Laguna - Bukmarker - „Laguna book club“ u okviru „Uživancije“ predstavila nekoliko svetskih hitova - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

„Laguna book club“ u okviru „Uživancije“ predstavila nekoliko svetskih hitova

Manifestacija Beogradski dani hedonizma i gastro turizma se nastavlja.



Aleksandra Čabraja, prevodilac u Laguni, predstavila je nekoliko prevedenih bestselera: „Frojdova ljubavnica“ Karen Mak i Dženifer Kaufman, „Ledi Rivers“ Filipe Gregori, „Zanesena“ S. K. Stivens, „London“ i „Njujork“ Edvarda Raderfurda i „Prva bračna noć“ Sofi Kinsele u okviru „Laguna book club“.

 „Uživanje u dobroj knjizi jedno je od najvećih zadovoljstava koje možemo da priuštimo sebi u vrelim letnjim danima. Lično najviše volim da čitam i da prevodim romane zasnovane na istorijskim činjenicama, kao što su knjige ’London’ i ’Njujork’ Edvarda Raderfurda, koje su zapravo priče o nastanku i razvoju ovih gradova, ’Ledi Rivers’ Filipe Gregori koja je zbog svoje umešnosti u dočaravanju istorije već odavno ponela titulu ’kraljice kraljevskih romana’, i intrigantna ’Frojdova ljubavnica’ koju su, o ljubavnom trouglu Sigmunda Frojda sa njegovom ženom Martom i svastikom Minom, zajednički napisale Karen Mak i Dženifer Kaufman. Posebnu poslasticu za one koji vole da se opuštaju uz dobre knjige sigurno će predstavljati i ljubavno-erotski roman ’Zanesena’ S. K. Stivens, i najnovija knjiga dokazane majstorice humora i dobre zabave Sofi Kinsele ’Prva bračna noć’“, rekla je Čabraja.

Manifestacija pod nazivom „Uživancija“ održava se još dva dana, a do petka 4. jula nastupiće Miša Aleksić i dr Nele Karajlić.

Miša Aleksić, autor knjige „Uživo!: Autobiografija“, nastupiće danas od 16 sati na poznatom beogradskom splavu „Yachting Cluba Gabbiano“ kod Hotela „Jugoslavija“. U ovoj šokantnoj ispovesti, bas gitarista Riblje čorbe otkriva mnoge tajne i nepoznate priče benda za koji je ugledni britanski muzički časopis NME rekao da je najpopularnija stvar u Jugoslaviji posle Tita!

Poslednjeg dana ove manifestacije nastupiće dr Nele Karajlić koji će govoriti o svojoj autobiografiji „Fajront u Sarajevu“. Ovo je neodoljivo ispričana priča o odrastanju, sazrevanju i starenju u jednoj zemlji koja se krvavo raspala, a onda formirala slobodnu teritoriju u našim sećanjima. Dr Nele Karajlić je jedan od najdragocenijih insajdera još neispričane priče o Jugoslaviji, koja je cela igrala rokenrol, čak i u nedelji kad je otišô Hase i kada je crkô maršal i kada nam se ženio Vukota!



Razgovori o knjigama u kojima uživamo održavaće se svakog dana festivala od 16 sati. Sa autorima će razgovarati menadžer za odnose sa javnošću Lagune Vanja Gavrovski.
 


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
selimiru raduloviću uručena nagrada meša selimović  laguna knjige Selimiru Raduloviću uručena nagrada „Meša Selimović“
16.04.2024.
U utorak 16. aprila na Kosančićevom vencu u Beogradu, na mestu nekadašnje Narodne biblioteke, pesniku Selimiru Raduloviću svečano je uručena prestižna nagrada „Meša Selimović“ za pesničku zbirku „Zapi...
više
to blurb or not to blurb nije sve amazing, surprising i breathtaking ili  laguna knjige To blurb or not to blurb: Nije sve amazing, surprising i breathtaking... ili?
16.04.2024.
U moru fenomenalne, sjajne, spektakularne i književnosti koja oduzima dah, postavlja se pitanje: to blurb or not to blurb? Prenosimo vam sjajan tekst koji je objavljen na hrvatskom književnom prortalu...
više
20 popusta za predavanje huana pabla eskobara laguna knjige 20% popusta za predavanje Huana Pabla Eskobara
16.04.2024.
Huan Pablo Eskobar, autor knjige „Moj otac Pablo Eskobar“, poznat i pod imenom Sebastijan Marokin, predavač, pisac, arhitekta, dizajner i sin ozloglašenog Pabla Eskobara, u četvrtak 9. maja u MTS dvor...
više
promocija romana moja ljubav nikola tesla u rumi laguna knjige Promocija romana „Moja ljubav Nikola Tesla“ u Rumi
16.04.2024.
U Gradskoj biblioteci „Atanasije Stojković“ u Rumi, u sredu 17. aprila od 18 sati, biće predstavljen roman Ane Atanasković „Moja ljubav Nikola Tesla“. A već narednog dana, 18. aprila, takođe od 18 sat...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.