović, „Princeza Kmeza“
Laguna, Hala 1, 12.00: Robert Takarič, „Devojčice su obično više“
Laguna, Hala 1, 13.00: Marko Aleksić, „Srpski viteški kod“
Laguna, Hala 1, 14.00: Luka Mičeta, „Stefan Prvovenčani“ – posebno, dopunjeno izdanje
Laguna, Hala 1, 15.00: Luka Tripković, „Osmeh pod gorom maslinovom“
Laguna, Hala 1, 16.00: Ljubica Arsić, „Kraljica Lir i njena deca“
Laguna, Hala 1, 17.00: Mirjana Bobić Mojsilović, „Traži me“
Laguna, Hala 1, 18.00: Ildefonso Falkones „Naslednici zemlje“
Laguna, Hala 1, 19.00: Marko Vidojković, „E baš vam hvala“


 
Svetlana Preradović, mama kojoj su Nina i Tadija potvrdili da ume da priča priče za decu družiće se sa čitaocima od 11 sati. „Princeza Kmeza“ je prelepa slikovnica koja će sasvim sigurno oduševiti mališane zabavnom pričom i divnim ilustracijama Tihomira Čelanovića.
 
Poznati i nagrađivani pisac za decu i mlade Robert Takarič potpisivaće svoje knjige od 12 sati. Njegov zabavan roman „Devojčice su obično više“ nije samo priča o tome da devojčice ulaze u pubertet pre dečaka, nego i o košarci, o drugarstvu i o… onome što se desi kad ljubavno pismo napiše – Darko Konj. Ovu urnebesnu i dirljivu priču autora koji odlično poznaje lepotu i probleme odrastanja ilustrovao je Aleksandar Stojšić.
 
Pisac i arheolog Marko Aleksić, istraživao je koliko je bilo razvijeno viteštvo u srednjovekovnoj Srbiji. Njegova knjiga „Srpski viteški kod“ prvi je naučni pokušaj kod nas da se osvetli viteška kultura. Ovo delo donosi nova saznanja o ratničkoj tradiciji, viteškim turnirima, prenosi atmosferu dvoboja, tumači simboliku grbova ali ukazuje i na popularnost čitanja viteških romana. Autor će potpisivati svoje knjige od 13 sati.
 
Istaknuti novinar i pisac Luka Mičeta sve ljubitelje srpske istorije obradovao je posebnim dopunjenim izdanjem knjige „Stefan Prvovenčani“. Ovim delom koje Laguna izdaje povodom osamsto godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog, autor nam je predstavio vanvremensko delo Stefana Prvovenčanog, prvog kralja svih srpskih zemalja, podsećajući nas zbog čega je Stefan Nemanjić uživao veliko i nepodeljeno poštovanje svojih savremenika kao i zbog čega uživa divljenje svojih potomaka. Luka Mičeta će se družiti sa čitaocima i potpisivati svoje knjige od 14 sati.
 
 „Osmeh pod gorom maslinovom“ Luke Tripkovića je ratna drama o ljubavi i izgubljenim idealima, koja se našla u užem izboru za Ninovu nagradu 2016. godine. Autor će svoju knjigu potpisivati od 15 sati.
 
„Čuvari kazačke ivice“ knjiga je dobitnice Andrićeve nagrade i Ženskog pera Ljubice Arsić. Ovaj roman od samog početka, kad jedan čovek dolazi u posed kazaka, nomadskog tepiha obeleženog mrljom samoubistva, tematizuje proces stvaranja kao spajanja fragmenata, restauracije, retrospektive, ponovnog oživljavanja. Ljubica Arsić će svoje knjige potpisivati od 16 sati.
 
Jedna od najvoljenijih srpskih spisateljica Mirjana Bobić Mojsilović potpisivaće svoje knjige i družiće se sa čitaocima od 17 sati na štandu Lagune u Hali 1. Prvi put objavljen 2012. godine, njen roman „Traži me“, vrlo brzo je postao bestseler a Laguna predstavlja novo izdanje ove knjige koja govori o tome kako često zaboravljamo da tražimo ono što nam je važno.
 
Ekskluzivni gost Lagune, španski pisac Ildefonso Falkones potpisivaće svoje knjige od 18 sati. Sa više od sedam miliona prodatih primeraka knjiga, Falkones je postao jedan od najpopularnijih španskih pisaca u svetu. U svom poslednjem romanu, „Naslednici zemlje“, autor se vraća atmosferi svog legendarnog romana „Katedrala na moru“ i svojim čitaocima poklanja željno iščekivani nastavak.
 
Jedan od najznačajnijih i najčitanijih srpskih pisaca mlađe generacije Marko Vidojković, družiće se sa čitaocima od 19 sati. Njegov roman Roman „E baš vam hvala“ izvodi svojevrsni desant na celokupno postjugoslovensko društvo. U doba globalne apatije i opšteg osećanja bezizlaza Vidojković nam pomaže da jasnije sagledamo i sudbinu Jugoslavije i vreme u kojem živimo.
 
Dobro došli!
 
Partner Lagune na ovogodišnjem Sajmu knjiga je Banca Intesa, a Laguni su se pridružili i brojni sponzori: Mastercard, kompanija Bambi, Grand kafa, Avon, Henkel, Coca Cola, Generali, Dexy Co, Emmezeta, Bioten, Klub kniževnika, Sport klub i MEF Fakultet.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
aleksandra filipović i zoran penevski gostovali u oš branko radičević u pančevu povodom jubileja brankovi dani  laguna knjige Aleksandra Filipović i Zoran Penevski gostovali u OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu povodom jubileja „Brankovi dani“
28.03.2024.
U okviru obeležavanja jubileja 200 godina od rođenja Branka Radičevića, pisci Aleksandra Filipović i Zoran Penevski družili su se sa učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ u Pančevu. U okviru mani...
više
prikaz romana sutra je novi dan savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika laguna knjige Prikaz romana „Sutra je novi dan“: Savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika
28.03.2024.
Niste se prevarili, to jeste ta knjiga: a zašto je dosadašnji, doslovni prevod originala, „Prohujalo sa vihorom“ (Gone With the Wind), zamenjen prvobitnim naslovom i svojevrsnom parolom glavne junakin...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.