Laguna - Bukmarker - „Fajront u Sarajevu“ štampan u 60.000 primeraka - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

„Fajront u Sarajevu“ štampan u 60.000 primeraka

Za samo dva meseca od objavljivanja, hit knjiga ovog leta „Fajront u Sarajevu“ dr Neleta Karajlića doživljava svoje četvrto izdanje i obara rekorde prodaje.

U Karajlićevoj knjizi ima minijaturnih eseja o mentalitetu Sarajlija, o detinjstvu dečaka sa Koševa koga majka na silu upisuje u muzičku školu, o prvim susretima sa rok muzikom, o putu do slave, ali i padu u nemilost kod uskogrudih političara, o njegovim jaranima koji su mu u jednom času postali ljuti neprijatelji a da nisu znali ni kako ni zašto, o dernek prostoriji „Zaborav“ iz koje su izašle nezaboravne pesme Zabranjenog pušenja, o fudbalu koji je jasno pokazao društvene podele u Sarajevu, o rađanju sarajevske škole roka i pojavi Nju primitivsa.

„Svako najviše voli da priča o sebi i svakome je njegova priča najvažnija. Oni koji malo više vole sebe od normalnog žele da napišu autobiografiju. Onaj koji želi da napiše autobiografiju misli da treba to da uradi onog momenta kada ga prvi put život opeče, jer, kad čoveka život opeče, on počinje da misli. Pre toga, čovek se ponaša kao idiot. Pošto sam ja napredno dete, meni je prvi put palo na pamet da napišem autobiografiju u petom osnovne, kada sam nepravedno dobio dvojku iz engleskog. Ta nepravda me toliko zabolela da sam sam sebi rekao od ovoga ću napisati roman. Naravno, nije mi pošlo za rukom. Zatim su sledili životni ožiljci, sve jedan za drugim dok me onaj najopakiji nije opalio po srcu. Tada shvatih da nemam previše vremena, da sam dobio žuti karton i da se što pre moram latiti pisanja da ne bih ovo što nosim u sebi škrto i bezobzirno odneo sa sobom“, kaže dr Nele Karajlić.

Dr Nele Karajlić je jedan od najdragocenijih insajdera još neispričane priče o Jugoslaviji, koja je cela igrala rokenrol, čak i u nedelji kad je otišô Hase i kada je crkô maršal i kada nam se ženio Vukota! Pred nama je neodoljivo ispričana priča o odrastanju, sazrevanju i starenju u jednoj zemlji koja se krvavo raspala, a onda formirala slobodnu teritoriju u našim sećanjima.

Čitaoci su oduševljeni autobiografijom „Fajront u Sarajevu“ koja je do sada štampana u 60.000 primeraka.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
selimiru raduloviću uručena nagrada meša selimović  laguna knjige Selimiru Raduloviću uručena nagrada „Meša Selimović“
16.04.2024.
U utorak 16. aprila na Kosančićevom vencu u Beogradu, na mestu nekadašnje Narodne biblioteke, pesniku Selimiru Raduloviću svečano je uručena prestižna nagrada „Meša Selimović“ za pesničku zbirku „Zapi...
više
to blurb or not to blurb nije sve amazing, surprising i breathtaking ili  laguna knjige To blurb or not to blurb: Nije sve amazing, surprising i breathtaking... ili?
16.04.2024.
U moru fenomenalne, sjajne, spektakularne i književnosti koja oduzima dah, postavlja se pitanje: to blurb or not to blurb? Prenosimo vam sjajan tekst koji je objavljen na hrvatskom književnom prortalu...
više
20 popusta za predavanje huana pabla eskobara laguna knjige 20% popusta za predavanje Huana Pabla Eskobara
16.04.2024.
Huan Pablo Eskobar, autor knjige „Moj otac Pablo Eskobar“, poznat i pod imenom Sebastijan Marokin, predavač, pisac, arhitekta, dizajner i sin ozloglašenog Pabla Eskobara, u četvrtak 9. maja u MTS dvor...
više
promocija romana moja ljubav nikola tesla u rumi laguna knjige Promocija romana „Moja ljubav Nikola Tesla“ u Rumi
16.04.2024.
U Gradskoj biblioteci „Atanasije Stojković“ u Rumi, u sredu 17. aprila od 18 sati, biće predstavljen roman Ane Atanasković „Moja ljubav Nikola Tesla“. A već narednog dana, 18. aprila, takođe od 18 sat...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.